Tot învinsă acasă, tot invincibilă afară: CSC Dumbrăvița – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 0-1 (0-1): FOTO + Bălu: ”Am avut un arbitraj execrabil”. Bura: ”S-a decis în prima repriză”

Penultimul duel direct timișean al turului în penultima sa rundă, același deznodământ victorios la zero pentru oaspeți precum în cele două întâlniri ale etapei precedente, galben-albaștrii lui Bura reabilitându-se după teribilul 2-6 acasă cu pecicanii, pe când alb-verzii au bifat un neverosimil și al treilea eșec succesiv pe ”Ștefan Dobay” în Seria 8 din Liga 3: CSC Dumbrăvița – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 0-1 (0-1), deznodământ conturat deja după primul sfert de oră.

Cea mai fructuoasă dintre timișene în toamna trecută, în care dispunea acasă cu 1-0 de ghirozeni pe 27 septembrie 2019, în etapa a VI-a din C4, expediată de astă dată de pe podium și întrecută și ierarhic de învingătoarea sa, care i-a venit așadar de hac după ce a eliminat-o și din Cupa României. Și asta tocmai la ultima apariție acasă a ”verzilor” din 2020…

Invincibilă în deplasare și cu un singur gol încasat în 4 meciuri afară din noul campionat, după secvența 0-0 la Becicherecu Mic, victorie cu 0-1 la Cermei, 1-1 la fruntașa Șoimii Lipova și victorie cu 0-1 și astăzi de la ora 15 în etapa a VIII-a din C8, CSC Ghiroda și Giarmata Vii a bifat așadar a treia ieșire în seria vestică fără a scoate mingea din propria plasă, o performanță contrastantă statisticii cu 12 goluri primite pe teren propriu în cele 4 partide de pe ”Emilian Pavel” din ediția în curs în Liga 3.

Și chiar a fost un adevărat derby al comunelor limitrofe Timișoarei, între două cluburi care s-au duelat mult timp în liga a patra, Divizia D, urcând între timp o treaptă și pe fondul vidului valoric creat treptat în fotbalul divizionar intern, și oferind în ultima vineri din octombrie un fotbal frumos, care a mai decrețit frunți, deși pe un teren foarte greu, îmbibat cu apă. Un duel antrenant, asta fie și în absenţa lui Costel Zurbagiu, Dorin Enciu, Petrişor Jichici și Eduard Soare de la amfitrioni, respectiv Lucian Simedru şi Gelu Velici de la oaspeți, dar deh, asta-i soarta ingrată a sportului în plasa tiraniei în cumplită desăvârșire sub cele mai false pretexte, deșănțată propagandă la scară planetară căreia nici măcar un ultra-star precum Cristiano Ronaldo nu poate să-i reziste, ”Briliantul” constrâns în izolare fiind nevoit sub presiunea ”corectitudinii politice” să șteargă cele mai sincere și apropiate cuvinte de adevăr lansate de o vedetă planetară în acest an al plângerii omenirii luate în prizonierat de ocultă, ”Testul PCR e o porcărie!” Ba chiar mult mai mult decât atât, fără a mai reintra în nuanțele cu ramificații ale detaliilor de natură științifică punctate în repetate rânduri în paginile acestui cotidian. Dar net mai zgomotoase și răspândite la scară largă sunt minciunile ”narațiunii oficiale”, diseminate după tehnici de manual sovietic care vizează repetarea la nesfârșit a poveștilor de adormit copiii, repetarea lor pe toate canalele și discreditarea prin ridiculizare și ostracizare publică a tuturor celor care au cutezanța să dezvăluie farsa.   

Cât despre jocul în sine, prima repriză a fost mai echilibrată, cu un plus pentru oaspeţi, care au reuşit deschiderea scorului în minutul 14, prin şutul lui Samuel Costea din afara careului de 16 metri, balonul scuturând plasa aproape de vinclul porţii… 0-1. După numai trei minute putea fi 1-1, în urma cornerului executat de Rus spre Drăghici, care, de la 6 metri, a trimis cu capul în bara din stânga a porţii apărate de Mosoarcă. Iar la această fază gazdele au solicitat o lovitură de la 11 metri, invocând împingerea lui Drăghici în careu.

În minutul 26, Mosoarcă se remarca la şutul lui Rus din lovitură liberă de la 17 metri lateral stânga, respins de jos, de lângă bară. Iar în minutul 32 oaspeţii de… peste Pădurea Verde au reuşit încă un gol prin acelaşi Costea, printr-un şut de la 18 metri, dar anulat pentru ofsaid la Mancaş, aflat în faţa portarului.

Prima repriză se încheia cu şutul de la 13 metri al lui Mancaş, peste transversală în urma unei centrări de pe stânga, dar şi cu cele două cartonaşe galbene încasate de Ştefan şi Stupu (min. 38).

Partea a doua a fost mai dramatică, alb-verzii lui Bălu instalându-se în terenul advers și asaltând poarta oaspeţilor, dar în zadar. După 1-2 și 0-1 acasă, încă un 0-1 pe teren propriu, secvență a rezultatelor ”în oglindă” cu reușitele afară ale ghirozenilor.

Cea mai controversată fază a meciului se petrecea deja în primele minute ale părții secunde, în minutul 49, la un corner executat de Rus, mingea fiind respinsă de apărarea oaspeţilor, până la Făgărăşanu, care a trimis spre poartă, balonul ”plimbându-se” după linie, ca apoi să fie din nou respins, fără ca arbitrii să-l ”vadă”. Gazdele au solicitat, dar din nou, ce folos, căci împărțitorii dreptății nu i-au băgat în seamă.

Finalul a fost dramatic, însă fără ocazii mai clare de gol, ba din contră, în minutul 83 Pădurariu fiind la un pas de a dubla avantajul vizitatorilor din lovitură liberă de la 16 metri, deturnată de Miklos miraculos în corner. Iar cu cinci minute înainte de final Rus a fost eliminat de pe teren pentru cumul de cartonaşe galbene, ultimul, pentru simulare la 18 metri de poarta adversă.

Nici minutele de prelungiri nu au adus egalarea pentru gazde, oaspeţii bucurându-se copios la fluierul final. A doua deplasare consecutivă sub scut la o trupă de pe podium. Și urmează primirea revelației ACS Poli, după care deplasarea la Chișineu-Criș la startul returului, echivalent încheierii sezonului de toamnă. Cât despre ”verzii” cu buzele umflate, ieșirile la Chișineu-Criș și Becicherecu Mic.

Rezultatele zilei în C8 și programul etapelor 8-9, pe coloana clasamentelor.

*

CSC Dumbrăvița: 1. Robert  Miklos – 19. Răzvan Moraru (min. 78, 14. Bogdan Ferţu), 4. Laurenţiu Telescu, 5. Bogdan David, 24. Cristian Podină – 17. Andrei  Făgărășanu, 8. Mihai Udrea (min. 64, 25. Radu Motreanu) – 10. Răzvan Rus, 20. Andrei Mura (min. 64, 18. Alex Pituc), 7. Adrian Ștefan – 21.Octavian Drăghici.

Antrenor principal: Sorin Bălu.

Pe bancă: 1. Mădălin Smaranda  – 3. Răzvan Andrei, 16. Dragoş Coroiu.

Cartonaşe galbene: Ştefan, Mura, Rus, Făgărăşanu.

Cartonaş roşu: Rus.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: 1. Octavian Mosoarcă – 23. Cristian Bocşan, 14. Răzvan Ghinescu (min. 80, 13. Cristian Pădurariu), 6. Rareş Mureşan, 10. Cosmin Mancaș (min. 70, 17. Mahadi Kayondo), 20. Samuel Costea, 77. Adrian Popa, 29. Flavius Vlădia, 30. Adrian Poparadu (cpt. – min. 80, 10. Cosmin Saizu, care a preluat banderola), 97. Mircea Stupu, 21. Răzvan Pițigoi (min. 64, 5.Vlad Bîte).

Antrenor principal: Vlad Bura.

Pe bancă: 44. Victor Domondi Gîrlea, 8. Denis Ciobanu, 19. Cristian Grancea, 99. Denis Giurgiu.

Cartonaşe galbene: Mosoarcă, Stupu, Kayondo, Bocşan.

Au arbitrat: Cristian Vieru – Adrian Epure (ambii din Sibiu) şi Alina Mihoc (Arad). Observator de arbitri Emil Arsa (Arad), delegat de joc Ionel Poclid (Timişoara). 

***

La cald…

Sorin Bălu (CSC Dumbrăviţa): ”Am avut un arbitraj execrabil, în prima repriză ne-au fost furate punctele din punctul meu de vedere. Felicit băieţii pentru atitudine şi dorinţă! Până la urmă, în afară de şutul acela la vinclu, Ghiroda nu ne-a pus în dificultate. Echipa mea a fost net superioară din toate punctele de vedere, după părerea mea. Echipei noastre i-au fost anulate două lovituri de 11 metri, clare, în prima repriză, recunoscute de adversari la vestiare. Dar repet, rămâne de apreciat evoluţia băieţilor mei, sunt de felicitat! Echipei noastre i-a fost scos un gol din poartă, și sincer, când joci aşa, 11 contra 14, este foarte greu. Am suferit a treia înfrângere, e păcat că nu suntem în perioada bună a noastră. Jucătorii mei sunt de felicitat, eu am făcut o partidă foarte bună, dar astăzi mi-au fost furate punctele. Băieţii mei merită toată aprecierea şi tot respectul, pentru atitudine, dorinţă de victorie. Astăzi au fost cu adevărat luptători. Repet, am făcut un joc bun faţă de ultimul. Nu contează cine a lipsit, chiar dacă sunt bolnavi, noi astăzi am muncit pentru bucățica noastră de pământ, dar asta este… Jucăm în deplasare şi în continuare speranţele noastre sunt să luăm puncte!”

Vlad Bura (CSC Ghiroda și Giarmata Vii): ”A fost un meci împotriva unei echipe foarte bune, unei  echipe bine organiazte, unei echipe care a suferit în ultimul timp la rândul ei. Şi noi am suferit, am avut în etapa trecută 10 indisponibili, şi ei ştiu foarte bine acest lucru. La rândul lor, şi ei au avut astăzi câţva jucători indisponibili, dar pe organizare şi faptul că s-a lucrat serios, mult timp, am reușit să jucăm un meci viu disputat. Mă bucur că am reuşit un joc bun. S-a decis în prima repriză, într-adevăr noi am avut un plus, am avut o posesie mult mai bună, ne-am creat mai multe ocazii de a marca, am reuşit un gol, chiar am mai marcat o dată, golul fiind anulat, ceea ce m-a nemulţumit. Dar cred că prima repriză a fost a noastră, iar repriza a doua a fost o repriză în care Dumbrăviţa a dominat inclusiv teritorial şi ca posesie. Am reuşit să ne apărăm eroic până la final şi să ducem cele trei puncte acasă”. 

– Gazdele au acuzat arbitrajul… ”Da, Sorin Bălu este prietenul meu, îl respect foarte mult, apreciez ceea ce face şi sunt convins că în momentele acestea vorbeşte poate la nervi. Dar sincer, nu cred că arbitrajul a influenţat în defavoarea lor scorul de astăzi”.

Fotografii realizate de Iosif Canea

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × = douazeci cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: