Tiberiu Itineanțu, plecat în ceruri

Doliu în fotbalul bănățean, profesorul Tiberiu Itineanțu purtând cu sine în ceruri nenumărate amintiri de pe dreptunghiul verde al sportului rege din această parte de țară, din procesul de modelare și lansare a generații și generații de tineri jucători.

Performant ca sportiv competițional în atletism și cu cariera fotbalistică scurtcircuitată prematur de o gravă accidentare, profesorul Tiberiu Itineanțu s-a dedicat cu succes zămislirii de tineri jucători, remarcându-se drept unul dintre numele de referință în fotbalul juvenil timișorean, inclusiv cu izbânzi la nivel național de pe banca tehnică a juniorilor dar și implicat fiind la secund divizionare de seniori.

Născut în satul Grădinari din județul Caraș-Severin, Tiberiu Itineanțu a plecat în ceruri la vârsta de 84 de ani, după o suferință trupească în fața căreia a ținut în ultimii ani capul sus cu demnitate și stoicism.

Dedicat cu pasiune și pricepere carierei de antrenor după ce n-a mai putut continua prezențele pe dreptunghiul verde, Tiberiu Itineanțu a îmbinat în paralel meseria de profesor de educație fizică și sport, în activitate la școala din Ciacova, cu pregătirea juniorilor alb-violeți, cu adolescenții Politehnicii chiar și câștigând la începutul anilor ‘80 titlul de campion național. Tiberiu Itineanțu a trecut inclusiv pe băncile tehnice ale Diviziei B, lângă ”Gara Mică”, la Progresul Timișoara, pe care a antrenat-o în liga a doua, în cursul activității sale mai pregătindu-i și pe timișorenii de la CFR, Auto ori Textila dar și alte echipe din județ, atât la seniori cât și la copii și juniori.

De numele său se leagă creșterea și formarea mai multor jucători care au ajuns să bifeze apariții în eșaloanele divizionare și chiar în primele ligi, cum ar fi de exemplu Plăvițiu, Militaru, Rancz, Panaitescu, Draghici, Perdei, Stan sau Chevereșan. Totul însă după ce, pe perioada stagiului militar, legitimat fiind la Dinamo București, a devenit campion național la săritura în înălțime sub însemnele secției de atletism a celor din capitală, de la cariera de jucător de fotbal activ luându-și adio la vârsta de 25 de ani, în urma unei duble fracturi de tibie și peroneu.

Un om modest, dedicat sportului în întreaga sa existență, devenind un profesionist de la care antrenorii din ziua de astăzi ar avea multe de învățat, și precum un tată pentru copiii pe care i-a antrenat, Tiberiu Itineanțu și-a luat rămas bun de la cele lumești, fără însă a fi vreodată uitat nu doar de tinerii pe care i-a lansat în fotbal.

Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × = 12

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: