Stanciu: „Răul abia începe, de ce delegări vom avea parte”

„Sportul, dintre ultimele 6 echipe, are cel mai bun loc în plan valoric, pentru mine fiind o surpriză poziţia sa de lanternă roşie, cu doar 4 victorii, toate pe propriul teren. Este însă într-o creştere de formă în ultimele etape şi Sportul va arăta probabil cu totul şi cu totul altfel la jocul de duminică. Sper în obiectivitatea şi onestitatea lui Vasile Şiman, care reamintiţi-vă că a preferat să piardă preferând adevărul şi a fost retrogradat în liga a doua, deşi nu se impunea. Ce vreau să atrag atenţia este în privinţa arbitrajelor, în privinţa cărora ne propusesem înaintea returului să nu mai facem presiuni asupra lor, dar răul abia acum începe şi a fost făcut de alţii, iar din informaţiile ce le am să vedeţi de ce delegări vom avea parte de-acum încolo”, a spus Daniel Stanciu la conferinţa de presă polistă de vineri de la ora 12,30.

„Probabil, n-am de unde să ştiu de vreun stimulent, dar doar sper ca Astra să joace la fel cu toate echipele, aşa cum a luptat cu noi”, a răspuns Stanciu, manager sportiv polist, la întrebarea legată de stimularea de către terţe părţi a adversarelor poliste în acest retur.

„Absenţele, toate au coroborat la aceste semieşecuri, înafară de accidentări existând suspendări şi decizii nefavorabile, greşeli flagrante, şi maniere de arbitraj ale lui Balaj, Ionescu, care au contribuit la remize. Şi va fi şi mai rău cu arbitrajele! Trebuie să ne unim şi să fim încrezători, căci jucăm contra unei echipe formate din 14 jucători, dacă nu 15, fotbal contra rugby. Este o întreagă listă de greşeli în primele două jocuri, semn că nu strigăm aiurea, ci doar vrem să fim arbitraţi corect, conform regulamentului”, a mai spus Stanciu.

Stanciu a oferit şi un contraexemplu de aseară, tot din Liga 1, anunţându-şi totodată intenţia de a se retrage din fotbal la finele sezonului: „La CFR – Rapid a fost o simulare clară a lui Herea cu acelaşi Colţescu la centru, care n-a acordat nici galben, nici n-a oprit jocul, deşi a fost una şi mai clară decât faulturilor în care i s-au acordat galbene lui Zicu la Buzău, şi cu Asatra. Să nu spuneţi că dl Colţescu a înţeles ceva din faza de la Buzău”.

„Dacă rămân în fotbal, după luna mai, promit dezvăluiri din lumea nevăzută a fotbalului, în care am ajuns să mă lovesc de anumite caractere deloc normale pentru un sport care ar vrea să pară a fi cât de cât civilizat”, a promis Stanciu referitor la dorinţa sa de a arunca prosopul.

„N-are nici o legătură cu rezultatele actuale. Ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp, aduceţi-vă aminte, când apărusem nou în lumea fotbalului şi încă îi învăţam abecedarul, în returul trecut, cum am fost băgaţi în malaxorul intereselor” a justificat Stanciu cochetarea sa cu retragerea din fotbal, recunoscând că „fizic, eram mult mai bine înainte de Timişoara”.

„Faptul că foarte multe echipe luptă sau speră să câştige dovedeşte că lupta nu e deloc încheiată. Timişoara luptă pentru podium, în special pentru locurile 2-3. Dacă luăm 6 puncte din aceste două jocuri, atunci luptăm direct pentru locul doi, căci – aşa cum zicea Marian Iancu în iarnă – câştigăm numai ce este permis. Nu sunt agreate ieşirile patronului dar nu vorbeşte în necunoştinţă de cauză, căci noi am jucat numai pe teren, am fost fair-play, iar dacă putem numai pe teren, este de admirat, ceea ce ne-am dori şi despre Astra, să aibe acceaşi ambiţie la jocul cu Steaua, jucătorii lui Selymes putând fi revelaţie a returului, cu o echipă foarte bună”, a mai spus Stanciu.

„Primele 6 clasate îşi doresc titlul, şi să nu mai folosim sloganul lui Rapid <Singuri împotriva tuturor>, ci doar <Singuri>”, a mai zis Daniel Stanciu, care a mai pomenit despre „ce primă o să aibă Sportul Studenţesc”, din nou, de la contracandidate poliste, opinând că „sportivii” sunt oricum automotivaţi.

„Dacă Georgian Ionescu ne-ar fi acordat penalty, ce a fost clar, şi n-am auzit pe nimeni să spună altfel, altfel ar fi arătat scorul, şi la fel cu Steaua, iar azi altfel am fi pus problema”, a continuat Stanciu, care a remarcat că „matematic am câştigat puncte faţă de toate fruntaşele, şi suntem la unul handicap, faţă de cinci la start”.

„E un câştig pentru Timişoara dacă reuşim locul 2, pentru preliminariile Champions League”, a conchis Daniel Stanciu.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − 4 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: