UEFA: „CAS menţine decizia celor 3 ani asupra Timişoarei”

Cu titlul „CAS menţine decizia celor 3 ani asupra Timişoarei”, portalul www.uefa.com a anunţat următoarele joi, la trei zile după ce lui FC Timişoara îi era respins apelul împotriva UEFA şi FRF în cazul nelicenţierii: „Curtea de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a respins apelul FC Timişoara împotriva unei decizii UEFA cu privire la regula celor 3 ani ce face parte din sistemul de licenţiere al cluburilor şi care constituie un aspect important al reglementărilor de fair-play financiar şi al licenţierii grupărilor competitoare sub egida forului european.

În conformitate cu această regulă, cluburile nu au dreptul de a schimba forma legală sau structura astfel încât să obţină o licenţă prin simpla „curăţire” a balanţei contabile, descărcând datoriile într-o nouă entitate ce ar putea deveni falimentară – în acest mod lezând creditorii (incluzând angajaţii şi autorităţile sociale/fiscale) cât şi ameninţând integritatea competiţiilor sportive.

Oricare asemenea alterare a unei forme legale sau structuri a clubului echivalează cu întreruperea statutului de membru al asociaţiei membrilor UEFA şi în consecinţă trebuie să treacă 3 ani până ce un club poate solicita din nou o licenţă UEFA. Cu alte cuvinte, regula celor 3 ani este concepută pentru a evita ocolirea sistemului de licenţiere al cluburilor.

În fine, FC Timişoara nu a primit licenţa din partea FRF pe baza neîndeplinirii criteriilor de licenţiere şi în consecinţă nu poate participa în competiţiile de club europene UEFA în sezonul 2011-2012″.

FC Timişoara a apelat în primăvară la divizarea societăţii pentru a evita plata datoriilor, în contravenţie cu reglementările UEFA în vigoare.


Acest articol a fost publicat în Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la UEFA: „CAS menţine decizia celor 3 ani asupra Timişoarei”

  1. Marius spune:

    Mircea Sandu, Dragomir sunt devina

  2. dorin spune:

    iancu este devina,este un jeg sa ne lase in pace in saracia noastra,daca era „curat” se interesa de procedurile de licentiere din timp,totul a fost planuit din timp……acum vrea sa vanda tot si sa ramana cu banii….si chipurile sa „o luam de jos”.Sandu si-a facut datoria,nimic mai mult,nu risca sa se faca de ras in fata UEFA unde este membru important

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + 6 =

 


Alte articole legate de acest subiect: