Strict din cornere, doljenii nu pun la colț invincibila de pe podium: ACSO Filiași – Fortuna 3-3 (2-2). Luță: ”Am pierdut două puncte”

Fortuna Becicherecu Mic a început cu bine ”dubla” cu formațiile doljene din Seria a IV-a în Liga 3, nou-promovata timișeană rămânând neînvinsă și după cea de-a IX-a etapă a turului, ideală postură din care va primi săptămâna viitoare vizita liderului detașat U Craiova 1948. Roșu-albii dețin un număr dublu al remizelor față de cel al victoriilor după ce au semnat un draw cu multe goluri la Filiași, toate reușitele gazdelor survenind din lovituri de colț. Bănățenii le-au răspuns din acțiune, egalând de două ori până la pauză și chiar preluând conducerea în repriza a II-a: ACSO Filiaşi – ACS Fortuna Becicherecu Mic 3-3 (2-2).

Regina remizelor în seria vestică, sceptru deținut până înaintea meciului de astăzi la egalitate cu CS Gloria-Lunca Teuz Cermei, a mai încheiat încă un meci nedecis, pe terenul celei de-a noua clasate, care s-ar fi putut apropia la un singur punct în cazul unei victorii împotriva Fortunei, plasată pe podium, într-un careu al formațiilor cu 14 puncte. Iar timișenii așteaptă acum deznodământul partidei U Craiova 1948 – Crișul Chișineu Criș, opunând sâmbătă după-amiază primele două clasate în ierarhia înaintea acestei prime runde din jumătatea secundă a sezonului de toamnă.

Puține au fost partidele găzduite de ACSO Filiași în noul campionat, și doar ultima victorioasă, 1-0 cu LPS Cetate Deva după eșecurile cu craiovenii și hunedorenii, cu 2-3 respectiv 1-2, tot atâtea fiind și deplasările Fortunei, remizate fără excepție, alb la Dumbrăvița dar și cu goluri marcate în Vâlcea respectiv Arad, 2-2 la Viitorul Dăești dar și Șoimii Lipova. Astăzi, roșu-albii lui Luță au fost nevoiți să înscrie chiar de 3 ori afară pentru a evita înfrângerea. Deloc ușor este de conservat invincibilitatea de către o nou-promovată, care va mai avea de jucat în deplasare în acest tur și la Horezu, Cermei și Chișineu Criș.   

Gazdele din Filiași au marcat toate trei goluri din cornere, Claudiu Ştefan deschizând rapid scorul, în minutul 3, și preluând din nou conducerea pentru olteni în minutul 30, după care Aurel Lupu a stabilit scorul final, egalând în minutul 77… 3-3.

În schimb trupa lui Vasile Luţă a reuşit o primă egalare în minutul 24, prin Dacian Bîrză, cu latul, din 6 metri, în urma unei centrări de pe flancul drept de la Hodiş. Iar pe cea de-a doua, la un minut după ce doljenii au preluat din nou conducerea, Andrei Hodiş pătrunzând de unul singur în careu şi marcând cu un şut pe jos în stânga portarului… 2-2.

A venit și rândul oaspeţilor să conducă, din minutul 65, cu 2-3, prin golul reuşit de Ovidiu Oancia din apropiere, după ce în prima fază mingea a nimerit transversala la şutul lui Bîrză din 14 metri, în urma centrării venite de la Cluci. ACSO conducea în prima parte 22 de minute, Fortuna pentru 12 de la mijlocul părții secunde…

În rest, 56 de minute la egalitate. Iar acest 3-3 este al doilea draw identic din Seria a IV-a în noul campionat, cu cele mai multe goluri între rezultatele de egalitate, precum cel semnat de CSC Dumbrăvița la Viitorul Dăești. În rest, cea mai frecventă remiză în primele opt etape a fost 1-1, consemnată de 12 ori, în 5 cazuri în dreptul celor din Cermei, de trei ori pe terenul arădenilor dar și tot de 3 ori în ultimele tot atâtea etape.

*

ACSO Filiași: Munteanu – Almic, Moț, Crușoveanu – Kovari, Calu, Pătrașcu (min. 46, Crețu), Baciu (min. 67, Mirescu), Lupu – Ştefan, Ghighilicea (min. 78, Armăşelu).

Antrenor: Gheorghe Ciurea.

Pe bancă: Bosnea – Lambu, Tescan, Gherghina.

Fortuna Becicherecu Mic: Costoaie – Leucean, Marius Toma, Soare, Roşie – Zurbagiu, Oancia, Hodiș (min. 75, Centea), Cluci, Radu (min. 65, Giuricici) – Bîrză (min. 85, Anagor).

Antrenor: Vasile Luţă.

Pe bancă: Culda, Oneţ, Ferţu şi Stănilă.

Vasile Luţă (antrenor principal Fortuna): ”Sunt supărat că am primit trei goluri din faze fixe, toate din cornere. În schimb sunt mulţumit de joc! Noi am pierdut două puncte, nu gazdele, care s-au bucurat când au auzit fluierul de final al arbitrului parcă ar fi câştigat acest meci. S-au mulţumit probabil cu un punct. Etapa viitoare ne aşteaptă un meci foarte greu acasă cu oltenii mei de la U Craiova. Dar să fiţi siguri că vom aborda jocul cu maximă seriozitate şi ne dorim să-i batem noi primii!”

Clasamentul actualizat în C4 și programul etapelor 9-10, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: