Tari în teren, tari în tribună: ACS Poli – U Craiova 1948 0-5. Sute de fani albaștri și multă, multă ”… FRF!” FOTO + declarații Bălace, Trică

Juni ai Timișoarei au rămas să strângă cioburile, carne de tun după dezmembrarea șandramalei ACS Poli, oaspeții și-au văzut de drum prin a-și menține punctajul maxim în seria vestică din Liga 3, noi fruntași prin spulberarea gazdelor bănățene deja până la pauză, 0-3. Recitalul alb-albaștrilor Băniei a continuat, 0-5, impulsionat din capul locului de o consistentă galerie plină de vervă, care stăpânea versurile, stârnind nedumerire dacă e vorba doar despre un meci din eșalonul terț…  

ACS Poli tot încearcă să se regrupeze în tentativa de stopare a picajului și pe mai departe, dar se confruntă fără doar și poate cu corolarul urmărilor, efectelor și consecințelor a tot ceea ce a însemnat în acest deceniu forțarea notei în cazul păstoririi și traiectoriei acestui club, misiunea fiind implicit cât se poate de grea, pe măsura complicațiilor rezultate dintr-un dezastruos management sportiv în timp. În contrast, U Craiova 1948 SA a descins pe Bega conștientă că are o pâine bună de mâncat, și a savurat-o, preluând fotoliul de lider: 0-5 (0-3).       

Fără doi suspendaţi, Podină și Oprea, și fără Cochințu – accidentat, ACS Poli a cedat lamentabil şi fără comentarii, la un scor rușinos, încă o lecție pe care alții ar fi trebuit să și-o însușească, altcândva. Dar așa e în Timișoara când e să se aleagă praful, de serviciu sunt nevinovații din bătătura locului…

Meciul de sâmbătă după-amiază de pe ”Electrica” a început cu scandări precum ”M*** FRF!” sau ”M*** Mititelu şi Olguţa Vasilescu!”, registrul tematic fiind schimbat nițel mai târziu de dominanta galerie a oltenilor prin a afişa un uriaș banner cu înscrisul ”ACS Recaş nu este Poli Timişoara”, asta pentru a li se transmite unor ignoranți cam cum stau lucrurile, mesaj și dintr-o altă parte de țară. 

Ultrașii din Bănie au venit în număr mare între Gara de Est și Pădurea Verde, circa 350 de fani care și-au încurajat frenetic echipa favorită, fiind răsplătiți de prestația din teren a fruntașei.

Oaspeţii au deschis scorul în minutul 19, la o greşeală a lui Dincă la centrul terenului, speculată de micuţul Nicuşor Raicea, care a plecat glonţ spre poartă și a intrat în careu, şutând de la 14 metri lateral dreapta la colţul lung. În minutul 29, Pădurariu a părăsit terenul accidentat, fiind înlocuit cu Toboşaru, care a fost eliminat în minutul 39, pentru lovirea unui adversar fără minge la centrul terenului, și anume Gugu, chiar în faţa tribunei. 

Până la pauză, Radu Negru a marcat pentru 0-2 în minutul 34, ca apoi, trei minute mai târziu, Raicea să semneze ”dubla”. Scor de forfait la pauză.

Vizitatorii în superioritate numerică au și nimerit bara stângă a porţii apărate de Mosoarcă, în minutul 52, prin același Raicea, cu un şut din lateral dreapta, de la 10 metri.

Partea secundă a echivalat cu o netă dominare a oaspeţilor, care au mai punctat de două ori, mai întâi prin Claudiu Codoban, la prima atingere de balon, după ce a intrat în locul lui Dragu. Iar căpitanul oltenilor, Costinel Gugu, a pus cireașa pe tort, după un alt corner, executat precum la golul patru de acelaşi Stoenac.

ACS în corzi, albaștrii en fanfare, într-un duet echipă-fani. Unii se ard cu ”lanterna roșie” și fără vreo victorie dar cu 11 goluri încasate în 6 ore de fotbal în Liga 3, însă mai presus de toate cu o grea moștenire pe umeri, alții sunt desprinși la două puncte în vârful ierarhiei, cu 11 înscrise. Ca de la cer la pământ în termeni fotbalistici…

Puțintică răbdare însă, căci toate moașele peste ani ale proiectului se reunesc la sfatul celor care știu s-o dea frumos de pământ. Ei ”știe”, ei ”stăpânește” expertiza fotbalului. Rușine să le fie tuturor impostorilor care chiar și-au imaginat că pot dribla sportul printr-un start cândva furat direct din Liga 2, pe sudoarea și reușita promovării unei alte grupări timișene. 

ACS Poli: Mosoarcă – Daminescu, Sporin, Chiriac (min. 46, Mitre), Popa – Ochea, Dorobanțu, Dincă (min. 58,  Românu), Iseini – Velcotă (min. 46, Buga) – Pădurariu (min. 27, Toboșaru).

Antrenor: Silviu Bălace.

Pe bancă: Popeţ, Iovanovici şi Dobrincu.

U Craiova 1948 SA: Chindriş – Negru, Cristiu, Avram, Gugu (cpt) – Tănase (min. 55, Stan), Zanfir, Zimiţa (min. 75, Tudor), Dragu (min. 64, Codoban) – Stoenac, Raicea (min. 80, Botia).

Antrenor: Eugen Trică.

Rezerve: Enache, Suciu şi Trabalka.

Au arbitrat: Marius Omuţ (Satu Mare) – Ludovic Zifceac şi Bogdan Gireadă (ambii Bihor). Observator de arbitri Mihai Jivan (Arad), delegat de joc Călin Marius Orbonaş (Hunedoara).

Silviu Bălace (antrenor principal ACS Poli): ”A fost un meci de la care chiar aveam aşteptări, pentru că îl pregătisem foarte bine săptămâna aceasta. Copiii au avut o creştere la meciul de la Pecica, când s-a întâmplat ce s-a întâmplat, nu pot să uit asta. Astăzi am pierdut pe o greşeală copilărească la primul gol, şi de acolo s-a rupt. Am intrat cu mai multă teamă, chiar cu mai multă teamă, deşi le-am transmis că nu au nimic de pierdut, că presiunea este pe adversari, dar se pare că miza jocului ne-a depăşit. M-am bazat mult pe tinereţea lor, dar avem foarte mult de muncă pentru a ne lupta cu jucători puternici, cu jucători maturi. Din păcate am avut şi câţiva jucători cu experienţă în ghilimele, care ne-au lipsit, iar în aceste condiţii este foarte greu să reuşeşti să faci o echipă”.

Eugen Trică (antrenor U Craiova 1948 SA): ”A fost un joc foarte bun făcut de elevii mei şi important e că am câştigat cele trei puncte. Eu asta le-am cerut de când am venit la echipă, să dominăm adversarul să punem presiune şi să ne vedem de joc. Este la început, ne dorim să luăm trei puncte meci de meci, ăsta este lucrul cel mai important. Campionatul este foarte lung, noi trebuie să ne menţinem ritmul, așa cum am început, la fel la fiecare meci. Pe noi ne interesează să jucăm bine şi să câştigăm pe teren”.

Fotografii de Iosif Canea

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × noua =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: