Suporter Club UTA îl declară persona non-grata la club şi în Arad pe creditorul minoritar Marţian

Comunicatul Suporter Club UTA în ceea ce priveşte nefasta implicare la gruparea alb-roşie, o multiplă campioană naţională a României, a creditorului minoritar Marţian, care, conform informării date publicităţii de către fani, deţine „22% din creanţe”:

„Suporter Club UTA a constatat că în pofida recentelor evenimente care au clarificat structura organizatorică a clubului UTA, în mass media sportivă continuă să apară declaraţii ale lui Adrian Marțian în care acesta se autointitulează patronul clubului UTA şi este tratat ca atare. Pentru că interesele şi imaginea clubului UTA au de suferit din această cauză şi pentru o informare corectă a iubitorilor fotbalului din România, Suporter Club UTA doreşte să facă următoarele percizări:

În acest moment clubul UTA se află în insolvenţă şi este condus de către administratorul judiciar (casa de avocatură Dinu, Urse şi Asociaţii reprezentată de Iulian Zaharia) şi administratorul special (Dorin Micşa), care au mandat de reprezentare din partea comitetului creditorilor. În acest organism Adrian Marţian este creditor minoritar, având doar 22% din creanţe.

Adrian Marțian s-a folosit şi până acum abuziv de titulatura de patron al clublui UTA. El nu figurează şi nu a figurat niciodată ca şi acţionar al acestui club la Registrul Comerţului. Este adevărat că a existat o intenţie din partea sa de a prelua pachetul majoritar de acţiuni la acest club, însă acest fapt era condiţionat de achitarea unei sume de bani către acţionarul Giovanni Catanzaritti, lucru care nu s-a întâmplat.

Adrian Marţian nu s-a manifestat nici măcar în afara zonei juridice ca patron al clubului UTA. Salariaţii clubului sunt neplătiţi de mai mult de un an de zile, jucătorii la rândul lor au restanţe salariale de câteva luni şi, ce este mai grav, Adrian Marțian nu a achitat nici măcar cheltuielile curente ale clubului. În ultimele săptămâni antrenorul Eugen Trică, jucătorii Bogdan Apostu şi George Neagu, Suporter Club UTA şi o serie de oameni de afaceri din Arad au sponsorizat clubul cu sumele necesare pentru plata baremului de arbitraj, hrana şi medicamentaţia jucătorilor, organizarea jocurilor de pe teren propriu şi plata deplasărilor.

Repetatele afirmaţii ale lui Adrian Marțian cum că va muta echipa în diferite alte localităţi sunt uriaşe aberaţii în condiţiile în care este de notorietate faptul că drepturile asupra mărcii şi numelui UTA aparţin Suporter Club UTA iar noi am declarat în repetate rânduri că nu vom accepta o asemenea măsură.

De când a apărut în peisajul clubului UTA Adrian Marțian nu a făcut altceva decât să murdărească imaginea acestui club. A jignit şi a intrat în conflict pe rând cu autorităţile locale, cu persoane din stafful altor cluburi, cu proprii jucători şi antrenori şi cu suporterii. Comportamentul său a fost unul total opus faţă de valorile şi istoria acestui club.

Toate acţiunile şi declaraţiile lui Adrian Marțian nu au avut alt scop decât de a-şi face publicitate şi de a-şi alimenta orgoliul ieftin şi grosier de tip interlop de a-şi vedea numele şi imaginea în ziare şi la televizor. În această cateogorie se încadrează mult-repetata „venire a lui Adrian Mutu la UTA”, un lucru cât se poate de fals, susţinut de o persoană care nu are dreptul de a hotărî privind componenţa lotului echipei UTA. Un club care i-a dat fotbalului pe Iosif Petschovschi sau Flavius Domide nu are nevoie de numele lui Adrian Mutu pentru a beneficia de publicitate.

Din considerentele enumerate mai sus, noi Suporter Club UTA, având în spate susţinerea întregii comunităţi arădene aşa cum au dovedit faptele din ultimele zile, îl declarăm pe Adrian Marţian persoana non grata pentru tot ce înseamnă UTA şi Arad. Ultimele luni au fost cele mai ruşinoase din istoria UTA-ei iar faptul că un individ nefrecventabil ca Marţian a stat pe locul ocupat altă dată de Baronul Neuman reprezintă o suferinţă pe care ne-o asumăm dar pe care o vrem de domeniul trecutului.

Ţinând cont de toate aspectele prezentate mai sus vă solicităm să nu mai asociaţi numele acestui personaj cu numele UTA-ei. Suntem realişti şi conştienţi de felul în care funcţionează presa sportivă din România şi care sunt subiectele care vând. Ne asumăm faptul că nefolosind un limbaj de cocalar şi neavând în rândul nostru cefe late cu lanţ, ghiul şi ochelari de soare este posibil ca apelul nostru să treacă neobservat. Sperăm totuşi că în mass media din România mai există şi oameni care iubesc sincer fenomenul sportiv, care respectă valorile şi care au o limită a compromisului.

Vă mulţumim!”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: