Ștefan Nanu, reconfirmat ca principal la ACS Poli până-n iarnă. Sâmbătă de la 11, cu ASU Politehnica pe Electrica

ACS Poli, penultima clasată în Liga 2, a anunțat pe propria pagină de socializare reconfirmarea lui Ștefan Nanu ca antrenor principal până la încheierea sezonului de toamnă, cu câteva zile înaintea primirii sâmbătă de la 11 pe ”Electrica” a lui ASU Politehnica, în cadrul etapei a XIII-a din eșalonul secund. Noutatea survine după ce la finele săptămânii trecute era anunțată despărțirea de tehnician, în urma eșecului cu 3-0 în deplasare la Petroșani, la nou-promovata Energeticianul.

Învestit în 27 august ca antrenor principal în locul lui Ionel Ganea, Nanu debuta pe banca timișorenilor pe ”Dan Păltinișanu” cu ocazia etapei a V-a, într-un 0-3 cu UTA pe 1 septembrie, meci la care clubul ACS Poli scumpea la 20 de lei biletul de acces, acumulând de-atunci bilanțul 8 0 1 7 3-16 1 punct, iar sâmbătă la matineu va continua totuși la cârma penultimei clasate, și tot într-o confruntare mai aparte pentru Drăghici și compania, și anume cu concitadina ASU Politehnica, prilej cu care prețul tichetului de intrare pe terenul ”Electrica” a fost stabilit la 25 de lei.

ACS Poli a pierdut cele două meciuri pe ”Dan Păltinișanu” cu Nanu la cârmă, 0-3 cu arădenii și 1-2 cu CS Sportul Snagov, egalând în schimb pentru primul punct la trecerea apoi pe ”Electrica”, 1-1 (1-1) cu CS Pandurii Lignitul, după care alb-violeții au pierdut tot acolo în intermediara de săptămâna trecută, 1-3 (1-0) cu Chindia Târgoviște.

Bănățenii au pierdut ultimele 3 partide la rând după ce nu erau în dezavantaj la pauza partidelor, din contră, fără a fi primit vreun gol în primele 45 de minute, 1-0 la București pentru Metaloglobus după 0-0 la pauză cu cei din capitală, 1-3 acasă cu Chindia după 1-0 la finele reprizei I și 3-0 sâmbătă pentru Energeticianul, după ce scorul alb s-a menținut până în minutul 75.

Șapte goluri a încasat până acum ACS Poli în prima repriză a jocurilor din campionatul în curs și nu mai puțin de 21 după pauza acestor partide, timișorenii alegându-se cu numai 5 puncte, altfel 13, dacă meciurile ar dura numai 45 de minute.

ACS Poli va da sâmbătă în premieră piept în campionat cu ASU Politehnica, neînvinsă în ultimele două deplasări peste munți, 1-1 la București cu Daco-Getica, sosită tot din Liga 1 sub o altă denumire, și 2-0 cu 3 puncte miercurea trecută la Brăila. Bilanțul ieșirilor elevilor lui Cosmin Petruescu este 5 2 1 2 6-6 7 puncte.

ACS mai are de jucat în mandatul reconfirmat al lui Nanu pe rând și la Cluj cu AS FC Universitatea, acasă cu Aerostar Bacău, la FC Argeș, pe teren propriu cu Petrolul, la CS Mioveni și acasă cu Daco-Getica, toate în tur, iar apoi la startul returului, în prima decadă din decembrie, acasă cu Farul și la Brăila. Mai multe meciuri rămase de jucat din tur, așadar cu formații din prima jumătate a ierarhiei. Iar înaintea acestor ultime 9 apariții pe 2018, ACS Poli a anunțat că „în urma unei analize interne, conducerea clubului nostru a decis reconfirmarea, până-n iarnă, a lui Ștefan Nanu în postul de antrenor principal. În perioada de întrerupere competițională, va urma o reevaluare completă a activității lui Nanu, a lotului de jucători și a staff-ului tehnico-administrativ”.

Anunțul vine după ce ACS Poli amintea numele lui Adrian Săvoiu ca locțiitor al lui Nanu în urma eșecului din Valea Jiului, în aceeași săptămână începută cu cooptarea ex-atacantului polist ca antrenor secund.

Etapa a XII-a se încheie astăzi la Ploiești iar cea de-a XIII-a demarează mâine seară pe ”Dan Păltinișanu” cu meciul Ripensia – AS FC Universitatea Cluj.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: