Timişul se desparte temporar de Şag cu un 3-0. Se construieşte!

Despre Adrian Ianoşev s-ar putea spune că a avut o sîmbătă imaculată la capitolul încasări. Dar în ceea ce priveşte golurile primite… De la ora 11, divizionara D pe care o antrenează, Timişul Şag, s-a impus cu 3-0 (0-0) în dauna lui Spartak Gottlob, în runda a XIV-a, iar după amiază a remizat cu gruparea de liga a cincea la cîrma căreia se află, Progresul Ciacova, 0-0 la Sânmihaiu Român, în Seria a II-a din Campionatul Judeţean Timiş.

Vechea "căbănuţă" a arenei din Şag, surprinsă aici la ora unui joc din ediţia 2010-2011, va cădea pradă lamei buldozerului, urmînd a fi înlocuită de o frumoasă nouă tribună, cu 200 de locuri şi tot necesarul dedesubt

În ordine cronologică, antrenorul Ianoşev a avut mai întîi parte de o victorie acasă, în ceea ce a fost ultimul joc disputat de Timişul Şag pe teren propriu nu doar în acest tur de campionat, ci se pare că şi în întregul sezon. De această dată însă, din cele mai bune motive…

Şi anume deoarece de marţi se poate trece la fapte în ceea ce priveşte noua bază sportivă a clubului, amplasată pe locul vechii clădiri a vestiarelor terenului de la Şag, pe baza ordinului de începere a lucrărilor de reamenajare. Vechile vestiare vor lăsa loc unei a doua tribune a stadionului, una complet nouă, după modelul celei de la Covaci, cu 200 de locuri pe scaune şi printre altele o sală de şedinţe, vestiare, saună ori sală de forţă dedesubt. Noua tribună se va alătura astfel vechii tribune, pe schelet metalic, ce va dăinui la terenul din Şag.

În aceste condiţii, ultimul meci acasă, programat în 24 noiembrie, cu Arsenal Flacăra Făget, în ultima rundă a turului Diviziei D Timiş, precum şi cele din retur, ar putea avea loc pe terenul echipei de liga a cincea Progresul Ciacova, unde tot Adrian Ianoşev este antrenor: „Am o foarte bună înţelegere cu oamenii de la Progresul Ciacova şi o mare deschidere aşa încît sperăm să fim primiţi cu Timişul, ca o a doua noastră casă, temporară…”

Pînă atunci, cei din Şag mai au de jucat la Deta şi Dragşina, în etapele cu numerele 15 şi 16, dar mai întîi s-au văzut obligaţi să stopeze o serie de 3 înfrîngeri consecutive, ceea ce au şi reuşit sîmbătă, încheind doar pentru a treia oară în acest campionat fără să primească gol, în ceea ce a fost cel mai clar succes stagional al Timişului: 3-0.

Conturat în doar 10 minute, spre mijlocul mitanului secund, inclusiv din două lovituri de la 11 metri, iar două dintre reuşite fiind punctate de jucători de rezervă abia intraţi în teren, cu două respectiv 4 minute înainte.

„Sunt bucuros că după o serie de rezultate proaste, datorate atitudinii cu care am abordat meciurile, am obţinut şi o importantă victorie, posibilă însă doar schimbînd radical modul de abordare al jocului. Am reuşit să conştientizez jucătorii că punctele nu se mai întorc iar situaţia în care ne aflam în momentul de faţă nu ne permitea absolut nici un alt pas greşit, mai ales că lotul nostru este restrîns, cu probleme de accidentări sau abandonuri. Aveam nevoie astăzi de maximul de puncte, care au fost obţinute, cu multă muncă, pentru că băieţii au înţeles ceea ce le-am explicat”, ne-a spus Adrian Ianoşev, antrenorul Timişului.

Iancovici, în minutul 57, din penalty, obţinut de Cătălin Costea, apoi Ionuţ, în minutul 60, care a marcat de pe stînga, la colţul lung, în stînga portarului, şi nu mult mai apoi şi Matei, un alt jucător intrat pe parcurs, care a punctat în minutul 67, tot dintr-o lovitură de la 11 metri obţinută de Costea, dar abia după ce primul său şut era respins de tînărul Petrar, învins abia la continuarea fazei, au marcat cele 3 goluri pentru 3 puncte.

Fără Bogdan Costea, Damian şi Petrescu, cu toţii accidentaţi, Timişul şi-a revenit totuşi cu ocazia ultimului joc disputat în faţa vechii „căbănuţe” a terenului din Şag. „Petrescu este un jucător exponenţial, şi am aşteptat foarte mult de la el, dat fiind experienţa acumulată, pentru că să nu uităm că a promovat în B cu Metalurgistul Slatina, a trecut şi pe la Recaş, îşi poate aduce o foarte bună contribuţie. Iar în cazul său este vorba despre un localnic, iar de loc din Şag este şi Ionuţ de exemplu…”, a mai spus Ianoşev, care i-a amintit printre alţii la abandonuri pe Parvani sau Chişozan.

Adrian Ianoşev îşi va purta provizoriu echipa din Şag pe terenul Progresului Ciacova, cîtă vreme noua tribună a Timişului va fi construită

Timişul Şag: Ciobanu – Robotă (18 ani), Sima, Tăut, Apro (16 ani) – Costea (68, Vicea), Ianoşev (70, Racoceanu), Ionesi, Miuţă (58, Ionuţ) – Iancovici, Foldi (63, Matei). Pe bancă: Prăjan – Baldovin.

 

Progresul Ciacova, 0-0 la Agrotrifan Sânmihaiu Român…

 

Iar de la un 3-0 acasă, la un 0-0 în deplasare, cu cealaltă grupare pe care o cîrmuieşte de pe banca tehnică, în ultimii 3 ani de zile, şi anume Progresul Ciacova, implicată în Seria a II-a de „Judeţ”. „Despre jocul de la Sânmihaiu Român îl parafrazez pe căpitanul echipei, Sică Mureşan, care le spunea jucătorilor înaintea partidei <Vedeţi că vom avea meci greu aici, căci ăştia sunt slabi>. Dar am tratat jocul cu oarecare lejeritate iar rezultatul se vede…”, a mai spus Ianoşev.

Cei din Ciacova i-au aliniat pe Munteanu – Bria, Coţofan, Dumitrăşcuţă, Marius Lazea – Turcuş, Mureşan – cpt., Andrei Lazea, Tutunaru – Baltă, Ion. Pe bancă: Ardelean, Secăreş, Ciulariu, Gliguţa.

Ianoşev a efectuat o unică înlocuire, introducînd un jucător cooptat în lot tocmai în săptămîna premergătoare deplasării, dar n-a apelat şi la alte substituiri, în ideea că echipa a doua a Progresului are parte duminică de un meci acasă, în care sunt necesare forţe proaspete.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − = 1

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: