Sub imperiul căldurii excesive

Liga a doua s-a mai echilibrat puțin după etapa a doua, chiar dacă combinata doljeano-vâlceano-gorjană ce joacă în campionat sub numele de Energeticianul a acumulat șase puncte. Și această rundă s-a disputat sub arșița unei veri târzii când mercurul termometrelor nu cobora sub 30° C. Meciurile se desfășoară la ore imposibile, fără a ține cont de limitele fizice ale jucătorilor, care, în ultimă instanță, sunt și ei niște oameni obișnuiți.

Partida UTA – Farul s-a disputat în condiții meteo în care de obicei se evită orice competiție. În același timp ar trebui să apară în sfârșit o organigramă clară a clubului UTA pentru a putea ști cui să-i „mulțumim” pentru condițiile precare oferite jurnaliștilor, acei oameni care se străduie să ofere cu fidelitate cele ce se întâmplă pe terenul de joc.

Căldura excesivă, care s-a manifestat pe toată desfășurarea partidei a influențat pe toată lumea, chiar și pe observatorul Radu Bitea (Oradea), care nu a remarcat că portarul Constanței avea un echipament identic cu cei trei arbitri. Normal partida nu trebuia să înceapă până una dintre entități nu ar fi făcut modificarea ce se impunea.

După câteva minute de joc haotic, lucrurile s-au așezat și UTA a marcat prin renegatul Ciprian Rus. Jocul a fost controlat de arădeni care au creat impresia că s-au acomodat mai bine cu starea terenului. În acele momente a ieșit la rampă fundașul Paul Copaci care a reușit două goluri ce au adus o oarecare liniște gazdelor. Între timp, oaspeții reușiseră două goluri care păreau să deregleze puțin mecanismul gazdelor, dar Petra, introdus destul de târziu, a adus liniștea arădenilor, fixând o diferență care era conformă cu realitatea.

A surprins puțin desemnarea în postura de căpitan de echipă a lui Costin, dar Ionuț Popa preconizează numirea la fiecare etapă a unui non căpitan, sfidând puțin regulile tradiționale, în ideea de a responsabiliza pe toată lumea.

Pe arădeni îi așteaptă o deplasare lungă la Brăila, care probabil le va aduce o revanșă mult așteptată după înfrângerea rușinoasă din urmă cu trei luni.

Ionuț Popa: „Astăzi am fost la pupitru și am dominat partida. Am primit două goluri în urma unor greșeli ce puteau fi evitate.”

Ion Barbu: „Avem mult de lucrat pe viitor cu această echipă. Și terenul a influențat jocul propriu-zis dar nu pot pune totul pe seama acestui fapt. Nu știu unde ne vom desfășura următoarele partide de pe teren propriu.”

*

AFC UTA – Farul 4-2

Au marcat: C. Rus (min. 7) care a șutat pe sub portarul Laurent o minge venită de la Vădrariu; Copaci (min. 38) cu capul în urma unui corner executat de Vădrariu mingea fiind prelungită de C. Rus; Tudorică (min. 51) cu un șut de la 20 m; Copaci (min. 59) care a reluat din apropiere o centrare a lui Costin; Jallow (min. 76) cu capul în urma unui corner executat de Petrescu; Petra (min. 81) cu capul în urma unui corner executat de Vădrariu.

Arad 11.08.2018 Stadion Motorul, teren sintetic, spectatori 1.800.

UTA: Orlič – Costin (cpt.), Manea, Benga, Copaci (min. 73 Petra) – Coulibaly, Enescu – Cubleșan, Cr. Matei (min. 73 Stahl), Vădrariu – C. Rus (min. 81 A. Pop).

Antrenor: Ionuț Popa. Pe bancă: Bodea, Iuga R., Janos, Suslak.

Farul Constanța: Laurent – Iani, Romadi, Frâncu, Twumasi (min. 75 Niță) – Tudorică, Petrescu – Licu, Doumbia, Cocârlă (min. 40 Jallow) – Grigoraș (cpt.) (min. 86 Șicu)

Antrenor: Ion Barbu. Pe bancă: Stavrev, Dombrovoschi, Țăranu, D. Matei.

Cartonașe galbene: Costin, Petra.

Arbitri: Paul Unimătan (Zalău) – Ionuț Bobe (Videle), Doru Zamfir (Slatina). Rezervă: Marius Omuț (Satu Mare). Observatori: Radu Bitea (Oradea), Iulian Spătaru (Timișoara).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × = 40

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: