Tudoraşcu despre captain Benzar: „Va ajunge şi mai departe!”

Romeo Benzar, „tricolorul” care va evolua în iulie în turneul final al C.E. U19, şi Ciprian Tudoraşcu (foto, în dreapta), primul său antrenor în perioada 2002-2006, s-au reunit cu ocazia acţiunii lotului lui Burchel la Timişoara, antrenorul juniorilor B la FC Poli 2002 vorbindu-ne despre Romario şi începuturile sale fotbalistice.

Acel prim contact cu lumea sportului rege Benzar l-a luat în 2002… „L-am găsit la un trial, pe când antrenam la Srbijanka Giuchici. Din prima zi l-am observat. Era un băiat timid, cu bun simţ, care avea un bun joc individual şi un impresionant registru tehnic. Avea calităţi foarte bune pentru momentul respectiv. Mi-am zis că trebuie să fac ceva şi l-am luat în echipă. S-a integrat destul de greu în grup dar a reuşit. Eu l-am folosit mai mult pe partea ofensivă. Acolo am simţit că poate evolua cel mai bine. Pot să zic că doar un ghinion îl putea opri să nu ajungă unde îşi dorea. Indiferent de vreme, venea primul şi pleca ultimul de la antrenament. Am ţinut legătura în permanenţă, când era la Academia Gheorghe Hagi. Sunt convins ca va ajunge şi mai departe.

Evoluţia sa din meciul amical împotriva Serbiei, ne-a demonstrat că Roma – cum îi zice antrenorul care l-a iniţiat în fotbal – şi-a dezvoltat abilităţile şi poate juca fără probleme şi pe un post defensiv: „S-a schimbat umpic ca post, era mai ofensiv, dar nu e nimic rău în asta. Ar trebui să fie mai curajos, să încerce să se afirme şi cu calităţile sale ofensive, dar poate nu e momentul acum. Are viziune asupra jocului.  Rezistenţa foarte bună la efort îl ajută foarte mult, poate de aceea nici nu a fost schimbat. Relaţia unu la unu e bună. Se descurcă, depăşeşte uşor adversarul. El lucrează mult cu Alin Cârstocea, colegul său de la Viitorul Constanţa. Cârstocea e un pic mai ofensiv. E important că se înţeleg bine pe teren. Vorbeam cu Lucian Burchel şi mi-a zis că îl apreciază foarte mult. El a avut o perioadă când se antrena singur, nu  avea echipă unde să joace, iar selecţionerul a avut încredere în el şi a confirmat.”

Contactul dintre cei doi nu s-a rupt niciodată, chiar şi atunci când Ciprian Tudoraşcu a activat în Italia antrenorul şi juniorul ţinând legătura. „Roma” nu a uitat de unde a plecat şi cine l-a îndrumat… Actualul antrenor al juniorilor B polişti, născuţi în anul 1995, îi urmăreşte evoluţia permanent şi verifică la fiecare meci statistica şi notele acordate de presă pentru jocul lui: „A fost o revedere plăcută. Noi oricum vorbim la două săptămâni. Îi urmăresc cronicile şi vorbim la telefon sau pe internet. Înainte de meciul cu Serbia nu am apucat să vorbim prea multe. Când am ajuns eu la stadion, el era deja la încălzire. A venit şi doar ne-am salutat, iar eu i-am urat baftă !” a spus Tudoraşcu. Iar viitorul sună bine. Căpitanul naţionalei U19 are toate şansele să ajungă un jucător mare: „Eu sper să prindă un contract la o echipă bună, dacă nu din prima ligă, ceva în afara graniţelor. Important este că acolo unde joacă momentan, la FC Viitorul Constanţa, este mulţumit. Baza sportivă, condiţiile de antrenament şi cazare sunt foarte bune.

Cât despre meciul în sine Ciprian Tudoraşcu a declarat pentru www.sporttim.ro: „Prima repriză m-a dezamăgit, m-au înnebunit sârbii. A doua repriză a fost însă mult mai bună pentru noi. Linia de fundaşi a suferit un pic în prima repriză dar s-a revanşat în partea a doua, când deja jocul a căpătat o altă formă”.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: