Tertipuri

Îmi menţin afirmaţia că Ionuţ Lupescu face o mare greşeală renunţând la un post important din structura UEFA pentru a participa la alegerile pentru funcţia de preşedinte al FRF. Există riscul de a nu câştiga acest post şi atunci nu se va alege cu nimic. Probabil că au fost presiuni asupra sa din partea foştilor săi colegi de la echipa naţională. Unii cred că Lupescu va scoate castanele din foc cu mâna lui şi îi va aşeza în nişte posturi nemeritate. Decizia lui Ionuţ Lupescu vine destul de târziu, el neavând timpul fizic necesar de a parcurge un traseu destul de lung pe la asociaţiile judeţene de fotbal pentru a-şi câştiga votanţi.

Actualul preşedinte, Răzvan Burleanu, a fost suficient de şiret, acordând anumite concesii preşedinţilor AJF-urilor din teritoriu pentru a-şi atrage voturile acestora. Un exemplu care îmi este la îndemână este faptul că a acordat o sumă de bani AJF Arad pentru modernizarea sediului. Gogoriţe de genul că Lupescu îi va asigura postul de antrenor lui Contra la echipa naţională nu stau în picioare. Acesta din urmă îşi va menţine singur postul de antrenor prin munca sa şi prin rezultate, nu se poate baza pe o vorbă bună pusă de Prunea sau de Ilie Dumitrescu.

Penultima etapă din campionatul ligii întâi i-a mai adus o înfrângere lui ACS Poli. Cei care şi-au frecat mâinile de bucurie că au scăpat de antrenorul Ionuţ Popa, dau din colţ în colţ. El a fost determinat să plece de persoane din interiorul clubului, pe care, la momentul potrivit, le voi nominaliza. Dacă tot au făcut această mutare, cei cu putere de decizie trebuiau să aducă un antrenor cel puţin la fel de bun ca şi Ionuţ Popa, nu să facă experimente.

Antrenorul Grozavu nu este recomandat de rezultate deosebite, dovadă că a pierdut două jocuri pe teren propriu cu Voluntari şi Iaşi, două echipe accesibile. Mai mult, şi-a permis să renunţe la doi jucători din linia de apărare, când acest compartiment oricum scârţâia. Cel puţin scoaterea din lot a lui Alin Şeroni, altă dată un om de bază al defensivei, cu realizări majore la echipă, ridică mari semne de întrebare. Ce au avut de spus directorul sportiv Neaga sau antrenorul secund Benga în luarea acestor decizii? Sau ei au un rol pur decorativ la ACS Poli? Au plecat de la echipă doi timişoreni şi probabil va urma un al treilea, Străuţ, dar sunt aduşi jucători gen Oliva, care nu şi-a găsit locul în teren. Grozavu vrea să demonstreze că tot ce a făcut Popa a fost greşit. Se înşeală amarnic şi se îmbată cu apă rece.

Am evitat intenţionat să menţionez că Florin Manea, fiul fostului fotbalist Nicolae Manea, vrea să acapareze clubul UTA cu orice preţ. Arădenii au suferit multe decepţii în ultimii ani, când o serie de oameni au profitat de bunele lor intenţii şi şi-au bătut joc de ei.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 5 = patruzeci cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: