Startul Ligii 2 e propus pe 5 august dar programul croit astăzi pentru 20 de echipe nu e bătut în cuie. Ar putea fi altul pentru 18

Fără doar și poate dar conform așteptărilor, și cel de-al doilea sezon în serie unică al eșalonului secund va demara sub spectrul incertitudinii și implicit sub cele mai rele auspicii. Dacă ediția trecută, un experiment eșuat, a fost croită cu 22 de cluburi la start însă a pornit la drum cu numai 20 după ce unul se retrăgea chiar în preziua debutului, în schimb campania 2017/8 a fost gândită cu 20 de grupări dar de înscris s-au înscris numai 19, existând toate șansele ca la start să se găsească de fapt doar 18.

ASU Politehnica se va reîntâlni în Liga 2 cu UTA, însă dacă Foresta și Metalul nu vor lua startul iar sezonul va începe cu 18 cluburi, atunci alb-violeții vor da piept cu numai 10 adversare din ediția precedentă dar și 7 noi grupări față de campania trecută

Iar la un asemenea fotbal în cădere liberă, și o programare a etapelor cât să nu se spună că n-ar fi fost întocmită, când de fapt conturarea definitivă a țintarului competițional a fost lăsată pe săptămâna viitoare, coincizând și cu cea a rundei inaugurale, anunțată pentru 5 august. Așadar alte și alte rezolvări pe ultima sută de metri, în funcție de variabile tipice fotbalului secund divizionar românesc.

Ce mai comedie!

Ca un prim rateu, numai 19 cluburi s-au înscris în ediția 2017-2018 a Ligii 2, nu și FC Brașov, ieșită din scenă sub povara dificultăților financiare, așa încât nu toate cele 20 de poziții în grila de start au fost ocupate. Implicit, gogoriță federală, s-a întredeschis din nou o portiță pentru alinierea în competiție a unei trupe retrogradate, în rol de înlocuitoare a celor de sub Tâmpa, și anume CS Metalul Reșița, pe post de… invitată, care aborda și campionatul trecut al ligii secunde tot după ce tocmai încheiase competiția pe un loc cu destinația Liga 3. Odată precedentul creat, dat fiind că în România e ca nicăieri altundeva, există și posibilitatea unei repetiții, gruparea strămutată de ceva vreme în Ilfov fiind programată astăzi a juca în etapa I, din prima decadă din august, în deplasare la Luceafărul Oradea.

Ca un al doilea rateu, iscat de larghețea cu care FRF tărăgănează lucrurile în speranța deșartă a rezolvării unor situații de pe-o săptămână pe alta, tocmai cea de start al întrecerii, programul alcătuit astăzi n-a fost însă și bătut în cuie, o decizie definitivă lăsându-se așteptată pentru marți 1 august, cu nici o sută de ore înaintea primului fluier de start. Așadar Federația Română de Fotbal nu se dezminte.

Programul incluzând-o și pe CS Metalul Reșița este așadar provizoriu și ar putea fi modificat săptămâna viitoare în cazul în care una dintre cele 19 cluburi înscrise inițial, și anume Foresta Suceava, a 12-a în ierarhia ediției trecute, nu va evita implacabila-i situație actuală, în ciuda căreia a optat totuși să-și depună dosarul de participare. Mai exact, gruparea bucovineană este erodată de datorii, părăsită de jucători și implicit fără un program de pregătire, așadar fără a se fi reunit la antrenamente cu 10 zile înaintea startului, ceea ce sună a abandon și nimic altceva.

Chiar și așa, se preferă intensificarea stării de incertitudine în privința programului definitiv al etapelor, lăsându-se totul pe 1 august, în săptămâna debutului. Când vor exista mari șanse ca întregul program să fie cu totul altul, croit pentru o întrecere cu 18 participante. Iar în cazul în care Foresta va anunța aruncarea prosopului, sunt toate șansele și ca decizia Comitetului Executiv să nu fie favorabilă invitării Metalului Reșița la start, tocmai pentru a se porni la drum cu un număr par de echipe.

Eventualitate în care runda inaugurală ar programa tocmai un duel timișorean între nou-promovata Ripensia, în calitate de gazdă, și ASU Politehnica, a 15-a și penultima în iunie dintre grupările care au încheiat sezonul 2016/7 al diviziei a doua. Apoi, în etapa a doua, roșu-galbenii ar juca la Luceafărul Oradea iar alb-violeții acasă cu ex-prim-divizionara ASA.

Însă, până una alta, programul conturat astăzi, cu 20 de formații la start, printre care și cea bucovineană, înscrisă în ideea că speranța moare ultima, respectiv CS Metalul, retrogradată de fapt pentru a doua oară consecutiv, prevede o etapă de debut în care Ripensia a fost împerecheată în calitate de gazdă tocmai cu… Foresta iar ASU Politehnica ar avea o deplasare tocmai la Brăila.

Dar iată programul complet al rundei din 5 august, conform tragerii la sorți efectuată astăzi de la ora 13 la Mogoșoaia pe baza numerelor extrase de formațiile participante: Luceafărul Oradea – Metalul Reşiţa (1-20); Ripensia Timişoara – Foresta Suceava (2-19); ASA Târgu Mureş – Ştiinţa Miroslava (3-18); Dacia Unirea Brăila – ASU Politehnica Timişoara (4-17); SCM Piteşti – Pandurii Târgu Jiu (5-16); Chindia Tîrgovişte – UTA Arad (6-15); Metaloglobus Bucureşti – Olimpia Satu Mare (7-14); Academica Clinceni – Dunărea Călăraşi (8-13); CS Mioveni – CS Afumaţi (9-12) și AFC Hermannstadt – CS Baloteşti (10-11).

La prima vedere se remarcă și dueluri precum ASU Politehnica – UTA în etapa a 12-a şi Ripensia – ASU Politehnica în runda a 18-a, tot conform tabelei Berger pentru 20 de combatante programul turului în cazul celor două echipe din Timişoara fiind următorul:

– în etapa a II-a (12 august): ASU Politehnica – SCM Pitești şi Luceafărul – Ripensia.

Etapa a III-a (19 august): Chindia – ASU Politehnica şi Ripensia – Metalul

Etapa a IV-a (23 august, intermediară): ASU Politehnica – Metaloglobus şi Ripensia – ASA Tîrgu Mureş

Etapa a V-a (26 august): Academica Clinceni – ASU Politehnica şi Brăila – Ripensia.

Etapa a VI-a (2 septembrie): ASU Politehnica – Mioveni şi Ripensia – Piteşti.

Etapa a VII-a (9 septembrie): AFC Hermannstadt – ASU Politehnica şi Chindia – Ripensia.

Etapa a VIII-a (16 septembrie): ASU Politehnica – Balotești şi Ripensia – Metaloglobus.

Etapa a IX-a (23 septembrie): Afumați – ASU Politehnica şi Clinceni – Ripensia.

Etapa a X-a (30 septmebrie): ASU Politehnica – Dunărea Călăraş şi Ripensia – Mioveni.

Etapa a XI-a (7 octombrie): Satu Mare – ASU Politehnica şi AFC Hermannstadt – Ripensia.  

Etapa a XII-a (14 octombrie): ASU Politehnica – UTA şi Ripensia – Baloteşti.

Etapa a XIII-a (21 octombrie): Pandurii – ASU Politehnica şi Afumaţi – Ripensia.

Etapa a XIV-a (28 octombrie): Metalul – ASU Politehnica şi  Ripensia – Dunărea Călăraşi.

Etapa a XV-a (4 noiembrie): ASU Politehnica – Miroslava şi Satu Mare – Ripensia.

Etapa a XVI-a (8 noiembrie, intermediară): Foresta – ASU Politehnica şi Ripensia – UTA.

Etapa a XVII-a (11 noiembrie): ASU Politehnica – Luceafărul şi Pandurii – Ripensia.

Etapa a XVIII-a (18 noiembrie): Ripensia – ASU Politehnica.

Etapa a XIX-a (25 noiembrie): ASU Politehnica – ASA şi CS Știința Miroslava – Ripensia.

Iar tot în anul 2017 s-ar mai juca și două etape din retur, ceea ce ar însemna că în cazul startului cu 20 de protagoniste la start s-ar mai disputa și meciurile ASU Politehnica – Brăila şi Foresta Suceava – Ripensia în etapa a XX-a, din 2 decembrie, respectiv SCM Piteşti – ASU Politehnica şi Ripensia – Luceafărul, în etapa a XXI-a, din 9 decembrie. În plus, în planul Cupei României, secund-divizionarele ar avea ca date de disputare în actualul an calendaristic 13 septembrie pentru faza III, 4 octombrie pentru faza IV, 25 octombrie în 16-imi şi 29 noiembrie în optimile de finală. Ulterior, partea a doua a sezonului Ligii 2 s-ar relua pe 24 februarie 2018 şi ar urma să se încheie în 2 iunie, interval în care ar mai avea loc alte două etape intermediare, pe 18 aprilie 2018 respectiv 16 mai 2018.

Însă nimic nu este momentan clar și precis. Când va fi cazul de așa ceva, Sporttim va publica programul etapelor pe coloana dreaptă, a clasamentelor.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + unu =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: