Uhrin jr., „foarte încrezător” chiar şi pe un teren iernatic

Daniel Stanciu, manager sportiv al alb-violeţilor, a admis în conferinţa de presă polistă de astăzi că starea suprafeţei de joc pe „Dan Păltinişanu” nu este prea bună, în ciuda faptului că vicecampioana turului n-a mai disputat un meci oficial sau amical pe acest teren din 21 noiembrie. Totuşi, deşi „va depinde şi de vreme cine va juca sâmbătă, în cazul unuia sau a doi jucători”, după cum a precizat antrenorul Uhrin jr. (în foto), „sunt şi foarte încrezător că suntem pregătiţi pentru un asemenea teren”.

Stanciu, care l-a însoţit pe Dusan Uhrin jr. la întâlnirea cu mass-media, a adăugat inconvenientului condiţiilor meteorologice nefavorabile şi absenţele din lot, celor ale lui Bourceanu, Curtean ori Mansour alăturându-li-se cu statutul de „incerţi” Laszlo Sepsi şi Marian Cisovsky dar şi suspendaţii Helder şi Burcă, precum şi „omogenitatea lui Gaz Metan Mediaş, de fapt cea mai omogenă echipă din Liga 1”.

Iar vremea hibernală implică şi posibilitatea ca nu foarte mulţi susţinători să ia drumul stadionului pentru jocul de sâmbătă de la ora 19, la care au fost puse în vânzare un număr de 8.000 bilete. „Nu cred că va fi un număr foarte mare de spectatori, ţinând cont şi de starea vremii”, a mai văzut Stanciu jumătatea goală a paharului.

În ciuda stării suprafeţei de joc, antrenorul care a bătut palma cu ocupanta locului 2 în Liga 1 înaintea sărbătorilor de iarnă nu concepe la redebutul său altceva decât o evoluţie pozitivă: „Fiind acasă, ne dorim să jucăm ofensiv”. Iar în ceea ce-l priveşte pe Eric, echipierul „sperietoare” al ocupantei locului 5, „nu intenţionăm marcaj om la om, cel puţin deocamdată…”

Dusan Uhrin jr. a mai remarcat că „nici în precedentele perioade de pregătiri n-am înregistrat rezultate prea bune”, ceea ce, în opinia sa, nu constituie un impediment pentru ca echipa să fie competitivă în ultimele 16 runde ale Ligii 1, „cu şanse mari să ne atingem obiectivul propus dacă tragem învăţămintele necesare din înfrângerea cu Vojvodina”, eşec pe care îl pune pe seama unei „greşeli prosteşti” la golul primit.

Uhrin jr., care a analizat înregistrarea video şi disecat cu lotul polist eşecul cu 0-1 cu alb-roşii din Novi Sad, a pledat în favoarea caracterizării drept bune a ultimei evoluţii în pregătiri, de sâmbătă, opinând că „n-am jucat rău, doar că n-am reuşit să marcăm”.

Într-adevăr, rezultatele şi chiar unele prestaţii în pregătiri nu sunt neapărat concludente în privinţa potenţialului în perioada competiţională, tehnicianul ceh repetând faptul că „abia aşteaptă, cu încredere, să înceapă campionatul”, fiind convins şi că elevii săi sunt montaţi psihic înaintea campaniei de 16 etape. „Sunt încrezător că este pregătit!” s-a referit fără ezitare la Laszlo Sepsi, punctând că fundaşul central Ghionea s-a „integrat cel mai bine dintre noile achiziţii”.

Alte consideraţii pe marginea spuselor antrenorului şi conducătorului polist, în adnotările acestei consemnări.


Acest articol a fost publicat în Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sapte = 15

 


Alte articole legate de acest subiect: