Stanciu: „Am luat în calcul şi egalul la Vaslui şi nu ne-a ajuns”

Daniel Stanciu, manager sportiv al clubului alb-violet, a apreciat cu ocazia anunţării parteneriatului pe timp de un an între Porsche Timişoara şi prim-divizionara de fotbal că „Oţelul are cu siguranţă prima şansă, din toate punctele de vedere, pentru că este acasă, pentru că este cea mai favorizată de arbitri în acest an”, spunând în schimb şi că „ne bazăm pe echipă şi cu siguranţă, deşi nu vreau să-l copiez pe domnul Porumboiu şi să spun că e de locurile 6-7, Oţelul este valoric sub Poli şi poate şi sub Rapid”.

Aceeaşi remarcă a făcut-o şi căpitanul polist Dan Alexa cu ocazia conferinţei de presă găzduite de Porsche Timişoara pe Şoseaua Lugojului 136, în Ghiroda, şi anume că „meciul este deschis oricărui rezultat, fiind într-adevăr unul cu totul special, ce va decide în mare măsură campioana, noi având un lot mai valoros decât gazda noastră. Fără îndoială, Oţelul are o echipă bună, cu câţiva jucători valoroşi, aleargă mult dar suntem liniştiţi şi concentraţi înaintea acestui joc”.

Amintindu-i-se de spusele conducătorului vasluian Porumboiu, cum că jocurile sunt făcute pentru Oţelul, Alexa n-a vrut să comenteze, nădăjduind că disputa se va decide numai şi numai pe teren: „Robert Dumitru este un arbitru bun, printre cei mai buni în acest an, şi sperăm că maniera de arbitraj nu va influenţa duelul sportiv din teren. Noi vom da totul pentru victorie!”. Cinciarul căpitan a fost fără echivoc şi în privinţa concentrării maxime la joc, indiferent de discuţiile din jurul neachitării către jucători a unor drepturi băneşti: „Nu există aşa ceva, este un meci prea important pentru noi”. Şi tenta răspunsului lui Stanciu pe aceeaşi temă a fost similară: „Pe jucători nu i-a afectat niciodată această problemă şi şi-au văzut de joc, în schimb pe gălăţeni îi va afecta necesitatea jucării meciului cu Pandurii şi deşi nu sunt corespondent la TAS să vă spun verdictul, va fi unul favorabil Pandurilor”.

În condiţiile disputării partidei Pandurii – Oţelul, programată în etapa a XIX-a a Ligii 1 şi omologată la finele lunii februarie cu scorul de 0-3, victorie în favoarea gălăţenilor, pentru o plată neachitată de clubul gorjean lui Dinamo, şi calculele hârtiei ar putea include alte variante, la care s-a referit Stanciu: „Am luat în calcul şi un egal la Vaslui şi iată că nu ne-a fost de-ajuns, de aceea mergem la victorie la Galaţi”.

Stanciu a fost la rândul său laudativ la adresa centralului Robert Dumitru, desemnat a arbitra jocul Oţelul – Poli, calificându-l drept „cel mai bun al momentului” şi care „a demonstrat că este foarte bun”: „Noi sperăm să fie echidistant”.

Conducătorul polist a fost foarte clar că „obiectivul sportiv va prima în faţa oricăror altor probleme, pentru că unii jucători nu se vor mai întâlni poate niciodată cu o asemenea oportunitate, pentru alţii, la începutul carierelor, fiind o foarte mare şansă. Fotbaliştii noştri au avut în minte de-a lungul campaniei câştigarea titlului şi n-am avut momente de presiune. Presiunea va fi pe Oţelul, în faţa propriilor suporteri, să confirme statutul de lider”.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ trei = 10

 


Alte articole legate de acest subiect: