Truisme false

Vectorul dominant al acestui început de campionat al ligii întâi a fost vremea potrivnică, cu ploi torențiale și furtuni. Aceste fenomene meteorologice au influențat disputarea propriu-zisă a partidelor, în timp ce instalațiile de nocturnă au fost și ele afectate.

Uvertura etapei a aparținut echipei CFR Cluj, de fapt campioana țării, care i-a avut ca oaspeți pe cei din Botoșani. Gazdele s-au dovedit a fi o echipă cu o medie de vârstă ridicată, care nu a arătat mai nimic. Antrenorul Eduard Iordănescu a încercat să nu schimbe prea mult din ceea ce a lăsat Dan Petrescu. CFR Cluj a avut ocazia să ne contrazică chiar în partida cu Malmö, campioana Suediei, însă n-a făcut-o.

O altă echipă care prezintă mereu mari pretenții, FCSB, a fost învinsă de Astra Giurgiu, înfrângere care îi poate readuce cu picioarele pe pământ pe mult prea infatuații George Becali și Mihai Stoica. Și încă ceva pentru cei ce au cunoștințe modeste în fotbal: ar fi bine să știe că jucătorii fac sistemul de joc în funcție de posibilități și nu invers.

Cele două echipe nou promovate au un numitor comun: doi tehnicieni timișoreni, Alexandru Pelici și Dan Alexa. Chiar dacă sibienii au fost nevoiți să-și dispute jocul la Târgu Mureș, au reușit o victorie în fața unei echipe tenace, Sepsi Sfântu Gheorghe, care le dă speranțe pentru viitor. Dan Alexa a reușit o victorie neașteptată în fața echipei Viitorul, chiar dacă aceasta s-a întărit cu Artean de la ACS Poli.

În schimb, Dinamo a gâfâit mult pentru a obține victoria în fața unei echipe abia încropite, Voluntari, care a avut în componență șapte jucători provenind de la cele două echipe retrogradate, ACS Poli și Juventus București.

CS U Craiova nu a realizat mai nimic în fața echipei CSM Poli Iași, mult slăbită față de ediția trecută a campionatului. Gaz Metan Mediaș a reușit să obțină cele trei puncte în chiar ultimul minut de joc cu Concordia Chiajna. Nu m-a surprins deloc sinceritatea dezarmantă a lui Răzvan Pleșca, portarul medieșenilor, care a recunoscut că a fost gol la lovitura liberă executată de Gorobsov, de la ilfoveni. Nici nu putea fi altfel, deoarece Răzvan a avut doi mentori de calitate în domeniul fotbalului, care i-au insuflat mult sentimentele de cinste și corectitudine. Pe de altă parte, a lăsat un gust amar declarația lui Dejan Sorescu, care a menționat că adevăratul debut îl consideră pe cel de la Dinamo, și nu pe cel de la ACS Poli de nu cu mult timp în urmă.

Ripensia l-a înregimentat pe Mansour, jucător care a evoluat în urmă cu câțiva ani la FC Timișoara. În schimb, l-a pierdut pe Mediop, care a trecut sub comanda lui Dan Alexa la Dunărea Călărași.

De vreo 12 ani, la UTA se perindă o serie de așa ziși oameni de fotbal care vin, păcălesc așteptările arădenilor și pleacă. Exemplele sunt numeroase: Alexandrescu, Spiru, Marțian, Gheorghe Constantin, Cazan, Dorin Micșa, Florin Manea, Marian Costea. Oare când se va opri această hemoragie și de problemele echipei UTA să se ocupe niște oameni care reprezintă ceva pentru Arad?

ASU Politehnica Timișoara, continuatoarea de drept a fostei echipe a Politehnicii, serbează trecerea a șase decenii de la câștigarea Cupei României de către echipa studențească. Regretatul Raul Mazăre este singurul jucător care a realizat puntea de legătură între Poli cea care a reușit promovarea în Divizia A în 1948 și Poli cea care câștiga trofeul Cupa României după zece ani.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 4

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: