Uhrin jr. înapoi la Poli

Cehul Dusan Uhrin jr., pozînd la semnarea contractului pentru www.politimisoara.com , a revenit la Poli ca antrenor principal, după doi ani de la momentul când terminase turul campionatului cu cel mai mare număr de puncte câştigate. Uhrin a pus condiţii pentru a accepta postul, normale în condiţiile în care la Timişoara s-a încetăţenit precedentul curăţirii băncii tehnice indiferent de momentul sezonului şi rezultatele înregistrate, contractul pe o perioadă determinată cu opţiune de prelungire fiind semnat cu Gheorghe Chivorchian, preşedintele Consiliului Director, respectiv Daniel Stanciu.

Praghezul în vîrstă de 43 ani s-a întors astfel la clubul care îl demitea în urma unei serii cu 9 succese şi 4 remize, întrerupte doar de eşecul cu Dinamo de pe teren propriu, 0-3. Ultimul său joc de campionat la cîrma echipei timişorene a consemnat o victorie facilă, 4-0 cu F.C. Braşov, în 29 noiembrie 2008.

„Sper că vom avea din nou stadionul plin! Dar, înainte de toate, le transmit prietenilor noştri suporteri că vom juca un fotbal ofensiv, un fotbal de atac. Sperăm să scoatem cel mai bun loc posibil. Îmi doresc să am aceeaşi relaţie bună cu fanii ca şi data trecută, au fost nişte susţinători minunaţi! Sunt bucuros că avem din nou culorile pe care le-a avut echipa când am început să o antrenez în 2007. Acestea sunt culorile adevărate ale lui Poli!”, a spus Dusan Uhrin jr. pentru site-ul oficial al clubului timişorean.

Noul investit lansează astfel un mesaj de suflet „prietenilor” suporteri, referindu-se la culorile adevărate ale clubului şi la spritul ofensiv de joc manifestat şi în unicul său sezon plin la Timişoara, 2007-´08, cînd echipa sa a fost cea mai eficace din campionat, cu 57 goluri marcate şi linia de clasament  16  9  9  57-44  57 puncte. Elevii săi aveau să exceleze la acest capitol şi în turul imediat următor, cu 32 reuşite şi un bilanţ  10  5  2  32-20, şifonat doar la Mediaş, 1-5, şi acasă cu Dinamo, evoluînd şi sub spectrul handicapului penalizării de 6 puncte.

Vicecampion al Cehiei la cîrma lui Mlada Boleslav, în 2006, Uhrin jr. a calificat şi trupa timişoreană în cupele europene, de pe locul 6 în 2008, sfîrşitul aceluiaşi an fiind unul amar, drept antrenor demis din postura de ocupant al podiumului. Aceeaşi senzaţie amarnică a simţit-o recent localnicul Cosmin Contra, care, deşi n-a cunoscut eşecul în Liga 1 în urma preluării echipei de la sîrbul Petrovic, a fost pus pe liber la finele unei stagiuni de toamnă fără înfrîngere în elită pentru alb-violeţi.

Contra, aflat în Spania la momentul descinderii lui Uhrin jr. duminică seara în Timişoara, n-a rezistat aşadar nici o jumătate de sezon la debutul său în cariera de antrenor, în ciuda faptului că a menţinut o linie ascendentă şi n-a clacat la presiunea de a prelua echipa în plină campanie, şi încă din postura de jucător activ.

Marian Iancu reuşeşte astfel să investească un al treilea antrenor în decurs de doar 18 etape de campionat, dintre care doi de provenienţă străină, din competiţii cu stiluri şi niveluri diferite faţă de Liga 1. Uhrin jr., care preia echipa de pe locul 2, la cinci puncte în urma liderei Oţelul Galaţi, fiind însă nevoit să-şi intre în rol din etapa a 19-a, şi nu cum ar fi normal, înaintea stagiului precompetiţional al unui întreg sezon, a mai trecut în ultimii doi ani pe la CFR 1907 Cluj Napoca, Mlada Boleslav, unde antrenase între 2004 şi 2007, înaintea primei sosiri pe malul Begăi, şi AEL Limassol, chiar în acest an.

Căpitanul Dan Alexa şi Ianis Zicu, principalul marcator în toamnă, sunt recompensaţi marţi la amiază de către Consiliul Local, într-o ceremonie publică la Primăria Timişoara, după care vor descinde în Piaţa Operei, unde FC Politehnica prezintă noul design al celor două autocare ale clubului.

În altă ordine de idei, întrunirea de la Palatul Administrativ, fosta Prefectură, dintre Consiliul Judeţean, consilierii locali, părţi finanţînd din banul public clubul de fotbal, şi Marian Iancu, a consfiinţit continuarea parteneriatului între părţi, cu posibilitatea cotării Politehnicii la bursă şi a emiterii de acţiuni, în timp procentajul parteneriatului între finanţatorul privat şi cei publici putînd înclina în favoarea conducătorilor timişeni.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = treizeci sase

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: