Ștefan Nanu: ”La antrenamente sunt alții” ACS Poli – Chindia, miercuri la ora 15 pe Electrica

N-a fost mult ca în iunie ACS Poli și Chindia să se întâlnească la baraj, dar în prealabil nici timișorenii n-au evitat retrogradarea directă din Liga 1, iar ulterior nici târgoviștenii n-au obținut promovarea în elită, ratată pe teren propriu la lovituri de departajare. Și iată c-au trecut 4 luni de-atunci iar ex-prim-divizionara și ocupanta la zi a locului 4 în eșalonul secund ajung totuși să dea piept, cu ocazia rundei a XI-a, o intermediară în Liga 2, pe care bănățenii o abordează cu un singur punct din ultimele 18 posibile, ceea ce nu le-ar mai permite să facă nici un pas greșit.

Dâmbovițenii, care au câștigat deja în prima jumătate a turului meciurile cu celelalte secund-divizionare de pe Bega, 0-1 în runda inaugurală pe ”Dan Păltinișanu” cu ASU Politehnica și 4-2 sâmbăta acasă cu Ripensia, nu se arată a fi chiar acolo unde și-ar fi dorit în acest moment al sezonului, deși doar 4 puncte îi despart de lider și unul singur de ocupanta locului 2, ci parcă ceva lipsește totuși momentan din aura Chindiei, pentru a emana și etala acea autoritate a aspirantului îndreptățit la lauri.

Și totuși, elevii lui Viorel Moldovan și-au revenit de dată recentă, învingători în ultimele 3 apariții din campionat și neînvinși în ultimele patru, ceea ce i-a ridicat în doar 4 etape de pe locul 10, spre deosebire de timișorenii de pe penultimul loc, autori a doar două goluri în ultimele șase runde.

În aceste condiții, încă un joc extrem de dificil pentru ACS Poli Timișoara, în ciuda absenței de la dâmbovițeni a chiar căpitanului lor, Cristian Cherchez, eliminat sâmbătă înaintea mijlocului primei reprize a partidei acasă cu Ripensia pentru comportament nesportiv.

Iar dificultatea întâlnirii derivă nu doar din calibrul oponentei, ci și din neajunsurile taberei timișorene, una cu foarte multe și mari probleme, cuvântul insolvență reamintind totul pe scurt. Perceput prin ochelari cu lentile roz ai reflexologilor pudrării realității drept un remarcabil și salutar artificiu savant, când de fapt nu-i vorba despre orice altceva decât o pansare a falimentului.

Cu atât mai dificil pentru timișoreni cu cât vor juca apoi și sâmbătă de la 11, la Petroșani, cu oponenta tot de miercuri după-amiază a Ripensiei pe ”Dan Păltinișanu”, Energeticianul. Înaintea primului hop din această săptămână, antrenorul principal al lui ACS Poli, Ştefan Nanu, s-a referit la meciul cu Chindia Târgovişte, vorbind astăzi la ora 14 la stadionul ”Dan Păltinişanu”: ”Să știți că acum am impresia că jocurile cu echipele din față sunt mai ușoare, pentru că mobilizarea e mai mare! Am observat și la jocul cu Metaloglobus, un meci unde un rezultat de egalitate era mult mai echitabil… Am luat un gol foarte ușor… Urmează un meci greu, toate au încărcătura lor, le-am spus să aibă și ei încredere. Că atunci când victoriile nu vin, intri cu teamă. La antrenamente sunt alții… De ce nu mai au presiunea aceea, a jocului!? Sunt copii tineri, fără experiență, în afară de Drăghici și Melinte… Dar sper să spargem gheața și să luăm cele 3 puncte!”

În privinţa celor care nu vor juca, ”Vasile Curileac nu s-a mai prezentat la antrenamente, iar Mădălin Smaranda are nevoie de două săptămâni de recuperare. David Pop este suspendat pentru roşul primit. Curileac nu s-a mai prezentat la antrenamente… Voi începe cu Mario Contra, a rămas singura soluție viabilă pentru linia porții, am mare încredere în el, şi cu Metaloglobus a avut câteva intervenţii bune!”

A vorbit cu Viorel Moldovan? ”Nu am vorbit dar îl cunosc foarte bine, am jucat cu Viorel Moldovan la națională, am stat și cu el în cameră. Are stabilitate, are lot, e în obiectivul pe care și l-a propus. Normal că atunci când ai stabilitate, ai lot valoros, poți să-ți îndeplinești obiectivul…”

Și s-a mai ivit o situație. Cazul tânărului Cristian Pădurariu. Ce se întâmplă cu el? ”Pădurariu, tot la fel, așa cum a procedat şi Vasile Curileac, nu a mai venit la echipă. Nu vreau să intru în detalii… Se știe problema lui Pădurariu și în acel moment el a hotărât să nu mai vină… Nu a mai venit de când s-a luat această hotărâre. Sunt niște reguli pe care trebuie să le respectăm. Din momentul în care nu respecți acele reguli… El a hotărât să nu mai vină. Nu i s-a impus absolut nimic, dar nu are voie să facă ce s-a întâmplat. În rest, subiect închis despre Pădurariu. Mergem cu ce avem! Din păcate, s-a făcut selecția care s-a făcut. Mergem înainte, iar la iarnă trebuie aduși jucători pe posturile pe care avem nevoie”.

Până atunci mai sunt 11 etape, începând cu cele două ale săptămânii în curs. Brigada de arbitri n-a fost dată încă publicității, chit că etapa a XI-a a început deja, dar și normal, secret de stat. Cât despre data și ora de start a partidei, miercuri de la ora 15 pe ”Electrica”, și nu joi, precum derapase una dintre televiziuni.

La ora publicării acestor rânduri se joacă prima repriză a meciului Academica Clinceni – CS Pandurii Lignitul, 1-0 prin golul lui Ion, runda continuând de la ora 19:30 cu Petrolul – Luceafărul, iar apoi mâine de la 11 cu CS Sportul Snagov – CS Balotești, plus cu alte 5 partide de la ora 15, completările fiind la ora 16, Farul – AS FC Universitatea Cluj, respectiv 19:30, CS Mioveni – FC Argeș. Clasamentul și programul etapei viitoare, din weekend, pe coloana datelor tehnice.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + = zece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: