Uhrin jr.: „Mă deranjează că n-am 3 jucători, plecaţi la lot”

Poli a efectuat duminică după-amiază un prim antrenament în propriul fief după cantonamentul iberic

Lukas Magera, care s-a antrenat asiduu în această perioadă precompetiţională pentru a recupera în urma accidentării suferite, s-a numărat între cei 15 fotbalişti din lotul Politehnicii care au efectuat duminică după-amiază o primă şedinţă de pregătire în cadrul propriului complex sportiv după revenirea joi seara din Spania, care a constat într-o sesiune la sala de forţă, urmată în jurul orei 16,30 de o descindere pe terenul sintetic.

Magera a jucat în ultimele două meciuri de pregătire, duminica trecută, cu AC Sparta Praha Fotbal, şi miercuri, cu FC Dnipro, fiind introdus în ultima jumătate de oră.

Mai sunt nici trei săptămâni până la redebutul în Liga 1 şi tocmai în acest moment delicat, după acumulările efectuate în Ungaria şi Spania, corpul tehnic polist se vede privat de trei titulari, timp de o săptămână, selecţionabilii aflându-se cu lotul reprezentativ în Cipru. Fără doar şi poate, omogenitatea şi corelarea relaţiilor de joc vor avea de suferit în sânul lotului alb-violet prin absenţa de la câteva antrenamente a jucătorilor Alexa, Zicu şi Pantilimon, în condiţiile în care, şi aşa, poliştii n-au fost scutiţi în ultima vreme de diverse accidentări care au implicat pregătirea specifică separată, recuperatorie, a componenţilor indisponibili. Rămâne de văzut ce implicare vor avea selecţionabilii polişti în planurile lui Răzvan Lucescu la patrulaterul din insula mediteraneană.

Uhrin jr. a mai spus înaintea antrenamentului: „Mă deranjează faptul că nu am la dispoziţie trei jucători de bază, selecţionaţi la echipa naţională. Mi-aş fi dorit să fie aici şi să ne pregătim în continuare, dar e totuşi important că sunt convocaţi”. Dan Alexa, căpitan al alb-violeţilor, Costel Pantilimon, portarul care zilele trecute a împlinit 24 ani, şi Ianis Zicu, golgeterul vicecampioanei de toamnă în primele 18 etape, au răspuns după stagiul la Marbella apelului lui Răzvan Lucescu, selecţioner care i-a inclus între cei 29 „tricolori” pentru cantonamentul din Cipru, care se va sfârşi cu participarea în 8 şi 9 februarie la „Cyprus Cup”, cu jocuri contra reprezentativei Ucrainei şi, în funcţie de rezultate, cu una dintre celelalte două aliniate la patrulater, Suedia ori Cipru.

Poliştii în alergare uşoară, la primul contact cu iarba "de-acasă", cu Magera dominând grupul

Antrenamentul, unul uşor, de reacomodare la condiţiile climaterice din România, şi în general de întreţinere şi menţinere, dedicat în special jucătorilor care au acuzat diverse afecţiuni în ultima perioadă, s-a axat pe alergări şi exerciţii fizice, fără prea multă insistenţă în plan tactic.

La pregătire au fost convocaţi cincisprezece jucători, urmând ca de mâine să se alăture lotului polist şi doi jucători de la echipa a doua a Politehnicii, Marian Fuchs şi Andrei Zăgrean, care au fost urmăriţi de tehnicianul ceh în jocul amical disputat la amiază, Poli II – Timişul Şag 4-3, de la care puteţi citi mai multe amănunte în cronica precedentă, „Uhrin jr. la meciul lui Poli II, luându-i pe Fuchs şi Zăgrean”.

Astfel a reînnodat Dusan Uhrin jr. perioada precompetiţională a alb-violeţilor, după cele două săptămâni în Spania urmând reacomodarea cu terenurile din Banat, unde în trei săptămâni va sosi Gaz Metan Mediaş, cu ocazia etapei a XIX-a în Liga 1, prima a returului.

Marian Fuchs, înapoi de luni la echipa mare, cooptat fiind de Uhrin jr.

Tot condiţiile meteorologice au stat şi la baza anulării preconizatului stagiu în Antalya, care s-ar fi dorit a fi al treilea în programul hibernal polist.

În programul echipei vor urma încă patru meciuri de pregătire, începând cu cel de marţi, contra lui Banat Zrenjanin.

Acest articol a fost publicat în Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi + 2 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: