Todorov şi Boldor, goluri în Timiş U16 – Bucureşti U16 2-1 (2-0)

Miodrag Todorov, cu o lovitură de cap spre vinclul de la colţul scurt, în urma primului corner al juniorilor timişeni, şi Deian Boldor, peste nici 60 de secunde, cu un şut de la distanţă deviat dintr-un oponent peste portarul bucureştean, păreau a fi desprins-o decisiv, deja până în minutul 14, pe Timiş U16, dar oaspetea Bucureşti U16 a redus din handicap prin fundaşul Cristea, din penalty, în minutul 72, 2-1, redeschizând disputa pentru câştigarea ediţiei inaugurale a iniţiativei FRF întru impulsionarea fotbalului juvenil.

O întrebare ar fi dacă elevii lui Cristian Contescu îşi vor conserva avantajul în returul de la Mogoşoaia iar alta, dacă va exista o a doua ediţie a acestei competiţii, auzindu-se vorbe în privinţa „tăierii macaroanei” întrecerii. Dacă ar fi să ne luăm după sferuri şi semifinale, când timişenii au evoluat mai bine în retururile din deplasare, unde se şi calificau, atunci Boldor & Co ar putea veni cu trofeul în Banat. Dacă ne luăm însă după repriza secundă, marcată atât de revenirea bucureşteană, cu aplomb şi tupeu, cu şuturi la şi pe poartă, cât şi de o oarecare părtinire a gazdelor, semnele sunt în privinţa unui retur de foc, dificil, la „centru”…

Iniţial, Dorin Rotariu a driblat şi portarul la doar două minute şi jumătate de la startul jocului tur al finalei selecţionatelor judeţene Timiş U16 – Bucureşti U16, şutând însă cu dreptul în plasa laterală, după ce fusese angajat printre fundaşii centrali ai oaspeţilor de Deian Boldor, la marginea careului.

Două echipe cu jucători născuţi în acelaşi an, 1995, un stadion „Dan Păltinişanu” ca şi gol şi un penultim meci al primei ediţii a iniţiativei federale legate de juniorii U16. Alb-negrii Timişului, aducând cu UMT, zebrele în benzi verticale, veneau după calificări obţinute în manşa secundă, în deplasare, cu victorii exact la scorul necesar, 1-0 în Bihor respectiv 2-1 în Argeş, iniţial jocurile tur, pe „Colterm”, nefiind favorabile bănăţenilor. Însă calitatea de gazdă i-a capacitat pe Todorov şi compania, care de această dată n-au dat greş, în faţa unei asistenţe de peste 1.000 de spectatori, aidoma acului în carul cu fân, pe „Dan Păltinişanu”.

Repriza secundă a debutat cu un alt cartonaş galben, la care Boldor pare a deveni abonat, respectiv cu un şut sub bară „marca” Daniel Popa, deturnat cu greu în corner de Cojocaru. Dar încet, încet bucureştenii şi-au impus autoritatea, Antonio Popa ratând din preajmă, unde l-a luat la ţintă pe Gârlea, providenţial poziţionat, iar în minutul 72 au profitat de o neînţelegere în apărarea gazdelor, Artimon comiţând henţ în suprafaţa de pedeapsă iar Cristea transformând penaltyul: 2-1 în minutul 72.

Timiş U16 (antrenor Cristian Contescu): 1. Victor Gârlea – 16. Cosmin Moja (62, 2. Roberto Artimon), 15. Cristian Bocşan, 3. Miodrag Todorov (cpt), 6. Rareş Mureşan (78, 4. Flavius Torok) – 9. Cristi Bărbuţ, 5. Deian Boldor (67, 13. Mihai Scheau), 11. Daniel Popa, 17. Petrişor Jichici (60, 8. Alexandru Mureşan) – 10. Dorin Rotariu, 7. Dionisie Hîrdău (74, 18. Alexandru Albeanu).

Pe bancă: 12. Raul Petrar – 14. Vasile Palkovacs.

Bucureşti U16 (antrenor Ion Toma): 1. Valentin Cojocaru – 6. Alexandru Aldea, 14. Liviu Cristea, 4. Cătălin Cardaş, 2. Alin Iordache – 10. Daniel Gheorghe (41, 19. Alexandru Ene), 5. Antonio Popa, 7. Răzvan Grădinaru, 8. Cristian Manea – 9. Bogdan Stavilă, 11. Alexandru Andrei (46, 15. Ionuţ Radu).

Pe bancă: 12. Alin Vârtej – 13. Alin Predescu, 18. Cătălin Pătraşcu, 16. Andrei Ţandără.

Cartonaşe galbene: Boldor (44), Artimon (72) – Gheorghe (39), Grădinaru (71).

Arbitru: Flavius Roşu – Petru Gaşpar, Raul Ghiciulescu (toţi din Timişoara).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

10 răspunsuri la Todorov şi Boldor, goluri în Timiş U16 – Bucureşti U16 2-1 (2-0)

 1. dragomir s. spune:

  Ar fi bine ca sa se traga anumite concluzii:
  Prea multi oameni care isi baga copii pe interes in echipa si din pacate sufera echipa(Artimos jr.face hent si este penalty,una este sa ai 2-0 si alta e 2-1…din pacate d-l Artimon ar trebui sa-si lase subalternii sa munceasca linistiti,nu sa puna presiune pe dl Contescu,cu juniorul,ca e cam „varza”….al 2 caz Muresan Alex,nici o treaba…doar fiinca e baiatul lui Muri,nu inseamna ca trebuie sa joace).Tot AJF e varza…daca ajuns Malac antrenor secund suntem in regula,apropo poate mi-o trimite pe fiica sa la fiu-miu sa-i faca un masaj daca tot e asistenta.;)Vai si amar…”cu cat e osul mai mare cu atat vin mai multi caini”……..

  • ''eu'' spune:

   deci…..TIMIS CAMPIOANA….Garlea – CEL MAI BUN PORTAR….Rotariu – CEL MAI BUN JUCATOR…..Artimon – intra la 1-0 si se termina 2-2 cu TIMIS CAMPIOANA…si cu Contescu-Malac-Harasim antrenorii CAMPIOANEI….deci „meseriasule” si „priceputule”…..mai zi ceva….iti spun eu ceva….”sssssshhhhhhtttttt!!!!!!”

 2. Richardo spune:

  vine returu’ stati calmi :))) bucurati.va cat aveti timp de 2-1 asta chinuit:))

 3. 6 spune:

  la Timisoara am fost foarte obositi dupa ce am venit din Iasi la Bucuresti Duminica seara si Luni dimineata am plecat spre Timisoara , deci in 2 zile am parcurs mai mult de 1000 km … dar asta nu e o scuza … am inceput prost meciu , cand ne-am trezit era 2 -0 pentru ei … la Bucuresti o sa intram mai motivati si o sa muncim de 2 ori mai mult decat la Timisoara.AICI IN BUCURESTI SE DECIDE CAMPIOANA

 4. cristi spune:

  va asteapta la bucuresti un vacarm, aici nu scapati fara 4-5, ganditi-va ca a fost un accident la timisoara,multi dinte bucuresteni au fost obositi din cauza programului echipei de club (steaua)

 5. DAN spune:

  Hei , cei de la BUCURESTI , aveti jucatori buni dar va fi greu cu noi . Ma asteptam sa va creeze si voua conditii sa jucati in nocturna ca noi , vacarm de unde la 11 dimineata ? Fie ca cel mai bun sa castige dar nu cu ajutorul arbitrilor , chia daca sunt de la voi , ceea ce nu-i corect . BAFTA TIMIS

 6. eu spune:

  Ar fi bine ca sa se traga anumite concluzii:
  Prea multi oameni care isi baga copii pe interes in echipa si din pacate sufera echipa(Artimos jr.face hent si este penalty,una este sa ai 2-0 si alta e 2-1…din pacate d-l Artimon ar trebui sa-si lase subalternii sa munceasca linistiti,nu sa puna presiune pe dl Contescu,cu juniorul,ca e cam “varza”….al 2 caz Muresan Alex,nici o treaba…doar fiinca e baiatul lui Muri,nu inseamna ca trebuie sa joace).Tot AJF e varza…daca ajuns Malac antrenor secund suntem in regula,apropo poate mi-o trimite pe fiica sa la fiu-miu sa-i faca un masaj daca tot e asistenta.;)Vai si amar…”cu cat e osul mai mare cu atat vin mai multi caini”……..

  POATE MAI CUNOASTETI CAZURII CARE SUNT PROMOVATE IN ACEST FEL,LA ORICE GRUPA DE COPII SI JUNIORII,SCRIETI-NE.Oare cat de lunga va fi lista,succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + 7 =

 


Alte articole legate de acest subiect: