Stanciu, golgheterul la 2001 de la LPS Banatul în ”Fotbal à la Cluj”, la Zilele Clujului

Generația de 2001 de la LPS Banatul Timișoara, clasată anul trecut pe locul 5 în Campionatul Național FRF de juniori D, după turneele triunghiulare semifinale, a avut în acest weekend o foarte bună experiență, sub forma a 6 jocuri, în cadrul competiției internaționale juvenile pe 8 categorii de vârstă ținută cu ocazia ”Zilelor Clujului”, sărbătorite în perioada 22-26 mai la poalele Feleacului.

Cei 15 juniori C, în primul an, instruiți la LPS Banatul de Flavius Nastor, ca unici reprezentanți ai fotbalului de pe malurile Begăi la ”Zilele Clujului”, au evoluat în cadrul celei mai mari categorii de vârstă a competiției, cea de 2001, singura desfășurată pe un teren de dimensiuni ”mari”, mai exact pe arena ”Napoca”, în grupe, cu suprafață naturală, respectiv ”Dan Anca”, în fazele eliminatorii, cu gazon artificial.

Categoria 2001 a competiției denumite ”Fotbal à la Cluj”, și ajunsă la cea de-a doua ediție, a reunit 12 echipe, fiecare având parte de 6 meciuri cu durata a câte 50 de minute, 2×25.

LPS Banatul a jucat vineri de la orele 14 și 19 iar sâmbătă de la 11 și 14, duminică încheind cu meciurile pentru clasament și cu Denis Stanciu golgheter al categoriei 2010, cu 4 goluri, pe lista marcatorilor timișorenilor mai înscriindu-se Eric Demeș, Bogdan David, Vlad Bîte și Denis Mihociu.

Inițial, în grupe, Bîte a semnat un splendid gol de la distanță în 2-2 cu CSȘ Reghin, în care a mai marcat și Stanciu, autor al golului și în eșecul cu 1-2 cu gazda FC Universitatea Cluj, care avea să fie ulterior contestată de un alt club oponent pentru alinierea a 5 juniori de 2000.

Apoi, sâmbătă, timișorenii au dispus cu 3-1 de FC Dacia Buiucani, din Republica Moldova, iar peste nici 3 ore au disputant sferturile de finală, cu Viitorul Cluj, învinsa lor anul trecut, în turneul zonal FRF de juniori D, pe malurile Begăi, cu 3-1. Acum a fost tot 3-1, dar pentru clujeni, deși Stanciu deschidea scorul în minutul 3. Gazdele au egalat înaintea pauzei și au marcat alte două goluri în ultimele nici 5 minute de joc.

Astăzi, în meciurile de clasament, LPS Banatul a pierdut pe final cu 0-1 cu Kinder Târgu Mureș dar a dispus apoi de Farul Constanța cu 1-0, prin reușita lui Denis Mihociu, în primul meci în care timișorenii au punctat fără ca Stanciu să se înscrie pe lista marcatorilor. Finalmente, locul 7 din 12 pentru bănățeni.

Nastor a rulat întreg lotul deplasat, și anume Dobre, Filan, Ilinca, Rusu, Volosciuc, Buga, Demeș, Rochian, David, Mihociu, Stanciu, Bîte, Pițuc, Gruia și Ruxanda. În finala categoriei s-au întâlnit gazda Viitorul Cluj și Dynamic Baia Mare.

Ca și considerente de ordin general, ”Fotbal à la Cluj” este la ediţia a II-a, reunind 140 de echipe din România şi din Republica Moldova, fiind organizat în parteneriat cu Viitorul Cluj Junior, Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca. Evenimentul este înscris și în programul oficial ”Cluj Napoca – Capitala Europeană a Tineretului 2015” și este organizat ca parte integrantă a festivalului “Zilele Clujului”, aflat la a V-a ediţie.

După cum explică amfitrionii, la fel ca și celebra mâncare clujeană „Varză à la Cluj”, turneul se dorește să devină un brand emblematic al orașului Cluj Napoca, scopul său fiind promovarea fotbalului la nivel național și internațional precum și promovarea brandurilor și a turismului din Cluj-Napoca.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× unu = 2

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: