Straton: ”Trebuie să mergem la victorie căci o remiză nu ne ajută prea mult”

Pandurii – ACS Poli va inaugura vineri după-amiază runda a V-a și antepenultima din tur în faza play-out a Ligii 1, duel direct pentru evitarea retrogradării prefațat astăzi înaintea antrenamentului precedând deplasarea spre Drobeta Turnu Severin și de portarul Cătălin Straton.

Straton n-a primit gol în cele două apariții acasă ale timișorenilor în play-out, și doar câte unul în deplasările în Moldova, la Botoșani și Iași. Întrebat despre starea de oboseală acumulată de prim-divizionari în urma celor 3 partide disputate de dată recentă în regim marți – sâmbătă – marți, goalkeeper-ul a spus: ”Mai putem, pentru că știam că va fi un program dificil… Așa încât trebuie să ne refacem, cum putem, să ne pregătim, cum putem, iar când vine meciul, să jucăm de asemenea manieră încât să culegem roadele la sfârșitul jocului”.

ACS Poli a remizat 2-2 în retur la malul Dunării, meci în care Popovici deschidea scorul iar Doman – actualmente accidentat, egala din penalty în minutul 60, după ce Straton scotea balonul din plasă în minutele 37 și 54: ”Este un meci dificil, greu, dar nu capital. Însă dacă vom manifesta și acolo atitudinea avută până acum, sigur vom obține un rezultat pozitiv. Cred că trebuie să mergem la victorie, pentru că un rezultat de egalitate nu ne ajută foarte mult. Clar, se simte o oboseală, dar nu neapărat în joc, ci prin faptul că au fost 28 de etape pe care le-am jucat în 13-14. Dar asta e de domeniul trecutului. Ne gândim la o evoluție bună, un rezultat bun, să ne salvăm de la retrogradare, pentru a le mai oferi acestor oameni posibilitatea de a mai vedea în sezonul viitor meciuri în prima ligă”.

Straton a spus că în ciuda absențelor din efectiv, enumerate de antrenorul principal Ionuț Popa, coeziunea colectivului este punctul forte al grupării ce s-a ridicat de pe ultima treaptă a ierarhiei. ”Principala armă este grupul unit pe care-l avem, suntem o familie frumoasă, iar noi așa vom rămâne până la sfârșitul campionatului, indiferent ce va fi”.

Pandurii – ACS Poli are lovitura de începere la ora 17,30, ambele formații venind după rezultate de egalitate în ”intermediara” din urmă cu două zile, cei din Târgu Jiu la Târgu Mureș. Straton a trecut peste accidentarea suferită spre finalul meciului remizat alb marți seară acasă cu Concordia: ”A fost o lovitură destul de puternică dar nu mai e momentul să ne plângem că suntem loviți, că suntem supărați din anumite motive – ci trebuie pas cu pas să scoatem maxim din fiecare joc”.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: