Timişoara, prin edilii săi, ar putea prelua Centrul juvenil polist de la clubul K.O.

Cine a citit primele rezultate de la Braşov Junior´s Cup, cea mai prestigioasă competiţie estivală juvenilă din România, reunind printre altele Academiile lui Hagi şi Popescu sau Sporting CP Lisabona, poate remarca victoriile pe linie a trei grupe de copii ale poliştilor timişoreni.

Dar cum destrămarea şandramalei violete, apropo de conturile blocate ale divizionarei B şi preluarea dosarului clubului de către Direcţia Naţională Anticorupţie în urma ieşirii la suprafaţă cu ocazia inspectării unei solicitări de rambursare de TVA ce poate fi parţial restituită a şi mai multor datorii către stat ţinând de impozite şi taxe şi rezultând din modalitatea de angajare a jucătorilor, ar putea afecta pe nedrept şi activitatea Centrului de copii şi juniori, una dintre marile întrebări care se conturează este de ce n-ar pune edilii piciorul în prag, Municipalitate, Consiliul Judeţean, care-or fi ei, să salveze măcar viitorul violet, preluându-i destinele. Dacă tot ar fi la o adică dispuşi  să finanţeze parţial clubul, de ce n-ar prelua sub propria aripă şi investi în cel mai bun pariu al comunităţii locale cu ziua de mâine, şi anume Centrul de copii şi juniori, mai ales că grupele respective, prin copiii lor, selecţionaţi nu de la Rio, din Slovacia, Finlanda ori Galaţi, ci de pe străzile Timişoarei, sunt expresia fidelă a spiritului grupării violete ca parte integrantă a capitalei Banatului?

Un procent din contribuţiile financiare de la bugetul local şi-aşa erau direcţionate, cel puţin pe hârtie, conform înţelegerii dintre club şi edili în baza asocierii expirate în 31 decembrie 2010, către Centrul de copii şi juniori. Era parte a angajamentului luat de polişti, ca o mică „felie” să ajungă la Centru. Sunt voci mai hotărâte ori doar şuşotind pe la colţuri ce răsuflă că nu toţi banii ajungeau acolo, la „firul ierbii”, la baza piramidei, sau că oricum nu se regăsesc în echipamente sau alte necesităţi, dar asta e altă problemă, despre care, tot voci de la porumbei susţin că ar fi binecunoscute pe coridoarele puterii locale, doar că – din motive mai greu de desluşit pentru omul de bun simţ din stradă – nu sunt puse pe tapet.

Sau scăpările nu sunt atacate frontal tocmai pentru că dacă ar afla contribuabilul pe ce s-ar fi scurs cu adevărat presupuse cheltuieli, poate-ar adăuga dosarului gros pe care-l are despre neconcordanţele zilelor noastre. Ce-a fost, a trecut, dar Timişoara a asistat spre finele ediţiei trecute a Campionatului Naţional de juniori la problemele atingând chiar interzicerea dreptului de joc avute de tinerii Universităţii Craiova cu ocazia unui turneu zonal la LPS Banatul, bătăi de cap pe seama dezastrului clubului „mamă”, şi cum n-ar fi de dorit o asemenea situaţie şi pentru junii polişti, de ce n-ar lua statul – repetăm, dacă tot ţine morţiş să se responsabilizeze în ceea ce-o priveşte pe Poli… – „copilul” ce-ar putea avea de suferit în grija unei „familii” cel puţin neatente?

Un nou eventual contract, dacă ar mai fi semnat de edili în favoarea sprijinirii fotbalului local prin reprezentanta sa polistă, ar putea stipula în mod ideal preluarea susţinerii din contribuţii financiare de la bugetul locului a Centrului de copii şi juniori, care în fond şi la urma urmei, fie şi în vremuri de globalizare cu achiziţii haotice de aiurea, este alcătuit la nivelul jucătorilor şi al staffului tehnic în mare majoritate din localnici, având aşadar rădăcinile puternic ancorate în Timişoara. Poate că Poli nu mai este atât de mult a timişorenilor, ci manevrată şi întoarsă pe toate feţele de diverse forţe şi interese, dar Centrul măcar e seva şi sămânţa vieţii fotbalistice ce merge înainte…

I-ar tăia capul şi tenta pe foştii asociaţi în cauză de pe latura birocratică să facă demersuri în acest sens? Poate şi-ar redobândi simpatia unora, alterată în această vară.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Timişoara, prin edilii săi, ar putea prelua Centrul juvenil polist de la clubul K.O.

  1. george pruteanu spune:

    Corect. Un comentariu foarte CORECT. Am spus-o și eualtădată din acest colț din josul paginii. Cpiii nu au nici o vină pentru relele produse de IANCU, CHIVORCHIAN, STANCIU etc. pe tărâmul fotbalului din Banat. Rezultatele generațiilor – care se pregătesc și la ora aceasta cu echipament adus de acasă, merg în turnee (vezi cazul Brașov) și pe banii părinților – sunt în exclusivitate ale lor și ale antrenorilor umiliți și neplătiți de două luni!! Autoritățilr locale ar trebui să se trezească dacă nu sunt în cârdășie cu alde Iancu și să acționeze până nu este prea târziu și ELEFANTUL NU SCOATE PE TARBĂ ȘI JUNIORII!!! Măcar aceste generații să crească în liniște și să mai existe o boare de speranță, chiar dacă și aceasta moare odată. Iancu se laudă că nu sunt datorii!! ANAF-ul a blocat tot. De ce?! Și când a pierdut licienta tot așa se spunea că FC Timișoara este imaculată și până la urmă s-a dovedit contrariul. Degringolada existentă acum în sânul acestui club mă face să cred că Iancu minte și aruncă cu scârboșenii în stânga și în drepata. Dacă tot se laudă că urmează INSOLVENȚA, de ce mai prelungește agonia!? Nimeni nu o să-i mai permită să reorganizeze tot el cu acoliții săi acest club după ce l-a dus în faliment. Atenție! Oamenii acestui oraș ar fi cazul să analizeze mult mai serios starea de fapt în care se află clubul alb-violet. Prăpastia este foarte aproape și Iancu mai caută artificii pentru a pune în practică șmecherii. Timișoara are datoria să ceară socoteală celor care au distrus cu bună știință acest club. Parveniturile să plece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − sase =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: