Timișenii întorc privirile în finala Naționalului de B1: Dinamo – Unirea Sânnicolau Mare 2-0 (0-0). Jucătorul meciului, Raul Csuy, premiat de Belodedici

CS Unirea Sânnicolau Mare a încheiat cu fruntea sus și într-o postură foarte onorantă, de vicecampioană a României la categoria juniorilor B1, remarcabilul parcurs care a dus-o treptat de pe primul loc în Campionatul Județean Timiș de profil spre faza zonală iar apoi în semifinalele tur-retur ale competiției naționale, punctat fără gol primit la cele două nivele ale întrecerii în care a concurat cu grupări din alte județe ale țării.

482929_297076207060753_100123105_n

Iar abia pe finele ultimului act cu trofeul pe masă, mai exact în ultima treime a reprizei secunde a meciului disputat de la ora 9,30 la Centrul Tehnic FRF de la Buftea, a primit CS Unirea niște prime goluri după o serie de meciuri în care n-a scos balonul din plasă, bucureștenii de la CS Dinamo impunându-se în cele din urmă cu 2-0 (0-0) și adjudecându-și titlul pe țară.

Juniorii sânmiclăușeni au capotat abia în minutele 68 și 75 în fața roș-albilor bucureșteni care au aliniat o garnitură exclusiv de 1998, așadar la finele celui de-al doilea sezon de activitate în categoria juniorilor B, pe când galben-negrii timișeni au început finala cu 3 juniori de 1998, chiar 5 de 1999 și 3 juniori C, de 2000.

Mai mult, fundașul căpitan Raul Csuy, din generația 1999, a fost desemnat jucătorul finalei, timișeanul fiind premiat din partea forului federal de Miodrag Belodedici, care i-a înmânat o cupă și o minge. La festivitatea de premiere la care a participat și Ionel Ganea juniorii de pe Aranca au fost recompensați cu medaliile de argint ale vicecampionilor, cu tricouri și trofeul ocupantei locului secund, dar și cu 7 mingi.

Marius Stanache, antrenorul care a croit frumoasa ascensiune a Unirii până în finala Campionatului Național FRF de juniori B1, s-a declarat ”foarte mulțumit de atitudinea și jocul sportivilor noștri, pe care îi felicit! Și normal pe undeva, noi fiind un club mic, băieții au început cu inerente emoții finala de la Buftea cu Dinamo, dar pe parcurs au jucat foarte bine și au ratat chiar și o mare ocazie înaintea golului lor, prin Olteanu. Dacă am fi înscris, probabil că noi am fi purtat acum tricourile galbene și nu pe cele albastre, însă în ansamblu sunt foarte mulțumit de evoluția fotbaliștilor noștri, la fel și conducătorii clubului Unirea, poate mai puțin juniorii, dar mă bucură că sunt nemulțumiți, înseamnă că le pasă și îi poate motiva la mai mult la anul. Remarc din plin întreaga echipă, pe toți jucătorii, în condițiile în care chiar toți și-au adus aportul, căci am făcut pe cât posibil să-i rulez pe parcursul fazelor finale, în zonal și semifinale, pe toți. Este abia prima noastră înfrângere într-un an de zile, și s-a nimerit să fie în finală! Din câte am înțeles, majoritatea juniorilor noștri de 2000 au fost remarcați de cei de pe margine. Aici condițiile au fost excelente, gazonul precum și găzduirea noastră în Centrul Național”.

*

CS Unirea Sânnicolau Mare: Coroban – Coiov (Pamfil; Simion), Boboiciov, Dima, Csuy – cpt. – Varstiuc, Buzatu (Cozma), Bizău, Costea (Soproni) – Gheorghiu, Olteanu (Ciubotariu).

Pe bancă: Slavu – Sarafolean.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = treizeci doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: