Sub privirile lui Ivanovici, euro-gol al ”londonezului” Rancz, dar marcatorul Marin mai promovează o dată cu ASU Politehnica înaintea pasului spre Sassuolo: 6-5 cu Auto în Municipiu

Joc la promovare în ultima etapă a Campionatului Municipal Timișoara, seara de marți programând un duel al primelor clasate în Seria I din liga a șasea locală, adjudecat de ”satelitul” nou-promovatei în alb-violet la un scor de… polo pe apă: ASU Politehnica II Timișoara – FC Auto 6-5 (4-1).

La ”Baza II” – UPT, pe terenul sintetic, s-a disputat de la ora 18 derby-ul seriei, între ocupantele locurilor unu şi doi, iar elevii antrenorului Antonio Foale au promovat în Campionatul Judeţean Timiș, liga a cincea, imitându-i pe colegii de club de la prima formație a ”violeților”, care pătrundeau de curând din Liga 3 în Liga 2.

Cu această victorie obţinută în faţa trupei lui Laurenţiu Ignea, care în final i-a dat însă ceva emoţii, liderul și-a asigurat în avans titlul de campion al seriei, chiar dacă mai are de disputat o restanţă, cu cei de la Electrica.

Meciul coincizând cu asigurarea promovării de către ASU Politehnica a mai oferit însă și alte aspecte notabile, fiind de exemplu ultimul al unui notabil jucător al celor din Freidorf, de la FC Auto, care și-a făcut astfel retragerea din fotbal. Rudolf ”Rudy” Rancz, stabilit în Londra, și-a agățat ghetele în cui, dar nu oricum, ci printr-un ultim gol pentru alb-roșii, după care a primit o frumoasă cupă, totul într-o atmosferă familială și… familiară celor de la Auto, pentru care au mai venit la meci şi alți foști jucători, ca de exemplu Ilie Trițoiu dar și prim-divizionarul Ivanovici, marcator luna trecută pe ”Dan Păltinișanu” în tricoul lui FC Botoşani.

Frumosul trofeu, inscripționat cu cuvintele ”TE IUBIM RUDI ŞI ÎŢI MULŢUMIM 07.06.16. Clubul AUTO Timişoara”, i-a fost înmânat lui Rancz la începutul jocului din partea domnului Radivoi Miatov, conducător al celor din Freidorf, sub îndrumarea căruia numeroși alți tineri erau lansați peste ani de la Auto, spre fotbalul divizionar național.

Cât despre meci, ASU Politehnica II a galopat în prima repriză, marcând prin Patrick Peter, în minutele 1 și 40, şi Robert Panc (min. 17 și 38), pe când oaspeții au egalat inițial prin Denis Tudorache, în minutul 11. Iar cu două minute înainte de pauză Panc a nimerit stâlpul porţii din stânga lui Kelle: 4-1.

În mitanul secund, oaspeţii au reuşit însă un euro-gol tocmai prin veteranul Rudolf Rancz, în minutul 50, după un minut acelaşi jucător nimerind și transversala cu un şut de la 18 metri. Cei de la Auto aveau apoi să se apropie la un gol prin reuşita lui Popa, în minutul 62: 4-3.

Dar dacă Rancz a marcat la ora retragerii, în schimb un oponent al său a înscris înaintea unui semnificativ pas tocmai spre Serie A, fiind cazul mijlocașului Marius Marin, fost junior al lui ACS Poli care a căpătat aripi în Liga 3 la ASU Politehnica, de unde nu pare a se mai opri decât tocmai la Sassuolo, nicăieri altundeva decât în primul eșalon din peninsulă. Într-adevăr, la cinci minute după golul lui Popa, Marin nu s-a împăcat cu scorul la limită şi a marcat după ce a driblat tot ce a întâlnit în cale, şutând din careu la colţul lung, pe lângă portar: 5-3.

Marin, care dădea satisfacție în testele susținute în toamna lui 2015 la clubul italian, a semnat în această primăvară o înțelegere cu gruparea Sassuolo, la care se va prezenta luna viitoare la pregătiri, având în față remarcabilul prag al debutului într-unul din cele mai tari campionate din lume.

Până atunci însă, după recenta promovare în Liga 2 cu ASU Politehnica, Marin a mai scuturat plasa și astăzi în ”Municipiu”, pentru a pune umărul și la a doua promovare ”violetă” în același sezon, spre liga a cincea.

Mai apoi însă, oaspeţii au primit o lovitură de la 11 metri contestată de violeţi dar şi de antrenorul Foale, în minutul 70, când a fost transformată de Băluţă, noul intrat în teren, care a făcut 5-4. Dar Ţugui l-a liniştit pe antrenorul Foale, foarte nervos de la penalty-ul acordat de arbitru, marcând un alt gol cât se poate de frumos: 6-4 ca la… tenis de câmp. Însă ultima reușită a meciului a fost marcată de Luminosu, cu cinci minute înainte de final, 6-5 ca pe… apă.

O seară frumoasă în sud-estul Timișoarei, cu de toate: o promovare, o retragere din activitate, oaspeți și oameni de seamă din lumea sportului, precum și o pre-lansare juvenilă spre fotbalul mare din ”Cizmă”. Poate fi așadar foarte frumos chiar și la un simplu joc de ”Municipiu”, din liga a șasea.

Iar acum echipele și fotografiile…

ASU Politehnica II: Emanuel Fişteag – Danimir Radovancovici, Robert Panc, Marius Marin, Andrei Ţugui, Patrick Peter, Zoltan Feher, Alexandru Prodana, Cristian Biriş, Raul Romas, Denis Miheţ.

Antrenor: Antonio Foale.

Au mai jucat: Flavius Muntean, Saşa Moza, Florin Lefter, Dan Şerban.

Pe bancă: Claudiu Lazăr, Sebastian Novovici şi Dorin Codrea.

FC Auto: Zsolt Kelle – Andrei Pescar, Sorin Butaru, Ilie Birău, Denis Tudorache, Sergiu Buda, Petru Gongeanu, Rudolf Rancz, Alin Popa, Gabriel Luminosu, Cosmin Ghiorbe.

Antrenor: Laurenţiu Ignea.

Au mai jucat: Darian Băluţă, Casian Spătaru, Laurenţiu Mareş.

Pe bancă: Marius Oprea, Norbert Rus, Ovidiu Ignea şi Dușan Truţ.

Arbitri: Florin Pădurean – Sorin Neamţu şi Luca Zăvoian. Observator: Victor Ţig.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Municipiu și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: