Statistică: ACS Poli Timişoara încheie în superioritate numerică al 10-lea joc în Liga 1 dar nu poate nicicum răsturna un deficit, în superioritate sau nu

Parcă aşa i-a fost dat încă de la prima deplasare a sezonului, să aibă parte de avantajul inferiorităţii numerice a adversarului, dar să nu fructifice ocazia ivită.

În jocul de „totul sau nimic” cu Ceahlăul, etichetat şi drept „cel mai important al sezonului”, ACS Poli Timişoara a încheiat pentru a 10-a oară în acest campionat în superioritate numerică, ceea ce n-a însemnat însă prea mult.

Mai rar, oaspetea Ceahlăul a avut 2 jucători eliminaţi pentru cartonaşe galbene primite la foarte puţine minute unul de celălalt, Golubovic nu la mult timp după ce deschidea scorul din penalty în minutul 54, iar Ţepeş în fazele ce au precedat egalarea timişoreană.

Bosniacul în minutele 61 şi 62 iar Ţepeş în minutele 68 şi 70, cel de-al doilea coincizând şi cu penalty-ul acordat gazdelor. Chiar şi aşa, ACS Poli n-a mai reuşit să înscrie golul 2, încheindu-se 1-1.

În superioritate numerică sau nu, Timişoara n-a învins în acest campionat după ce a fost condusă, astăzi reuşind doar pentru a doua oară să obţină un punct venind din urmă. Şi tot cu un 1-1, ca şi contra lui Săgeata Năvodari, atunci fiind condusă cu un gol căzut tocmai în preajma pauzei.

Dar iată cele 10 cazuri de superioritate numerică pentru nou-promovata de pe Bega, din 32 de apariţii:

–          la CFR Cluj: 3 eliminări, în minutele 30, 67 şi 84. Se încheia 2-2, după 1-0 la pauză pentru ACS, în prima sa deplasare în Liga 1;

–          la FC Braşov: eliminarea lui Madeira, în minutul 78, la scorul de 1-1. Gazdele marcau decisiv, în inferioritate numerică, în prelungiri: 2-1;

–          cu Corona: eliminat Neacşa (min. 88). Se încheia 0-0, acasă;

–          cu Astra: eliminat, Laban (min. 82), la 0-2. Nanu reducea apoi din handicap: 1-2;

–          cu CFR: eliminare la oaspeţi, în prelungiri, la 1-0 pentru ACS, prin reuşita lui Boldea, în ultimul joc pe 2013;

–          la Mediaş: eliminarea căpitanului Todea, de la Gaz Metan, în minutul 3. Se încheia 0-1, Nanu marcând în minutul 89;

–          acasă cu Săgeata: eliminarea lui Pană, la 0-0, în minutul 31. Oaspeţii marcau înaintea pauzei şi se încheia 1-1;

–          acasă cu FC Braşov: eliminare de la oaspeţi, în minutul 80, care se impun apoi pe final, 0-1;

–          la Târgu Jiu: eliminare a lui Mamele, în ultimul sfert de oră, la 0-1 (gol Belu). Avea să rămână aşa.

Incapacitatea ofensivă a alb-negrilor a dus la neexploatarea unor asemenea momente la prima vedere favorabile.

Şi de la timişoreni a fost astăzi eliminat un jucător, fiind vorba despre al şaptelea cartonaş roşu încasat, în 6 jocuri, dintre care 3 acasă. Dacă Şeroni şi Mera au fost suspendaţi după cartonaşele galbene de la Galaţi, acum e rândul altui fundaş să stea de nevoie, Claudiu Belu. „Galbene” au mai luat astăzi şi Petrovic, Trandu şi Popovici, ultimul, ca rezervă, îngroşându-se astfel lista suspendaţilor. Ceea ce înseamnă că Alexa va apela la alte permutări de personal, după ce, de voie, de nevoie, a făcut 6 înlocuiri faţă de startul înfrângerii de la Galaţi! Petrovic a fost la primul meci ca titular de la acel 2-1 la Viitorul Voluntari, adică după 7 etape, iar Bălace, tot în apărare, la primul tot de la o deplasare, la Pandurii.

Bărbuţ a revenit în primul 11 pentru prima oară de la deplasarea la Corona, adică după 5 runde, iar Petre după 4 etape, de la acel 1-2 cu „U” Cluj. Trandu, intrat la Galaţi în partea a doua în locul lui Gorobsov, a revenit rapid ca titular, pe când Mansour a fost titularizat în premieră de Dan Alexa. Ultimul său start, de fapt şi primul, în 0-1 cu Braşovul… 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Statistică: ACS Poli Timişoara încheie în superioritate numerică al 10-lea joc în Liga 1 dar nu poate nicicum răsturna un deficit, în superioritate sau nu

 1. ttb spune:

  Deficitul in rezultate este datorat lipsei de valoare a unora numiti fotbalisti desi nu prea au legatura cu sportul rege.
  In mod normal respectivii ar trebui sa fie someri, dar sunt asistati social de autoritati, cu salarii nemeritate (pentru zero valoare ar trebui zero plata).
  Bani aruncati de pomana…;.pentru o mana de spectatori.
  Daca autoritatile nu se lecuiesc si vor sa continue catastrofalul experiment (poate se incearca cu pizza daca cu cabernetul nu a mers) CE AR FI CA jucatorii sa fie platiti exclusiv din banii incasati pe bilete din care se scad baremurile si taxele.
  Haz de necaz..
  Fac de rusine numele Timisoarei, nu neaparat prin rezultate, ci prin NULITATEA PRESTATIILOR.

 2. vali spune:

  Unii ziaristi l-au facut praf pe Rosenblum,de parca acesta ar fi fost patronul echipei!!!El a fost singurul sacrificat,restul raminind bine merci,pe fundul lor,si papapind niste bani,total aiurea,iar acest Timofte,care fara discutie,a fost la un moment dat,intre primii 3-4 fotbalisti din tzara,ca valoare,iata cit de „mare” e ca presedinte,el care din cauza incompetentei,a pierdut si hotelul Boavista….!
  Sigur,cu bani putini,s-au adus si jucatori care valoareaza…putin,majoritatea fiind sub cerintele acestui campionat,care oricum e slab,insa am vazut ca celelalte echipe,au macar citiva jucatori straini de certa valoare,iar acest lucru,in afara aranjamentelor toti impotriva vestului,a fost cit se poate de important pt.acestea.
  Daca mai punem la socoteala ca si experimentul Alexa a fost un esec total,avem tabloul unui dezastru ,iar acum cind vad ca si ASU Poli e numai pe locul 2,in D,imi dau seama ca acest nume de Poli,fie ACS,fie ASU,e in faliment total!
  Haide Ripensia! Ce pacat ca acestia nu sunt macar in Liga a 2-a….!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + = 15

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: