Stan, protest asumat în totalitate și calificare: ”Sper să fie o echipă de A! E o mare surpriză ca o echipă atât de mică să urce în asemenea fază” Mama Mia în 16-imile Cupei

În ciuda uriașelor probleme de tot felul cu care se confruntă, Mama Mia a învins pentru a patra oară în ultimele 56 de zile în Cupa României, trecând și de faza 4, de astă dată, spre deosebire de eliminarea unei grupări din Divizia D Caraș-Severin și a două divizionare C, fiind vorba despre ocupanta locului 5 în Liga 2, așadar între primele 20 de cluburi de pe scena actuală a fotbalului intern.

”Buturuga mică” din Becicherecu Mic, gazdă pe stadionul CFR, de la Gara de Nord a Timișoarei, a scos-o din cursă înaintea turului în care pătrund în scenă și prim-divizionarele pe UTA Bătrâna Doamnă, aliniată pe Bega cu aspiranți la prima garnitură, dar care a fost nevoită să se recunoască învinsă: 2-1.

Cosmin Stan: din nou în 16-imile Cupei României, ca și în 2015

Cosmin Stan: din nou în 16-imile Cupei României, ca și în 2015

La final, antrenorul principal al roș-albilor de la CS Nuova Mama Mia, Cosmin Stan, a admis că ”rezultatul este surprinzător și pentru noi, chiar dacă noi am vrut să ne calificăm, și am crezut în șansa noastră, dar trebuie să recunosc că e surprinzător și pentru noi, să reușim cu o echipă mică să intrăm în 16-imile Cupei României. Sper să fie o echipă de ”A”, sorții să decidă în favoarea acestui club să ajungă să dispute un meci de cupă cu o echipă de ”A”. Eu am mai trecut și acum un an prin asta, atunci cu Ripensia într-un meci cu Viitorul Constanța, însă datele erau cu totul atlele, Ripensia fiind un club de tradiție, cu o echipă cu jucători foarte buni. Ori aici eu consider că este o mare supriză oferită de Mama Mia să intre într-o asemenea fază a întrecerii!” Tragerea la sorţi a programului 16-imilor se va efectua joi, 6 octombrie, de la ora 18, în sala „Nicolae Dobrin” a Casei Fotbalului.

Tânărul antrenor al timișenei Mama Mia, a 13-a și penultima în C4 după primele cinci etape cu numai 3 puncte în cont, a explicat și după calificare cele anticipate ieri în spusele pentru Sporttim, și anume că ”protestul mi-l asum în totalitate și este ca urmare a tot ceea ce s-a întâmplat în primele 5 etape din Seria a IV-a în Liga 3 pentru clubul nostru. Lumea fotbalului timișorean nu cunoaște atât de bine aceste situații, care s-au produs în deplasare la Cermei și Galda, coroborat cu jocul acasă de vineri cu ACS Poli II, iar protestul este pentru a atrage atenția asupra lucrurilor nefirești care se petrec în fotbalul românesc, împotriva greșelilor voite de arbitraj, care încă mai există, împotriva greșelilor umane, mai exact pentru sancționarea acestor greșeli umane, pentru că atâta timp cât greșesc jucătorii sau antrenori, iar pentru anumite gesturi sunt suspendați, așa și arbitrii, în momentul în care greșesc, trebuie să suporte rigorile sancțiunii. Pentru asta a fost forma de protest, dar nu-l consider inedit, ci normal, având în vedere ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc!”

Protestul de la începutul meciului de astăzi, derulat înaintea fluierului de start și imediat după începerea partidei, s-a desfășurat conform planului croit de cei de la Mama Mia, cu excepția faptului că Stan a rămas în cele din urmă pe banca tehnică, singur la cârma divizionarilor săi C, remarcând la final că ”Un arbitru bun este unul care nu se vede pe teren, care nici nu-ți dai seama că e acolo”.

Unde va primi Mama Mia vizitatoarea din turul 5 al 16-imilor Cupei României, pe CFR sau pe o altă arenă? ”Nu știu însă ce o să se întâmple mai departe pentru Mama Mia în 16-imi, căci eu mă gândesc momentan doar dacă voi mai fi sau nu vineri pe bancă la meciul de campionat de la Pandurii II. Nu că mă suspendă, dar este posibil să se ia măsuri de către conducerea clubului împotriva mea, căci eu am fost cel care am inițiat acest protest…”

Mama Mia și Stan au așadar probleme mult mai presante de rezolvat în campionat până la turul 5, din 25/27 octombrie, când la Timișoara va descinde cu certitudine o formație de Liga 1, adusă pe Bega de Mama Mia. Între timp, deplasarea la Rovinari, jocul acasă cu liderul seriei, Național Sebiș, și ieșirea la Performanța Ighiu. Iar după întâlnirea din 16-imi, primirea celor de la CSM Lugoj.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: