Trei jucători primesc 56 etape de suspendare

Comisia de Disciplină din cadrul AJF Timiş a judecat și decis pe marginea incidentelor de la Valcani, Ohaba Forgaci, unde a evoluat în calitate de gazdă Micro 1 Lugoj, şi Checea, iar suspendările au fost drastice, indisciplinații în cauză alegându-se cu nu mai puțin de câte 20 de runde pe tușă, respectiv 16.

Jucătorul Valentin Haivaş a fost suspendat pentru 16 etape şi amendat cu 300 de lei, Bulzan Căplescu pe 4 etape şi ”ars” cu 200 de lei iar Adrian Sîrbu pentru două etape şi amendat cu 150 de lei, toţi trei fiind de la nou-promovata Micro 1 Lugoj, trio care a instigat şi contribuit la ceea ce a degenerat într-un mic craval.

În plus, rezultatul meciului Micro 1 Lugoj – Viitorul Sacoşu Turcesc, întrerupt în minutul 78 la scorul de 3-4, a fost omologat cu 0-3 pentru oaspeţi, fiind totodată lansat şi un ultim avertisment clubului gazdă.

Acest caz s-a judecat în cursul a două zile, fiind lăsat şi pentru miercuri, când au fost convocaţi delegatul echipei gazdă şi oficiali de la acest joc. După şedinţă, preşedintele clubului organizator, Costel Gospei, ne-a declarat că incidentele s-au datorat arbitrului Tudor Popoiu, care ”a reuşit să întoarcă rezultatul de la 3-1 pentru noi la 3-4. Nici vorbă de spectatori să intre în teren, au fost oameni de ordine care au intrat, pentru calmarea spiritelor, lucru ce s-a întâmplat, iar acesta a plecat la cabine şi nu a mai vrut să arbitreze împreună cu colegii lui. Repet, nu au intrat spectatori pe teren, au confirmat-o şi observatorii de la acest meci. Noi nu avem treabă cu ceea ce au declarat oficialii, delegatul şi antrenorul echipei  Sacoşu Turcesc. Iar cei doi jucători care au primit patru şi două etape de suspendare sunt complet nevinovaţi”. Gospei a refuzat să primească decizia scrisă de sancţiune din partea Comisiei de Disciplină, pentru aceste sancţiuni ameninţând că va retrage cele două echipe din campionat.

Pe marginea incidentelor de la Ohaba Forgaci, unde arbitrii au fost loviți și chiar şi fugăriţi de jucători ai amfitrionilor, fiecare tabără are versiunea sa a evenimentelor, cu mențiunea că observatorul de joc delegat s-a întors… ca la Plevna, una relatându-ne după meci, cum că și spectatorii ar fi pătruns pe suprafața de joc, și alta consemnând în raport, fără asemenea considerente. Acum ar fi vorba că doar oamenii de ordine au fost cei care s-au grăbit să pătrundă pe teren pentru a-l salva pe arbitru din ”ghearele” jucătorilor, nu însă și spectatorii, conform celor spuse în apărarea lor și cei de la Micro 1 Lugoj. Alta spuneau însă ”la cald” un localnic, oficiali din partea echipei oaspete și observatorul de joc…

Dar n-a fost unicul incident al rundei de ”Județ” din liga a V-a, căci la meciul Voinţa Valcani – Voinţa Şandra, încheiat 2-2, jucătorul Mihai Urzicaru, de la gazde, l-a lovit la sfârşitul partidei cu piciorul pe arbitrul Alexandru Maxim, iar Comisia l-a trecut în rezervă pentru 20 etape şi amendat cu 300 de lei.

Iar la jocul de ”Promoţie” dintre Checeana Checea și Becicherecu Mic, sfârșit 3-2, jucătorul Casian Martec a fost eliminat de pe teren pentru că a lovit cu pumnul, pe arbitrul Vasile Diac, pentru fapta comisă fiind suspendat tot 20 de etape şi amendat cu 300 de lei.

Au mai fost suspendaţi următorii jucători: Petrică Simion (Găvojdia), pe 3 etape şi amendat cu 150 de lei; Adrian Rusu (Buziaş) – două etape şi 100 lei; Flavius Sitaru şi Andrei Costea (ambii Unirea Sânnicolau Mare), pe două etape şi 100 de lei, iar antrenorul de la aceeaşi echipă, pe două etape şi 150 de lei; Ciprian Manolache şi Cătălin Ciubotariu (ambii Cărpiniş), pe două etape şi 100 lei.

Meciul Gloria Moşniţa Nouă – Autoliv Lugoj a fost reprogramat pentru ziua de miercuri 5 octombrie, de la ora 16, întrucât oaspeţii nu au putut ajunge la jocul programat inițial din cauza problemelor ivite la mijlocul de transport.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ, Promoţie și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: