Timişoara elimină iar Doneţkul! FC Electrica 1869 Timişoara, în semifinalele celei de-a 12-a ediţii a Fragaria Cup cu echipele sub 12 şi sub 13 ani

FC Electrica 1869 Timişoara şi-a reconfirmat în aceste zile statutul de eficientă pepinieră a fotbalului juvenil de pe malurile Begăi, calificîndu-se cu garniturile sale sub 12 respectiv sub 13 ani în semifinalele celui mai mare turneu internaţional central-est european de vară în fotbalul de copii şi juniori, Fragaria Cup, de la Preşov, în Slovacia, la capătul unor serii de victorii pe linie.

Astfel, grupa sub 12 ani a timişorenilor, care a intrat deja în istoria competiţiei prin a fi cîştigat 3 ediţii la rînd, a acces în semifinalele de astăzi printr-un 2-1 acontat vineri cu Shakhtar Donetsk, în sferturi, după ce cîştiga una dintre grupele preliminare ale categoriei cu golaverajul de 30-1 şi 7 victorii pe linie: locul I. Juniorii Electricii, finalişti pe ţară ai Cupei Hagi Danone în 2013 (foto prima pagină), cu Marius Nichitean la timonă, s-au mai impus în cîteva rînduri în Slovacia, în anii precedenţi, tinzînd să o facă din nou şi la cea de-a 12-a ediţie a competiţiei. În semifinale s-au mai calificat şi Pecsi MFC-Matias, gazda Tatran Presov şi FC Minsk.

Dar Electrica Timişoara a ajuns în semifinale şi la categoria de vîrstă U13, după ce a dispus la lovituri de departajare de HNK Ljuti Donak Siroki Brijek. A fost 2-2 în timpul regulamentar şi 3-2 de la punct fix, juniorii din preajma Gării de Est ajungînd într-un careu de aşi şi cu Dakovo (Croaţia), FC Minsk şi Arsenal Kiew. În prealabil, în seria preliminară, juniorii C de pe Bega mergeau şnur în cele 7 partide.

Fragaria Cup constă în 8 categorii de vîrstă, de la U8 în sus, plus una rezervată fetelor, la sub 15 ani. Un festival fotbalistic juvenil în toată regula, la care din Timişoara s-au prezentat 3 mai mici cluburi, Electrica, Auto şi CFR, dar nu şi ACS Poli, după ce FC Timişoara se alinia la ediţii precedente cu grupe dintre cele mai mici.

FC Auto Timişoara a reuşit frumoasa performanţă de a se clasa pe locul 2 într-o grupă preliminară a categoriei U11, cu 19 puncte din 8 jocuri şi golaverajul 18-8, cedând însă cu 0-3 lui Rava-Carpaty, în optimi.

FC Electrica 1869 s-a prezentat în forţă la Preşov, ajungînd în fazele eliminatorii şi la o a treia categorie de vîrstă. Timişorenii au cedat însă cu 2-4 lui ACS Tâmpa Corona Braşov în optimile la U8, după ce în grupă ocupa locul 5, cu 13 puncte, golaveraj 9-7.

Electrica a mai obţinut şi locul 6 într-o grupă la U10, cu 7 puncte, echipe din Galaţi şi Braşov obţinînd în schimb calificarea în sferturile de finală.

În fine, pe lîngă Electrica şi FC Auto, de pe Bega a mai participat la Fragaria Cup şi CFR Timişoara, care s-a clasat cu prima sa echipă pe locul 5 într-una dintre grupele la categoria U9 (golaveraj 11-8), respectiv ultima într-o altă grupă, cu echipa sa secundă. CS Atletico Arad a reuşit cu garnitura sub 9 ani una dintre cele două calificări în sferturi.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Timişoara elimină iar Doneţkul! FC Electrica 1869 Timişoara, în semifinalele celei de-a 12-a ediţii a Fragaria Cup cu echipele sub 12 şi sub 13 ani

  1. ctm spune:

    Felicitari tuturor echipelor din Timisoara.
    Foarte bine ca se face o treaba buna la CFR, Auto si in mod special la Electrica.
    Se pare ca Ripensia are alaturi o pepiniera foarte buna, deci are de unde promova jucatori, si de ce nu in ani viitori sa vedem si echipa mare a Electrici, respectiv Ripensia 2 in liga 4, in timp ce prima echipa a Ripensiei sa fie in ligile nationale.

    Frumos ar fi ca autoritatile sa aloce bani pentru renovarea bazei Electrica (amenajarea unui tern sintetic, amenajarea unei parcari de care e nevoie la stadion, amenajarea unui tern la dimensiuni normale langa spitalul VB, si de ce nu, un teren mai mic) si eventual o colaborare cu liceul de langa pentru crearea unui profil sportiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: