Timişoreanul Balaure, integralist, dar România U17, out

Două goluri marcate, un punct şi o eliminare, încă din prima dintre cele două faze de calificare la turneul final din mai 2013, acesta ar fi ultimul bilanţ al fotbalului juvenil carpatin deja la primul obstacol al categoriei U17, născuţi după 1 ianuarie 1996, „tricolorii”, cu timişoreanul Silviu Balaure în premieră titular în avanposturi, şi integralist, predîndu-se astăzi Republicii Irlanda, 0-2 (0-1), în ultimul joc al patrulaterului preliminar din Macedonia.

Şi încă o „bilă neagră” pentru un fotbal tot mai lipsit de bune rezultate… Aşadar selecţionerul Nicolae Ungureanu a apelat în premieră la turneul din Balcani la numărul 17 tricolor, juniorul Silviu Balaure, născut în februarie 1996 şi legitimat la ACS Poli Timişoara, după ce îl introducea abia în ultima pătrime a jocurilor de sîmbătă, 1-1 cu Macedonia, şi marţi, 1-2 cu Suedia, dar România U17 a cedat insularilor, O´Halloran marcînd în minutul 11 iar Mulhall în minutul 58.

Cu acest eşec, în care Carlo Erdei a avut o bară, în minutul 25, din lovitură liberă, iar raportul şuturilor a fost favorabilor juniorilor „tricolori”, cu 16-9, dintre care pe poartă 5-4, la cornere fiind însă 5-6 iar la cartonaşe puzderie pentru nordici, 3-5 respectiv 0-1 (O´Halloran, în minutul 73), românii s-au clasat pe locul 3 şi au ratat calificarea în Turneul de Elită din martie 2013.

S-au calificat în schimb suedezii şi irlandezii, cu cîte 7 puncte, în vreme ce România (3 0 1 2 2-5 1p) şi Macedonia, cu cîte un punct, vor urmări întrecerea finală din Slovacia, în luna mai, pe micul ecran.

Colegii lui Balaure vor juca duminică la amiază pe terenul sintetic al Pandurilor, în runda a patra din Seria 6 a Campionatului Naţional de juniori A, pe care o conduc cu maxim de puncte.

Speranţele se îndreaptă acum spre selecţionata U19, pregătită de Adrian Văsîi, care va debuta marţea viitoare, seara, la Falkirk, în Scoţia, la prima fază de calificare pentru turneul final din Lituania, din 2013. Desigur, şi în acel caz este vorba despre două faze calificatorii… Mai participă în grupa insulară şi Armenia respectiv ţara gazdă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: