Stanciu: „Rolul era un pic nedefinit, nu mă mai simţeam OK…”

Daniel Stanciu a găzduit duminică la ora 15 la stadionul alb-violeţilor o conferinţă de presă explicativă în privinţa despărţirii sale de Poli, iar fostul team-manager al secund-divizionarei, înfăţişîndu-se într-un pulover violet cu ancheor, şi-a apărat performanţele profesionale atinse în capacitatea în care a fost investit la club, reliefînd inclusiv aportul pe care l-a avut în atragerea lui Ianis Zicu pe Bega. Iar plecarea sa ar putea fi un indiciu a ceea ce ar putea urma…

„Îmi pare rău că plec în condiţiile în care contractul îmi expira în vară şi îmi luasem angajamentul să-mi duc la capăt contractul. De ce plec cu 3 luni înainte?”, şi-a început explicaţia Daniel Stanciu, continuînd: „Îmi doresc foarte mult ca oamenii care îşi iau angajamentul să preia acest club să-l scape, pentru că aici nu contează că e Iancu sau Stanciu, ci faptul că Poli merită să fie un club de Liga 1 iar dacă se va reuşi acest pas, va reveni unde îi este locul.

Daniel Stanciu, la conferinţa de presă pe care a găzduit-o în 11 martie 2012, explicînd despărţirea sa de secund-divizionara Poli, la care activase ca team-manager

Nu mă mai simţeam OK ca poziţie în club şi în primul rînd îmi era foarte greu să mai comunic cu staff-ul tehnic şi jucătorii în situaţia actuală, ştiţi, cu domnul Iancu în procesul de a ceda acţiunile clubului.

Rolul meu era un pic nedefinit şi ideea a fost a mea, am iniţiat o discuţie cu domnul Iancu după revenirea de la Marbella, am vorbit sincer şi deschis şi m-a convins să rămîn pînă pe 31 martie dar măcar o dată în 2 ani am decis să mă gîndesc şi la mine.

Am venit cu gîndul să-mi amintesc lucruri frumoase, nu pe picior de război, că Marian Iancu mi-a încredinţat în ianuarie 2010 rolul de manager sportiv iar în vara lui 2010 mi-a oferit mînă liberă să iau 100% deciziile mele în ceea ce priveşte destinul echipei. Acuzele apărute la adresa mea le consider destul de răutăcioase, pentru că din punct de vedere sportiv Timişoara este vicecampioana României.

Am avut şansa să decid destinul echipei, peste 80% din jucătorii transferaţi au avut girul meu şi achiziţiile s-au făcut la propunerea mea, precum şi în cazul a 3 antrenori, Petrovici, Uhrin şi Contra – toţi 3 sosiţi la propunerea mea, jucătorii sosind liberi de contract, fără bani la semnătură, fără comision, fără sume de transfer – din păcate unii dintre voi, mai mult sau mai puţin interesaţi, au încercat să le omită şi mi-au scos în evidenţă 3 aspecte: incidentul cu Chivorchian de la Dinamo, cel cu Supici şi cel cu Sepsi. Aş vrea să clarific, dacă în primele două cazuri îmi asum responsabilitatea, cel cu Sepsi însă n-a existat, au fost toţi de faţă, şi este şi normal să mai ai şi asemenea discuţii, a avut doar o ieşire verbală faţă de club, nu de mine, şi de aici decizia de a-l trimite la echipa a doua.

Aş vrea să le mulţumesc colegilor din club, m-am simţit extraordinar aici, sunt profesionişti şi deseori au fost puşi în situaţii mai puţin plăcute, iar în alt context şi-ar fi făcut dovada valorii profesionale. Mi-aş dori să am asemenea colegi dacă voi activa cumva la alt club. Ţin să le mulţumesc tuturor suporterilor, şi celor care m-au criticat, semn că le pasă ce se întîmplă, dar mai ales celor care m-au susţinut,  şi de la care am primit foarte multe mesaje de susţinere: îmi pare rău că mă retrag.

Important este ca Poli să se salveze, şi eu o văd ca o situaţie fără ieşire, însă cred că dacă vor să salveze clubul, merită să o facă, pentru oraş. Oraşul Timişoara merită şi acesta este cel mai important lucru.

Am refuzat mai multe oferte şi cred că am dat dovadă de eroism în a continua pînă acum, dar m-am ataşat foarte mult de club şi de jucători, este şi munca mea aici, sunt şi foarte mulţi jucători aduşi de mine aici – este şi o urmă de laşitate dar trebuie să mă gîndesc şi ce voi face mai departe.

Nu văd o ieşire dar dacă Poli se redresează, pentru mine este un pic dificil să mai rămîn într-un alt context. Iar dacă Marian Iancu se retrage, mi se pare normal să mă retrag şi eu. Cred că mi-aş fi găsit uşor locul, pentru că în două zile am primit mai multe oferte decît m-aş fi aşteptat.

Este un context în care n-aş fi putut eu să lucrez dar în acest moment prefer să mă gîndesc doar la lucrurile plăcute…

Cel mai important este ca Poli să promoveze, are echipă foarte bună, colectiv foarte bun, dar avem nevoie de o infuzie de capital, de obţinerea licenţei. Nu-s economist, habar n-am avut pînă în ultima clipă şi în vară am crezut că vom fi în Liga 1.

Sunt jucători neplătiţi, sunt condiţiile astea la club – da, sunt datorii mari şi către mine, despre care nici n-am vorbit sau gîndit ceva. Este foarte greu să lucrezi aşa, dar le-am cerut jucătorilor, am vorbit cu mulţi la telefon şi le-am cerut  ca pînă în 31 să respecte meseria de fotbalist, pentru că pentru ei e foarte important ca şi carieră – toţi vor rămîne cu ultima impresie, şi pot cîştiga la Oradea şi cu ALRO, pentru că sunt talentaţi, un grup bun, ceea ce au demonstrat în Cupa României cu Ceahlăul, şi mai ales cu Steaua şi paţial cu Gaz Metan, că sunt o echipă de Liga 1. Le-am recomandat să uite toate aceste lucruri pînă pe 31 martie; şi mi-aş dori cu unii să colaborez, sunt jucători care merită şi pot juca în Liga 1. Sunt de caracter şi pot fi apreciaţi pentru cum au trecut prin aceste probleme…

N-am fost dat afară ci ideea mi-a aparţinut 100%, într-o discuţie sinceră, iar domnul Iancu m-a înţeles, m-a susţinut în această perioadă foarte mult. A fost o experienţă inedită de viaţă pentru mine, confruntîndu-mă cu toate situaţiile pe care le poţi întâlni în fotbalul nostru, pe cînd în cel de dincolo de graniţă nici nu le poţi bănui, nu există. Cred că am reuşit să pun în practică idei profesioniste şi s-a văzut o schimbare ca imagine, iar cu Levente Balint am generat nişte proiecte care nu au atras o infuzie mare de capital dar cîteva acţiuni importante s-au derulat, inclusiv cele umanitare…

Cînd am greşit am făcut-o pentru că n-am avut experienţă, dar în 2010 am fost declarat cel mai bun manager sportiv.

Cel mai mare regret este că n-am luat campionatul şi în plan secundar că am fost scoşi din Cupa României de Gaz Metan, într-un context deosebit, căci terminasem jocurile oficiale şi a fost şi vina mea, că n-am reuşit o mobilizare a echipei, să rămînă în priză pentru joc, ci doar în ultimele zile, cînd era prea tîrziu”. 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Stanciu: „Rolul era un pic nedefinit, nu mă mai simţeam OK…”

  1. Aqwilla-Violla spune:

    Asta a reusit, ca nu stiu cine v-a mai reusi la Timisoara: A ADUS JUCATORI BUNI SI FOARTE BUNI, PE BANI PUTINI ! In plus a avut „OCHI”!

  2. Duțu De Miticia spune:

    Ia mai pupați-l odată în cur pe mitic! A adus jucători la inițiativa lui! Câtă nesimțire, câtă lipsă de fair play din partea unui calic venit în Banat prin farții Becali să lingă și el un blid. El, Stanciu , mare procurator de jucători. Ia vedeți că toți cei care s-au pripșit pe la Timișoara sunt sub contract cu Becali! Și fără Stanciu Timișoara poate ridica privirea. Numai că acest loc este plin de trpăduși care apreciază mai mult veneticii și milogii gen stanciu și chivorchian. De aceea suntem umilți că nu există inițiativă să acceptăm în funcții de conducere a fotbalului timișoarean băștinași. Sunt mai buni cei de aiurea. La fel ca și jucătorii aduși de peste hotare, pe când ai noștri de lângă noi așteaptă! Credeți că POLI nu ar fi fost pe locuri fruntașe și fără aportul mercenarilor? Mă îndoiesc. mai pupați-l odată în cur pe stanciu și pe chivorchian, măi neisprăviților. Alde Dan Duțu se mai și pozează cu miticul. vai câtă ipocrizie și…lacrimi!!! Hoo. hoo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: