UAIC Iași și UNEFS București nu se prezintă la turneul final studențesc de la Timișoara

Cinci formații din jumătatea vestică a țării, dintre care două de pe Bega, și una din cea estică, din capitala Moldovei, vor juca la sfârșitul acestei săptămâni pentru titlul național al ediției din acest an a campionatului studențesc de fotbal al țării, rezervat reprezentantelor unităților de învățământ superior. Echipe și din Alba Iulia, Petroșani și Oradea, așadar nu și din puternicele centre București și Cluj, vor juca în turneul final din 24-26 mai. 

O ediție așadar sub semnul absenteismului, al retragerilor și neparticipării, lista fiind lungă și având drept cap de serie deținătoarea la zi a trofeului, UBB Cluj, triumfătoare în 2018 dar care a declinat alinierea la start în actualul sezon.

Totodată, deși calificate din faza eliminatorie, Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) Iași și Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport (UNEFS) București au anunțat că nu pot face deplasarea la Timișoara, după ce disputarea turneului final a fost amânată cu o săptămână, de la finele celei anterioare, pentru 24-26 mai. 

Finalistele care au declinat apărarea locului adjudecat vor fi înlocuite conform unei stipulări din regulament de două echipe eliminate în preliminarii cu unele dintre cele mai bune bilanțuri, dat fiind că și în această situație cea mai bună astfel de echipă nu poate fi prezentă la Timișoara, și anume Universitatea Ecologică (UEB) București.  

În consecință, echipele participante la turneul final universitar sunt Universitatea (UPET) Petroşani și Universitatea (UO) Oradea – calificate pe teren, Universitatea 1 Decembrie 1918 (UAB) Alba-Iulia și Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi (UTI) Iași – participante conform regulamentului pe locuri vacante, și timișorenele Universitatea Politehnica (UPT) – gazdă organizatoare respectiv Universitatea de Vest (UVT). Galben-albaștrii de la ”U” au cucerit titlul în urmă cu 2 ani, după ce primele ediții de la reluarea întrecerii au fost tranșate de UCB Târgu Jiu în 2015 și UBB Cluj în 2016.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Sport Universitar și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: