Tale quale: UTA – Metaloglobus Bucureşti 0-0

După victoria eclatantă de la Târgovişte din prima etapă, UTA părea mare favorită la câştigarea seriei şi implicit la promovare. Totuşi se pare că respectiva reuşită a creat o stare de euforie greu de stăpânit şi a avut efecte asupra evoluţiei echipei în partida cu Metaloglobus Bucureşti.

Aparent un meci disproporţionat, mai ales că bucureştenii veneau după o înfrângere pe teren propriu cu Satu Mare. Dar s-a dovedit complet fals, deoarece echipa oaspete a fost tenace şi nu a cedat până la finele partidei.

UTA are în componenţă jucători cu evoluţii în liga întâi, jucători ce pot rezolva singuri soarta unui joc, dar lasă impresia că au fost aduşi la echipă fără o verificare prealabilă. O explicaţie greu de găsit este, de exemplu, introducerea lui Buleică, acesta ajungând miercuri seara la Arad.

Am aşteptat o altă exprimare în joc a echipei, dar este prematur în a eticheta într-un fel sau altul maniera de joc a UTA-ei. Să aşteptăm următoarele două jocuri cu Clinceni în deplasare şi cu Mioveni pe teren propriu pentru a aduce clarificările necesare.

Această partidă a fost privită iniţial ca o formalitate, cel puţin după cum arătau rezultatele înregistrate în etapa inaugurală. Totul a fost o decepţie, deoarece echipa oaspete a fost o nucă greu de spart. Mai mult, a ratat victoria prin Marian Ion către finalul partidei, acesta şutând pe lângă poartă de la 10 metri din poziţie centrală.

Bucureştenii au constituit o surpriză, cu jucători elastici, cu o dispoziţie de efort demnă de admirat. Chiar dacă sunt nişte iluştri anonimi, oaspeţii au lăsat o bună impresie, în special jucătorii Stângă şi Ghenovici.

Arădenii au început jocul de pe poziţii de evidentă superioritate care s-a stins pe parcurs, chiar dacă au ratat câteva ocazii, mai ales prin căpitanul Curtuiuş. Partida a lăsat un gust amar majorităţii spectatorilor, nu însă şi galeriei care i-a încurajat frenetic pe arădeni până la sfârşit.

*

Adrian Mihalcea: „De ce mi-a fost frică nu am scăpat. Jucătorii mei trebuie să înţeleagă că numai prin muncă pot realiza ceea ce şi-au propus.”

Bogdan Vintilă: „În prima etapă am resimţit din plin impactul cu divizia secundă, dar aici nu ne-am pierdut cu firea şi am reuşit un rezultat nesperat. Am ştiut că vom întâlni un adversar serios şi cu atât este mai preţios rezultatul obţinut.”

UTA – Metaloglobus Bucureşti 0-0

Sâmbătă, 12 August 2017; stadion Otto Greffner din Şiria; teren acceptabil; spectatori 800.

UTA: Grahovac – Adili, Scutaru, Ciucă, Burlă – Stahl, Asani (min. 46, Roman), Cârstocea (min. 81, Prună), Strătilă (min. 57, Buleică) – Jorza, Curtuiuş (cpt.)

Antrenor: Adrian Mihalcea.

Pe bancă: Barna, Polgar, Manea, Tănase.

Metaloglobus Bucureşti: Geantă – Robu, Iordache, Caramalău, Sava – Popa, Stângă (cpt.) (min. 81 Răileanu), Ghenovici, Roman (min. 71 Negotei), Bilciurescu (min. 60 Marian Ion).

Antrenor: Bogdan Vintilă.

Pe bancă: Nedelcu, Gheorghe, Vlad, Gavafu.

Cartonaşe galbene: Asan, Niculae, Robu, Marian Ion.

Arbitri: Rareş Vidican (Oradea) – Ovidiu Arusoaiei (P. Neamţ), Peter Ioszef (Sf. Gheorghe). Rezervă: Nagy Vladimir (Aiud). Observatori: Viorel Lolea (Reşiţa), Iulian Spătaru (Timişoara).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 1 = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: