CSM Lugoj – Ripensia 0-0: tot remiză. Petruescu: ”Rezultat echitabil” Trandu: ”Am avut multe situații de poartă pentru un meci afară. Am jucat mult mai bine ca în primele două etape”

Remiză cu goluri în tur, remiză fără goluri în retur, astfel s-ar putea sintetiza duelurile în premieră în Seria a IV-a din Liga 3 între cluburile timișene CSM Lugoj, gazdă astăzi de la ora 15, în cea de-a treia rundă a sezonului de primăvară, și Ripensia Timișoara, care a stopat astfel o serie de 3 triumfuri pe teren propriu a elevilor lui Cosmin Petruescu, dar a și pus punct celor două înfrângeri din precedentele ieșiri, la Pandurii II respectiv Sebiș.

Abordând disputa timișeană din cea de-a 16-a etapă în C4 de la egalitate de puncte, cu 4 în urma liderului CS Național, CSM Lugoj și Ripensia n-au izbutit mare lucru prin a se alege cu câte un punct, dar pe de altă parte, evitând înfrângerea, au rămas în calculele poziționale ale cursei pentru podium, cu zece runde rămase la dispoziție pentru a forța o clasare cât mai bună. Iar pentru ambele urmează cât de curând întâlniri cu cărășenii de pe locul secund, CSM Lugoj având de jucat sâmbăta viitoare la Reșița și apoi acasă cu UTA Bătrâna Doamnă II, pe când Ripensia două meciuri la rând în Ciarda Roșie, cu CS Millenium Giarmata și CSM Școlar, după care e programată ieșirea la UTA Bătrâna Doamnă II.

A fost doar pentru a doua oară în această ediție ca lugojenii să nu înscrie pe teren propriu în C4, după eșecul din cea de-a doua apariție acasă cu CSM Școlar Reșița, 0-2 în tur, dar în schimb CSM a rămas și în continuare fără gol încasat în partidele din 2017, după un 0-0 la Ighiu și 2-0 vinerea trecută acasă cu CS Millenium, pe când de cealaltă parte Ripensia a obținut al doilea punct în deplasare din ultimele 12 posibile pe alte terenuri, așadar fără succes în ieșiri de 7 etape.

A fost un duel interesant și prin prisma faptului că mai mulți componenți ai oaspeților din Timișoara au trecut cândva, chiar nu demult, prin bătătura lugojenilor, ca de exemplu Vlădia, titularizat astăzi de Steop și Trandu ca fundaș central în locul lui Apro, dar și Mânecan respectiv Ștreangă, rămas însă pe banca de rezerve, sau au activat în trecut sub bagheta actualului antrenor al gazdelor, Cosmin Petruescu, și anume Nanu, la ACS Recaș, ori Călin Toma, la ACS Poli II.

Taberele cunoscându-se așadar reciproc, n-au mai avut de dezvăluit mari secrete, iar tabela de marcaj a rămas ca atare imaculată, Ripensia înregistrând al treilea 0-0 de la promovarea în Liga 3, pe lângă care are în cont și 3 victorii fără gol primit, pe când CSM Lugoj a semnat al doilea draw alb, și cu 5 succese la zero în palmaresul pe 2016/7 în C4.

Meciul a fost precedat de păstrarea unui moment de reculegere în memoria lui Adrian Stoicov, trecut în neființă miercuri, și s-a derulat drept un joc tacticizat, sub semnul echilibrului, în care deseori s-a sărit peste faza de construcție, dat fiind starea gazonului.

Prima jumătate de oră n-a adus mari emoții portarilor, Olariu șutând pe lângă buturile lui Gakos după o incursiune pe stânga iar Golda peste transversală în urma centrării lui Popa, însă minutele dinaintea pauzei au adus ceva mai multe faze încinse, pe de-o parte Silaghi-Perju finalizând o bună șarjă ofensivă prin a trimite balonul peste bară iar goal-keeperul elen prinzând o lovitură liberă, iar în celălalt careu execuția lui Popa dintr-o altă fază fixă fiind deviată în corner și reluarea lui Mediop din întoarcere, de la 14 metri, trecând la fel, puțin peste transversală.

Ripensia a ajuns ceva mai adesea în careul advers în primul sfert de oră al părții secunde, mai întâi șutul lui Golda din afara careului fiind de puțin imprecis iar apoi cele expediate de Popa din lovitură liberă și ex-lugojeanul Vlădia trecând puțin deasupra transversalei.

Au urmat și primele înlocuiri, efectuate de gazde, inclusiv în dreptul lui Silaghi-Perju, care îl mai testase în prealabil pe Gakos, acesta fie reținându-i șutul, fie deturnând în corner de la colțul lung, la care timișorenii au replicat prin a-și împrospăta compartimentul median.

În replică, a ieșit din nou la rampă același Denis Golda, cu un sfert de oră înainte de final, când a reluat periculos din centrarea lui Popa, obținând un corner. Iar tot o fază fixă ar fi putut aduce unicul gol al meciului tocmai în minutele de prelungiri, când Filip a deturnat de lângă rădăcina barei lovitura liberă expediată de Mediop și urmărită de Dumiter și Matiș, mingea reluată de primul lovindu-l pe cel de-al doilea în preajma liniei porții, moment în care a fost și semnalizat în ofsaid. Dacă în tur a egalat acasă în prelungiri, 2-2, în retur Ripensia n-a smuls și 3 puncte la potou.

În concluzie, una dintre cele mai strângătoare și prolifice grupări în deplasare din Seria a IV-a, cea în roșu-galben, n-a marcat doar pentru a treia oară în ieșirile din actuala campanie, în remize albe, echilibrul jocului de la Lugoj regăsindu-se și în echilibrul general din competiția grupei vestice, atât ca rezultate ale rundei în curs, cu multe rezultate de egalitate, cât și ca poziționare a primelor 6 clasate pe o diferență mică de puncte. Un campionat în care aproape orice formație se poate impune în fața mai tuturor oponentelor, dar în care remizele trec drept ceva cât se poate de firesc…

Cosmin Petruescu: ”Din punctul meu de vedere, este un rezultat echitabil. Ambele echipe au avut câteva bune ocazii de a marca. A fost o primă repriză cu un plus deținut de noi, dar în partea a doua Ripensia a controlat mai mult jocul la mijlocul terenului, însă, una peste alta, rezultatul îl consider echitabil. Chiar dacă nu s-a marcat, a fost un bun joc de angajament, plăcut ochiului, disputat în fața unui număr destul de mare de spectatori pentru o partidă programată vineri de la ora 15, ce-i drept majoritatea sosiți de la Timișoara. Calitatea gazonului a influențat jocul ambelor echipe, căci din păcate în această săptămână nu am mai reușit să cilindrăm gazonul. A fost un meci între două din echipele bune ale seriei, și s-a observat că Ripensia nu întâmplător a strâns cele mai multe goluri marcate în deplasare, în care a înregistrat doar două partide pierdute, la sfârșitul turului la Pandurii II și la începutul returului la Sebiș. Se vede că e o echipă organizată, cu jucători de viteză”.

Orlando Trandu, antrenorul secund al Ripensiei, a spus la rândul său că a fost ”un joc bun practicat de echipa noastră, cu multe situații de poartă, însă din păcate n-am reușit să concretizăm nici una. Am avut foarte multe situații de poartă pentru un  joc în deplasare, dar am și întâlnit o echipă bună, bine organizată. Păcat pe de altă parte de starea terenului, care și-a pus amprenta în unele momente pe jocul ambelor formații. Sportivii noștri au manifestat determinare în joc, atitudine, iar ca prestație generală, a fost peste primele două meciuri din retur, mult mai bună decât la Sebiș și chiar decât cu Ighiu. Ne interesează acum să tratăm cu foarte mare seriozitate partida acasă cu cei din Giarmata, iar apoi, vom vedea ce va fi cu Reșița. Încercăm să le câștigăm pe amândouă dar cel mai important este cea acasă cu Millenium Giarmata…”

*

CSM Lugoj: Filip – Precupanu, Drăghici, Miculescu, Horcea – Olariu (84, Sărăcin), Lazea, Radu (63, Dobra), Zurbagiu – Silaghi-Perju (72, Livan), Bozian.

Rezerve: Pădurariu, Ciobanu, Marta, Rus.

Ripensia: Gakos – Popa, Vlădia, Hecsko, Toma –  Mediop, Mânecan (78, Briciu), Stoi, Nanu (72, Zaluschi) – Golda, Dumiter.

Rezerve: Rădulescu, Matiș, Semeniuc, Apro, Ștreangă.

Cartonașe galbene: Horcea (54), Miculescu (73), Olariu (36) / Mânecan (12), Dumiter (25), Golda, Vlădia (85).

Arbitri: Ioan Iulian Mihai (Râmnicu Vâlcea) – Daniel Nagy (Mediaș), Emeric Tocai (Alma). Observatori: Vasile Rad (Arad) și Sorin Ciotlăuș (Deva).

Clasamentul actualizat și programul rundei viitoare, pe coloana dreaptă, laolaltă cu rezultatele zilei și meciurile de mâine din etapa a XVI-a:

Millenium Giarmata – CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic 1-1: Maghici (90) – Hillion (64).
ACS Poli Timişoara II – Gloria Lunca Teuz Cermei 1-1: Mailat (40) – Nistor (50 – pen.).
Pandurii Târgu Jiu II – CNS Cetate Deva 1-2: Jude (11 – autogol) – Stoenac (76), Iulian Tecsi (87).
Naţional Sebiş – UTA Bătrâna Doamnă II 1-1: Gelu Velici (87) – Stahl (64).

Sâmbătă 18 martie, de la ora 15, se joacă în Alba meciurile Industria Galda – AFC Unirea 1924 Alba Iulia și CS Performanţa Ighiu – CSM Şcolar Reşiţa.

În primul meci al rundei a 25-a din Liga 2, Olimpia Satu Mare – CS Afumați 0-1 (Burlacu 34).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: