Trei goluri în ultimele 5 minute plus prelungiri. CFR Timișoara învinge la București de la 3-0 și 4-2 pentru Fair-Play. Primele 3 reușite, Claudia Bistrian din faze fixe

CFR 1933 Timișoara și-a reparat garnitura după deraierea acasă cu 0-10 cu campioana Olimpia 1 UT Cluj și a răsturnat la potou soarta deplasării pe arena bucureșteană ”Politehnica”, unde a dominat finalurile de repriză, în prima revenind la 3-2 de la un 3-0 consemnat în minutul 24 iar în cea de-a doua de la 4-2, începând din minutul 85: 4-5.

Astăzi de la ora 11 s-au jucat două dintre cele 4 meciuri ale etapei a XIII-a în Liga 1 de fotbal feminin, a patra rundă a returului din sezonul de primăvară, în ambele partide fiind implicate prim-divizionarele timișene, care au și câștigat, Fortuna Becicherecu Mic acasă cu 2-0 (1-0) cu Universitatea Alexandria iar secund clasata CFR 1933 Timișoara în deplasare în capitală, 4-5 (3-2) cu Asociația Fotbal Club Fair-Play.

Învinse în 2018 acasă atât de Fortuna, cu 1-2, cât și de campioanele din Cluj, săptămâna trecută, alb-vișiniile s-au reabilitat în schimb prin a se impune la limită în deplasare, adăugând acelui 2-3 victorios la Prundu Bârgăului și un viu disputat 4-5 în sud-estul țării.

Unde gazda AFC Fair-Play a pendulat de la un meci pe teren propriu la altul prin a avea finaluri de joc cu întorsături de suspans, victorioasă pe 1 aprilie cu 4-3 printr-un gol marcat în prelungiri de la 1-3 la pauză cu CSȘ Târgoviște, dar și perdantă astăzi la matineu cu 4-5 după ce a condus cu 3-0 în repriza I și cu 4-2 până în minutul 85.

Într-adevăr, deja în minutul 24 ocupanta locului 4 conducea cu 3-0, profitând de erori ale timișorencelor care au dus la primele două goluri și transformând apoi un penalty pentru hențul comis în careu de Heisu, gazonul denivelat jucându-i festa mingii buclucașe.

A ieșit însă la rampă Claudia Bistrian, care a redus din handicap mai întâi dintr-o lovitură liberă din colțul careului de 16 metri, trasor la vinclu în minutul 34, iar apoi dintr-o lovitură de la 11 metri obținută de Cociuba în minutul 42: 3-2.

La timp pentru a mai spera în partea secundă, în care bănățencele au mai servit cauzei formației gazdă și în minutul 74, când Mihaela Molnar a semnat un autogol printr-o trimitere peste propriul portar, respingere greșită a unei centrări: 4-2.

Se mai putea face ceva? Aceeași Claudia Bistrian, fundaș central din generația 1996, a răspuns afirmativ în minutul 85 dintr-o altă lovitură liberă, de la 25 de metri, exactă ”locomotivă” trăgând încă o dată după ea garnitura feroviară la un minim handicap, anihilat apoi chiar în minutul 90, când Maria Neacșu a egalat, 4-4.

Iar dacă CFR a alergat cu succes după egalare, în prelungiri a și dat lovitura, 4-5 în minutul 90+2, prin Cociuba, dintr-o fază asemănătoare celei a egalării, constând dintr-o centrare și o reluare inițial blocată, respingerea fiind fructificată la a doua tentativă.

O victorie la potou, grație preciziei Claudiei Bistrian din cele 3 faze fixe prin care le-a menținut pe alb-vișinii în joc, CFR semnând al cincilea triumf în deplasare din acest campionat, după cele din tur, mai clare, 0-2 la Becicherecu Mic, 0-5 la Craiova și 1-5 la Târgoviște. Iar timișorencele urmează a juca de două ori la rând acasă, tocmai cu Real Craiova și sportivele din Târgoviște, finalul de retur rezervându-le doar deplasările la Odorhei și Alexandria. Dar mai întâi de toate sferturile de finală ale Cupei României, miercuri de la ora 11, la Târgoviște, cu CSȘ…

Victorie la limită în deplasare smulsă tot la final și de echipa secundă a celor de la CFR Timișoara, 0-1 în etapa a 10-a din cele 14 ale Seriei 2 cu șase formații, la Baia Mare, contra gazdei Venus, Grigore transformând un penalty în minutul 90 și menținând garnitura de rezervă a vișiniilor cu șanse de promovare în Liga 2, în funcție însă de rezultatul acasă cu liderul cu punctaj maxim Banat Girls, din penultima etapă a returului, pe 20 mai. În tur, pe ”Progresul” din Gătaia, Banat Girls învingea în noiembrie cu 3-0.

Florin Bugar, antrenor principal al secund clasatei CFR în Liga 1, a spus despre victoria cu 4-5 că ”a fost un meci interesant! Am muncit mult pentru a reveni, pentru că am plecat cu un handicap de 3 goluri, pe erori incredibile, primele două, mari de tot. Însă le felicit pe jucătoare pentru ambiția de care au dat dovadă pentru a reveni de la 3-0 și 4-2, pe un teren plin de smocuri, cu denivelări. O victorie muncită, meritată, fără discuție. Gazdele au încercat să contracareze valoarea noastră printr-un joc agresiv, cu baloane de urmărire, și le-a ieșit în prima jumătate de oră, dar ne-am trezit, însă am avut câteva incredibile ratatări, din situații foarte bune… Ne-am făcut singuri meciul greu, însă fetele au dovedit putere de luptă și caracter, au muncit mult până la final și au crezut mereu în victorie. Felicit și echipa lui Ion Bărbăcioru pentru replica oferită, într-un spirit de fair-play!”

CFR 1933: Dîrle – Obrad (53, I. Voica; 75, Ion), Bistrian, Molnar – cpt., Heisu – Șuveț, Kurja, Neacșu, M. Voica – Ababei, Cociuba. Rezerve: -.

Rezultatele etapei a 13-a, clasamentul actualizat și programul rundei a 14-a, la mijlocul returului, pe coloana datelor tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + trei =

 


Alte articole legate de acest subiect: