Start în Campionatul Județean Timiș + 4 jocuri în faza I din Cupa României 2017/8

Debutul ligii a V-a timișene a început cu o neprezentare, un joc amânat, Inter Foeni fără viza medicală pe carnete iar la Tomnatic cu oaspeţii contestându-l la pauză pe jucătorul Constantin Buruiană.

Prima etapă a Campionatului Judeţean Timiș a demarat la sfârşitul acestei săptămâni fără incidente, dar cu un meci amânat, o neprezentare, Călacea neonorând cu prezenţa la Covaci și cu partida Foeni – Uivar nedisputată, căci gazdele nu au avut viza medicală pe legitimaţiile de joc ale jucătorilor. Gazdele au reuşit 11 victorii şi 58 de goluri iar oaspeţii cinci succese şi numai 39 de goluri.  O surpriză plăcută a fost conferită de victoria celor de la Urseni la Ripensia II dar şi de succesul echipei timişorene Tricoul 1 Iunie la AS Carani, precum și de succesul la scor al nou promovatei Voinţa Şandra acasă cu Unirea Jimbolia. În plan individual, cinci jucători au reuşit câte o ”triplă”, și anume Alin Gîrz pentru Unirea Ghilad, Bogdan Wilheim (Mureşul Cenad), Adrian Fiştea (Comloşu Mare) şi Gheorghe Sabău (Parţa).

Înainte de a puncta și alte detalii, să mai semnalăm și că tot în această duminică s-au jucat patru meciuri contând pentru prima etapă a Cupei României în faza judeţeană pe ediţia 2017-2018, la care au intrat în competiţie echipele din eşalonul şase, rezultatele fiind Remetea Ianova 2000 – Pindul Dudeştii Noi 3-5, Şoimii Pesac – Viitorul Teremia Mare 6-3, Steaua Roşie Variaş – AS Gelu 2-1 şi Checeana Checea – Avântul Bobda 2-1.

Înapoi în ”Județ”, câteva amănunte adiționale…

AS FC Atletico Lieblig – AS Flacăra Parţa 1-7 (0-3). Debut promiţător cu o victorie la scor pentru elevii pregătiţi de antrenorul Daniel Drăgan, prin golurile marcate de Gheorghe Sabău – de 3 ori, Andrei Aioanei, Andrei Mogoş, Dan Dragotescu şi Cristea Ismail.

Voinţa Şandra – Unirea Jimbolia 5-0 (3-0). Noua promovată în acest eşalon a debutat cu un succes la scor în faţa experimentatei echipe din Jimbolia, care nu a reuşit nici golul de onoare. Pentru antrenorul Lucian Betea cele 5 goluri au fost marcate de Darius Fundiur – 2, Alexandru Miron – 2 şi Olivian Peia – un gol.

Gloria Moşniţa Nouă – AS Bacova 1-1 (1-0). Au marcat: Lucian Ignat (min 30 ) şi Bogdan Mănescu (min. 68 din lovitură de la 11 metri). Cea mai bătrână echipă din judeţ prin prisma vârstei jucătorilor a smuls un egal la Moşniţa, care a avut lipsă mai mulţi titulari, pe Andriuca, Mercescu sau Plopeanu, printre alții. În campionatul trecut bacovenii lui Coca au învins cu 3-1.

AS Carani – Tricoul 1 Iunie Timişoara 1-3 (1-0). După ce la pauză gazdele au condus cu un gol, la reluare trupa lui Ioan Neamţu a întors rezultatul, reuşind o victorie şi un debut cu dreptul în noul campionat. Au marcat: Daniel Motreanu, Roland Ritter şi Radu Mansur respectiv Alexandru Neag (min. 30).

Avântul Topolovăţu Mare – Voinţa Iosifalău  0-0

Un adevărat derby sătesc între două vecine foarte apropiate ca localităţi s-a încheiat nedecis şi este pentru prima dată când nu se consemnează incidente, chiar dacă în minutul 87 oaspeţii au marcat un gol prin Valentin Mitrache, anulat pentru ofsaid de centralul partidei, Gabriel Goloşie.

Autoliv Lugoj – AS Tormac 3-2 (3-0). Au marcat: Emanuel Stănilă (min. 7), Cosmin Ripan (min. 14) şi Răzvan Ciofu (min. 18) respectiv Rendo Boti în minutele 70 şi 86. Revenirea lui Cosmin Ripan a fost de bun augur, trupa lugojeană debutând cu dreptul în noua stagiune fotbalistică judeţeană.

Ripensia II – Timişul Urseni 1-2 (0-1). Victorie muncită şi meritată de trupa pregătită de Marius Jurcuţ, care a debutat cu dreptul cu o victorie pe terenul Ripensiei, prin golurile marcate de Valentin Cruceru în minutele 35 şi 75, respectiv Dan Roşianu.

Unirea Grabaţ – Vulturii Comloşu Mare 0-7 (0-3). Noul antrenor din acest sezon pentru comloşeni este Octavian Popescu, cu care la timonă Vulturii a surclasat în deplasare pe Unirea prin golurile marcate de Adrian Fiştea – 3, Daniel Cofărea – 2 şi Daniel Sturz – 2.

Unirea Tomnatic – Unirea Sînnicolau Mare II 7-0 (3-0). Victorie categorică obţinută de gazde, după ce chiar din secunda 6 Constantin Buruiană, cu un şut de la centrul terenului, a deschis seria golurilor echipei pregătite de Toma Stoianov, pentru care au mai punctat Vlăduţi – de 3 ori, Stiop – 2 şi Gheorghiu un gol.

La acest meci, preşedintele clubului Unirea, Flavius Sitaru, l-a contestat la pauză pe jucătorul Constantin Buruiană întrucât nu a avut o copie xerox pe carnetul de legitimare. La începutul jocului, arbitrul nu trebuia să-i permită să intre în teren, cu toate că fusese atenţionat observatorul de joc Păsculescu în privinţa acestei nereguli iar în prezenţa sa au venit la pauză cu buletinul sportivului, pe care l-a luat arbitrul Foldi, mai departe întâmplându-se ceea ce s-a întâmplat…

Flavius Sitaru ne-a declarat: ”Apreciez corectitudinea observatorului de joc Claudiu Păsculescu, care ne-a controlat la maxim privind legitimaţiile celor de pe banca de rezervă. Corect aşa trebuie să procedeze toţi observatorii. Dar arbitrul Robert Foldi nu a procedat corect cu acest jucător, a luat mişeleşte buletinul de la un domn la pauză, noroc că eu am observat şi i-am adus la cunoştinţă observatorului, lucru care s-a petrecut chiar în faţa acestuia. Noi procedăm regulamentar, cu tot ce ne cere AJF, dar şi arbitrii trebuie să respecte regulamentul impus de forul judeţean. Dacă nu, să ne spună şi ne vom retrage din campionat. Noi cu aceşti juniori am fost campioni naţionali anul trecut şi nu pot să-mi bat joc de aceştia. Nu sunt supărat că am pierdut dar pentru toţi să se aplice regulamentul”.   

Jocul FC Jebel – AS Gloria Remetea Mare a fost amânat iar Recolta Călacea nu s-a prezentat la meciul care trebuia să-l dispute în deplasare la Covaci. Totodată, partida Inter Foeni – Gloria Uivar nu s-a disputat întrucât gazdele nu au avut viza medicală pe carnetele de legitimare ale jucătorilor la controlul efectuat de către arbitri, care nu au dat ”undă verde” întâlnirii.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: