Timișorene învinse cu 2-1 în Ilfov cu bucureșteni la centru, Ripensia la Clinceni și ASU Politehnica la Afumați, cei din Ciarda rămânând pe podiumul Ligii 2

N-au trecut decât 7 săptămâni de la începerea campionatului Ligii 2 dar iată că astăzi de la ora 11, pentru a doua oară în ediția 2017/8, secund-divizionarele timișorene au evoluat fiecare în parte peste munți, precum în runda a cincea, când ASU Politehnica se impunea cu 3-2 la Clinceni iar pe-atunci liderul Ripensia își păstra pentru ultima oară șefia printr-un 2-2 la Brăila. Cei de pe Bega n-au mai repetat însă și în etapa a 9-a isprăvile din urmă cu 4 săptămâni, din contră, pierzând uniform cu 2-1 în deplasări în Ilfov arbitrate de bucureșteni, ”violeții” la Afumați, unde egalau înaintea pauzei dar cedau în prelungiri, iar galben-roșii la Clinceni, unde egalau pentru scurt timp după pauză, rămânând totuși pe podium.

Doar 4 minute i-a luat Ripensiei după pauza ieșirii în fief-ul elevilor lui Lincar pentru ca Adrian Popa să egaleze dintr-o lovitură liberă, însă Academica a înscris decisiv peste alte 4 minute, timișorenii fiind astfel depășiți pe locul secund de Dunărea lui Dan Alexa dar și egalați la puncte de învingătorii lor de astăzi.

Nou-promovații, fără Mediop, au suferit așadar a doua înfrângere consecutivă la limită în deplasare, rămânând astfel cu o singură victorie în ultimele 6 apariții, dintre care 5 în campionat: Academica Clinceni – Ripensia 2-1 (1-0: Mihalcea 35, Gliga 53 – corner / Popa 49 – lovitură liberă).

Precum în succesul de la Clinceni, unde egalau înaintea pauzei printr-o ”dublă”, 2-2, alb-violeții au egalat astăzi și la Afumați, în minutul 43, prin rezerva Predescu, proaspăt intrat, însă au cedat tocmai în prelungiri, adunând astfel pentru prima oară în actuala campanie 3 apariții la rând fără victorie: CS Afumați – ASU Politehnica 2-1 (1-1: Mugurel Dedu 28, Zaharia 90+2 / Predescu 43).

Competiția a început să se așeze iar această ultimă rundă din prima jumătate a turului a conturat o și mai elocventă grupare de forțe în zona ierarhică superioară, anticipând eventualele repoziționări ce vor urma. Până una alta însă, în această primă zi de toamnă astrologică s-a întâmplat pentru a doua oară în noul campionat ca ambele timișorene să piardă, la fel precum în urmă cu două săptămâni, în deplasare și cu același scor, atunci ”violeții” la Sibiu iar Ripensia sub Turnul Chindiei, fiecare cu 1-0.

Ripensia, 5 puncte din ultimele 15 posibile

Astăzi, cu ocazia celei de-a treia deplasări lungi peste munți, după cele la Brăila și Târgoviște, unde a survenit întâia înfrângere, la Ripensia n-au mai apărut golgheterul Mediop, suspendat, și Matiș, reintrând în schimb în primul 11 Heckso și Bobină.

Academica, neînvinsă în deplasare, 1-1 la Satu Mare, 2-1 la Pandurii, 2-1 la Iași și 1-1 la Oradea, dar alternând acasă victoriile cu eșecurile, 4-1 cu Dunărea, 0-3 cu UTA și 2-3 cu ASU, respectiv 2-0 cu Foresta, a demarat în forță partida cu oaspeții mai bine clasați, având mai multe oportunități în primele zece minute, când mai întâi și-a reglat tirul iar apoi Șandru l-a obligat pe portarul Munteanu să deturneze balonul în transversală.

Încurajați și de o activă galerie, timișorenii au ripostat prin Zaluschi, care l-a întins pe Niga, șpagat de la colțul lung în primul sfert de oră, la capătul căruia antrenorul Remus Steop a solicitat eliminarea ex-dinamovistului Pulhac, pentru lovire fără minge, verdictul fiind însă doar cartonaș galben, dar Lincar avea să-l retragă prematur pe cel sancționat, în minutul 43, de teama unui nou avertisment.

Până atunci avea să fie consemnată și deschiderea de scor, în minutul 35, când Munteanu a scăpat un balon înălţat de Pulhac în careu, ex-stelistul trecut pe la ACS Poli Vlad Mihalcea fiind pe fază: 1-0.

Ripensia a fost cea care a început în schimb mai bine partea secundă iar căpitanul Adrian Popa, care absenta în precedenta deplasare, la Târgoviște, a egalat în minutul 49 din lovitură liberă, plasată peste zid la colţul lung: 1-1.

Scurtă a și fost însă bucuria nou-promovatei, căci Gliga i-a readus pe ilfoveni în avantaj deja în minutul 53, cu capul, din cădere, în urma unui corner acordat după ce marcatorul a scăpat singur cu Munteanu și a trimis pe sub el, mingea fiind degajată din preajma liniei porţii: 2-1.

Ripensia egala în primele două ieșiri, la Oradea și Brăila, dar chiar și de două ori acasă cu ASA, însă n-a mai izbutit tot de două ori și la Clinceni, unde gazdele au profitat în ultima jumătate de oră de spațiile mai largi din dispunerea bănățenilor, amenințând pe rând dar fără concretețe prin căpitanul Constantinescu ori fiind stopate de intervențiile din final ale goalkeeper-ului Munteanu.

Pe de altă parte, oaspeții de pe podium au fost într-adevăr aproape de egalare la mijlocul reprizei a II-a, când Dumiter a deviat un şut-centrare din flanc însă Niga a respins providențial, iar în minutul 80 i-au atras din nou în zadar atenția centralului bucureștean, după o fază în care portarul Academicii a respins în faţă şutul lui Dumiter din lovitură liberă și Zaluschi, venit lansat, a fost blocat în careu…

ACS Academica Clinceni: Niga – Deaconescu, Pulhac (43, Barbu), Balgiu, Lazăr (73, Samson), Constantinescu – cpt. (77, Ion), Vlad Mihalcea, Şandru, Simion, Gliga, Matei

Rezerve: Ureche – Găină, Tătaru, Blejdea. Antrenor: Erik Lincar.

AFC Ripensia: Munteanu – Vlădia, Hecsko (73, Matiș), Apro, Toma, Popa – cpt., Stoi, Zaluschi, Ungureanu, Dumiter, Bobină.

Rezerve: Rădulescu – Tudor, Golda, Codrean, Horcea, Semeniuc. Antrenor: Remus Steop.

Arbitru: Dan Grigore Botescu (Bucureşti); asistenţi: Doru Claudiu Lucaciu şi Petrică Ionuţ Cîmpeanu (ambii din Cluj-Napoca).

*

CS Afumați – ASU Politehnica 2-1 (1-1)

ASU Politehnica, un punct din ultimele 9 puse în joc

Abia în prelungiri au cedat ”alb-violeții” la Afumați, în urma unui șut din afara careului, dar tot o înfrângere cu 2-1 s-a consemnat, după o dispută în care mai întâi golgheterul Vlada a bubuit transversala dintr-un penalty, în minutul 9, iar Dedu a marcat pentru ilfoveni în minutul 28, mai apoi Taub solicitând în zadar un penalty și fiind și înlocuit cu cel care avea peste puțin timp să egaleze, Predescu, în minutul 43.

Cu 4 noi titulari față de 11-le de start al remizei de sâmbăta trecută acasă cu CS Balotești, Topic debutând în prima formulă în centrul defensivei iar Țugui în premieră în actuala stagiune, pe când Ignea a revenit în urma accidentării din runda inaugurală iar Bădăuță după ce începea în primele 4 runde, ASU Politehnica a sperat la un alt rezultat bun în Ilfov însă totul s-a năruit în prelungiri, și spre dezamăgirea fanilor viola care au însoțit-o în sudul țării.

De astă dată fără Motreanu, Plămadă, Staicu și Predescu, intrat însă în locul lui Taub imediat după ce acesta era sancționat în minutul 34 de centralul bucureștean în urma unei șarje în careul advers, interpretată ca simulare, ”violeții” au egalat pentru a treia oară în acest sezon, și tocmai prin Predescu, aflat la prima apariție nu ca titular pentru bănățeni, șutând din afara careului în minutul 43, după ce Dedu înscria în minutul 28.

Până atunci, nimeni altul decât marcatorul de regularitate Marian Vlada rata un penalty pentru trupa din Afumați, ochind transversala în minutul 9, după ce sârbul Borislav Topic îl faulta în suprafața de pedeapsă pe Olariu. Scăpați cu fața curată, timișorenii ar fi putut chiar răsturna scorul în prelungirile primei părți, când Sorescu a reluat din alunecare prin faţa porţii lui Marinescu o minge trimisă de Bădăuţă.

Mai activi și la reluare, cei care trec de pe ”Știința” pe ”Dan Păltinișanu” au mai ratat și în minutul 55, când Predescu l-a găsit pe Sorescu cu o centrare din stânga, respectiv în minutul 64, când Bădăuţă a scăpat singur spre poartă dar a şutat peste transversală.

CS Afumați a preluat însă brusc frâiele jocului la mijlocul părții secunde, când Dur-Bozoancă a deturnat mai întâi de sub transversală șutul lui Vlada iar apoi tentativa de la distanță a lui Avram, precum și reluarea cu capul a aceluiași Vlada, din 6 metri, ceva mai apoi și Manole finalizând cu capul centrarea lui Perju, dar puţin pe lângă poartă. Era minutul 71…

Și Olariu a trimis cu capul spre final dar peste poarta lui Dur-Bozoancă, în cele din urmă ilfovenii dând totuși lovitura, în cel de-al doilea minut de prelungiri, când rezerva Alin Zaharia, intrat în minutul 80, a şutat de la 20 de metri: 2-1.

*

CS Afumaţi: Marinescu – Onea, Robicek, Patriche – cpt., Perju – Olariu, Dedu – Avram (80, Zaharia), Manole (75, Vasile), Burlacu (58, Nicolae) – Vlada.

Rezerve la start: Mişa – Buzea, Buduroi, Căliani. Antrenor: Vasile Neagu.

ASU Politehnica: Dur-Bozoancă – Bilia, Mera – cpt., Topic, Taub (35, Predescu) – Krausz, Poparadu (78, Plămadă), Ignea – Sorescu, Bădăuţă (90+1, Staicu), Ţugui.

Rezerve: M. Gakos – Giuricici, Ghinescu, Coadă. Antrenor: Bogdan Andone

Arbitru: Florin Miron (Bucureşti); asistenţi: Romică Bîrdeş (Piteşti) şi Iulian Cătălin Brînză (Botoşani).

Pentru ASU Politehnica urmează redebutul pe ”Dan Păltinișanu” contra noii secund clasate Dunărea Călărași, cu Dan Alexa la cârmă, sâmbăta viitoare la ora 16, dar și imediat mai apoi o intermediară pe 3-4 octombrie în Cupa României, înaintea ieșirii la Satu Mare, pe când Ripensia va juca sâmbăta viitoare de la 11 acasă cu CS Mioveni, tot în etapa a X-a, de la mijlocul turului. Până atunci, rezultatele zilei, clasamentul la zi și programul rundei viitoare, pe coloana datelor tehnice.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 2

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: