Tare puțini doritori în turul 2 al Cupei României pe Timiș: jocurile. Ședință la ”Județ”: ”Să fim respectați, așa cum și noi vă respectăm! Plătim vizele, onorăm întrecerea, nu facem probleme…” FOTO

Ședința cu delegații cluburilor din Campionatul Județean Timiș a inclus de la ora 11 pe ordinea de zi și subiectul ediției în curs a Cupei României, în care sunt programate săptămâna viitoare întâlnirile turului secund. S-au abordat și alte teme, cu luări de poziție din asistență.

Săptămâna viitoare, marți și miercuri, va avea așadar loc turul 2 al fazei județene în Cupa României din ediția 2017-2018, care se rezumă din păcate la un număr redus de partide, în lipsă de doritori. După ce turul I, în 21 august 2016, a constat în numai 4 meciuri, și anume ACS Remetea Ianova 2000 – AS Pindul Dudeștii Noi 3-5, Steaua Roșie Variaș – AS Gelu 2-1, AS Checeana – Avântul Bobda 2-1 și CS Șoimii Pesac – CS Banatul Teremia Mare 6-3, faza a doua a întrecerii eliminatorii, în care s-ar regăsi în mod normal divizionarele D și cluburile din liga a V-a, așadar în total binișor peste 60 de formații, se rezumă la doar 13 confruntări.

Numărul formațiilor de liga a patra ce se vor alinia la centru în turul 2 nu este nici pe jumătatea celui al protagonistelor din campionatul Diviziei D Timiș, doar opt, fiind completat de cele patru calificate din turul inaugural plus alte grupări înscrise din eșaloane inferioare, 14. Partidele din 14 și 15 martie vor avea în general ca ore de start 15,30, 15,45 și 16, țintarul propunând duelurile ASO Deta – Progresul Gătaia, Voința Valcani – Pobeda Dudeștii Vechi, Pindul Dudeștii Noi – Voința Biled, Șoimii Pesac – Unirea Grabaț, Steaua Roșie Variaș – Unirea Sânnicolau Mare, AS FC Timișul Urseni – AS Bacova, Gloria Remetea Mare – Unirea Cerneteaz, AS Carani – Atletico Liebling, Tricoul 1 Iunie – ACS Ghiroda, AS Coșteiu – Atletico Găvojdia, Flacăra Parța – ACS Dumbrăvița, Voința Șandra – Timișul Șag și Checeana Checea – Unirea Jimbolia.

Argumentul cluburilor care au optat să nu se alinieze la start, înscrierea în întrecere fiind opțională, ține de prezența a numeroși sportivi la ora respectivă a zilelor peste săptămână în câmpul muncii, de unde și imposibilitatea multor echipe de a onora cum se cuvine competiția.

Fiind însă vorba despre ședința grupărilor din liga a cincea județeană, s-au dezbătut așadar și aspecte din activitatea de la nivelul Campionatului Județean Timiș, câteva suscitând un mai mare interes. Puțini au fost însă în această dimineață delegații care s-au înfățișat la sediul Asociației Județene de Fotbal Timiș, mai exact 18 din 46, printre care și o reprezentantă a sexului frumos.

Întrunirea a fost inaugurată de cuvântul președintelui AJF Timiș, Dănuț Lața, care avea să se retragă ulterior din ședință, după primul sfert de oră, iar Florian Mierea, secretarul general al asociației, a punctat aspectele de ordin general, reamintite de regulă în preajma reluării întrecerii, în cazul ligii a V-a la finalul săptămânii viitoare.

Despre starea bazei materiale la nivel de ”Județ”, o remarcă a venit dinspre Cristian Anghel, delegat al Gloriei Moșnița Nouă, care a ridicat problema cum că gruparea din Bacova n-ar avea vestiare, lansând și o întrebare nu doar retorică în sensul în care cum ar putea fi omologate asemenea terenuri. Fiindu-i adresată lui Florian Mierea, acesta a răspuns că va efectua o descindere la arena celor din Bacova. În lipsă, cei din Bacova au avut totuși un susținător în persoana delegatului celor din Buziaș, care a reamintit despre cele două barăci de la respectivul teren, pare-se însă insuficiente în condițiile în care țin și de magazie și depozit pentru dotarea auxiliară suprafețelor de joc.

Pe o altă temă, ceva mai tranșant și punând în cele din urmă punctul pe i a fost trimisul clubului Voința Iosifalău, Ovidiu Rad, antrenor-jucător al grupării, care i s-a adresat lui Nicolae Grigorescu, completând trio-ul din prezidiu, prin a-i reaminti că ”data trecută ne-ați spus că dacă avem probleme cu arbitrajele, să vă anunțăm imediat”. Rad a explicat că Grigorescu nu a fost contactat cu sesizări pe tema arbitrajelor dar tot ar fi ceva de semnalat în sensul în care cu ocazia primului meci găzduit de AS FC Voința în campionatul în curs, cu AS Atletico Găvojdia, asistenții Patricia Samsudean și Marian Laurențiu ar fi manifestat prin comportamentul lor o atitudine arogantă față de oficialii clubului organizator.

S-a punctat și aspectul că observatorul delegat Sorin Chiorpec făcea referiri la maniera de arbitraj, dar nu menţiona atitudinea asistenţilor cu pricina, dar și aspectul că tot observatorul a sfârșit prin a fi ”urecheat de comisie, așa am aflat ulterior”. Spusele lui Rad au recepționat încuviințări din audiență iar Nicolae Grigorescu n-a fost tocmai în largul său, spunând că ”oricum, te apreciez că te-ai ridicat și voi verifica iar până la sfârșitul ședinței îți voi da răspunsul…”

Ovidiu Rad a spus răspicat că ”vrem să fim respectați, așa cum și noi vă respectăm, prin tot ceea ce facem, cu achitarea vizelor, onorarea competiției, prezența la jocuri, fără a crea probleme ori a face scandal…”

Ca delegați ai cluburilor din Seria I în Campionatul Județean Timiș, au răspuns astăzi prezent Călin Micșa (Mureșul Igriș), Ghiță Potra (Tricoul 1 Iunie), Gelu Oancă (Șandra), Milorad Bataneaț (Plavii Delia), Constantin Heișu (Unirea Jimbolia), Florin Trifu (AS Carani) și Petru Romanov (Pobeda II), pe când din partea grupărilor din Seria a II-a Daniel Drăgan (Flacăra Parța), Radu Suciu (Ripensia Primavera), Teodor Petruș (FC Jebel) și Dana Jude (Gloria Remetea Mare), în vreme ce din Seria a III-a Szabo Ludovic (ACS Tormac), Cristian Anghel (Moșnița Nouă), Ioan Berfela (Viitorul Știuca), Ovidiu Groza (Buziaș), Ovidiu Rad (Voința Iosifalău), Bogdan Giuchici (Avântul Topolovățu Mare) și Alexandru Șimon, de la Real Dragșina.

Pe de altă parte, cluburile din Comloșu Mare și Valcani au confirmat printr-un apel telefonic continuitatea în întrecere.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: