Timiş U16 se califică la pas în sferturi: 3-0 cu Dolj

Selecţionata judeţeană Timiş a juniorilor născuţi în 1995 a câştigat neînvinsă şi grupa din cea de-a doua fază a Campionatului Naţional aflat la prima sa ediţie, rezervat echipelor sub 16 ani, impunându-se fără drept de apel, cu un clar 3-0 în dauna Doljului, în cel de-al şaselea şi ultimul meci al grupei, disputat joi la ora 11 pe arena „Colterm”, unde Dorin Rotariu, în minutul 25, Miodrag Todorov, în minutul 60, ambii din lovituri libere executate  cu piciorul stâng, plasat de la 25 metri respectiv pe sub portar de la 22 metri, şi Cristian Bărbuţ, în minutul 78, printr-o pătrundere în stil caracteristic şi un şut la colţul lung de la 11 metri lateral, au adăugat dublelor succese, acasă şi în deplasare, cu Caraş Severin şi Gorj, plus remizei albe de la Craiova, cu aceiaşi doljeni.

Dintre cele 8 selecţionate judeţene calificate în sferturile de finală ale competiţiei, Timiş a fost repartizată într-o urnă a tragerii la sorţi cu Argeş, Bihor şi Hunedoara, pe criteriu geografic, urmând a evolua în jocuri tur-retur cu una dintre aceste selecţionate, învingătoarea calificându-se în semifinalele ce se vor disputa după acelaşi şablon. Tragerea la sorţi va avea loc în 21 aprilie iar meciurile la o dată ulterioară Paştelui.

Miodrag Belodedici, aflat în Timişoara cu ocazia acţiunii reprezentativei naţionale U19, care a cedat ieri cu 1-3 în faţa Serbiei, a spus că Timişul are o selecţionată ´95 „foarte bună, de care trebuie avută mare grijă”, nefiind deloc surprins că echipa învingătoare a grupei n-a pierdut nici un joc în primele două faze ale competiţiei.

Deşi cu mulţi accidentaţi şi având de făcut faţă ritmului jocurilor din trei în trei zile, împărţindu-se între echipele de juniori ale cluburilor de apartenenţă şi selecţionată, juniorii timişeni au oferit de departe cel mai bun randament dintre competitoarele seriei, impunându-se în răstimpul din 10 martie, când dispuneau cu 2-1 de cărăşeni, şi până în 14 aprilie de nu mai puţin decât cinci ori.

Iar aşa cum a remarcat selecţionerul Timişului U16, Cristian Contescu, victoria contra Doljului a fost obţinută la scor de forfait în dauna unei selecţionate care ar fi avut şansa să se califice la rândul ei în sferturile de finală, drept una dintre cele mai bune echipe clasate pe locul 2, în cazul unei victorii pe „Colterm”. Juniorii timişeni au alcătuit, în ciuda permutărilor de personal, o echipă tot mai matură de la meci la meci, dovedind o bună sincronizare a compartimentelor, semn al activităţii rodnice depusă de Cristian Contescu, Romeo Malac şi Willi Harasim, cu atenţia cuvenită din partea conducătorilor AJF Timiş, Dănuţ Laţa şi Florian Mierea.

Timiş U16 a învins astăzi în alcătuirea Gârlea – Moja, Todorov (70, Torok), Bocşanu, R. Mureşan – Bărbuţ, Scheau (60, Lob), Popa , Palcovaks (31, Oberşterescu) – Rotariu (62, A. Mureşan), Hârdău (75, Albeanu).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: