Timba învinge, Stoenescu punctează iar România, reci şi calde cu ex-iugoslavi: 64-77 şi… 3-0

A fost o seară de vineri cu partide interţări în preliminariile Campionatului European, reprezentativa României întâlnind adversare din spaţiul ex-iugoslav la baschet feminin respectiv fotbal.

La Taranto, în Italia, în ziua inaugurală a grupei de 5 naţiuni din care doar prima se califică pentru o finală ce va decide unica formaţie ce va lua parte între 18 iunie şi 3 iulie la Women EuroBasket 2011 din Polonia, România, pregătită de Stacey Nolan, a cedat în faţa Serbiei lui Miodrag Veskovic cu 77-64, pe sferturi 32-14, 21-17, 12-18, 12-15.

Ancuţa Stoenescu, coşgeterul lui BCM Danzio Timişoara, a fost a doua marcatoare a României, cu 11 puncte, adăugând evoluţiei sale 3 recuperări, 1 assist şi 2 greşeli personale. Românecele, care anul trecut cedau cu 87-52 respectiv 85-83 în faţa sârboaicelor, şi-au micşorat deja şansele pentru prinderea primului loc în grupă, urmând jocurile cu Germania (sâmbătă), învingătoare astăzi, Belgia (duminică) şi gazda Italia (miercuri).

O zi mai bună, pe plan intern, a avut Timba Timişoara în jocul de debut al turneului final de promovare în prima ligă de baschet masculin, dispunând cu 75-71 de CSS Giurgiu. Accederea în elită se va juca mâine, cu CS Dinamo Bucureşti (ora 16) şi duminică de la ora 13, cu CSU Galaţi, meciuri din care timişorenii mai au nevoie de o victorie.

Cu o jumătate de oră mai devreme, în Giuleşti, Alexandru Bourceanu era unicul jucător al alb-violeţilor Timişoarei aliniat de Lucescu jr. în faţa Bosniei şi Herţegovina, pe care România a răpus-o cu 3-0, prin reuşitele lui Marica, de două ori, respectiv căpitanul Mutu, ulterior Săpunaru ratând un penalty. Pantilimon a fost rezervă, titularizat fiind Tătăruşanu, iar ex-timişorenii Torje, titular care a obţinut lovitura de pedeapsă, respectiv Latovlevici, rezervă, au fost înscrişi pe foaia de joc în dauna unor Alexa ori Zicu.

În celălalt joc al Grupei D pentru Euro 2012, Belarus – Franţa 1-1, marţi 7 iunie fiind programate partidele Bosnia şi Herţegovina – Albania şi Belarus – Luxemburg. În clasament, 1. Franţa 12p, 2. România 8p (6 2 2 2 8-6), 3. Belarus 8p, 4. Albania 8p, 5. Bosnia şi Herţegovina 7p, 6. Luxemburg 1p, toate echipele având 5 meciuri la activ, cu excepţia României şi ultimei clasate, cu câte şase.

N-a fost însă doar soare, România, pregătită la tineret de Emil Săndoi, scârţâind la debutul în campania Euro U21, 0-0 acasă cu Kazakhstan.

Acest articol a fost publicat în Baschet, Fotbal, Sport sabotat și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi − = 0

 


Ultimele articole din categoria Baschet: