ULTIMA ORĂ. Florin Ilie, cooptat de Piţurcă pentru România

Florin Ilie, fundaşul central câştigător cu Poli Timişoara al titlului pe ţară la juniori A şi evoluând zilele trecute ca rezervă pentru România contra Cehiei, din minutul 5, respectiv cu irlandezii, de la pauză, în turneul final al EURO U19, şi care ieri a oferit un interviu în exclusivitate pentru www.sporttim.ro, ca unic campion naţional pentru România U19 la europene, a fost  convocat sâmbătă seară în lotul reprezentativei României, la prima acţiune sub bagheta lui Victor Piţurcă şi Florin Marin, selecţioneri care şi-au aflat în acelaşi timp potenţialii adversari din toamna lui 2012 încolo în preliminariile C.M. 2014 din Brazilia, şi anume Olanda, drept cap de serie al Grupei D, Turcia, Ungaria, Estonia şi San Marino.

Ilie, care luna trecută a împlinit 19 ani, urma să revină sâmbătă în Timişoara, după o scurtă vacanţă de 3 zile acasă la Alba Iulia, pentru a se realătura lotului polist cu care s-a pregătit în Austria înaintea convocării între cei şase fundaşi în lotul de U19 al lui Burchel, după ce marţi juca în draw-ul cu Irlanda, dar cooptarea sa laolaltă cu fundaşul ieşean Avrămia, stelistul Năstăsie şi mijlocaşul Nae Stanciu, tot din pepiniera alba-iuliană, promovaţi acum la seniori, i-a schimbat brusc planurile. FRF dă publicităţii duminică lotul naţional la prima sa convocare de la revenirea lui Piţurcă la cârmă, Pantilimon, Bourceanu şi Zicu, eventual Alexa, fiind actuali sau foşti polişti în vederile selecţionerului.

Florin Ilie, numărul 3 la Poli, generaţia 1992, cu care cucerea titlul naţional la Buftea sub bagheta lui Robert Fruşa, se va pregăti cu seniorii până la data amicalului cu Uzbekistan, în 10 august, după care va reveni în Timişoara. Un interviu in extenso realizat ieri cu tânărul crescut de Unirea Alba Iulia puteţi citi în prima pagină, sub titlul „INTERVIU: Salt la Poli! Ilie, unic campion al ţării la europene”.

Cristian Scutaru, unicul integralist polist sâmbătă, cu Naţional Sebiş, a făcut cupluri în centrul defensivei cu Răzvan Iovan, junior absolvent corespunzător cerinţei la Divizia B cu doi jucători sub 21 de ani în teren, respectiv Ioan Mera, după pauză. Florin Ilie ar fi la rândul său ideal în lumina criteriului de vârstă pentru a debuta în alb-violet, în care a jucat 3 meciuri în stagiul austriac.

Cât despre primele ecouri în privinţa tragerii la sorţi a preliminariilor Campionatului Mondial, orice considerente trebuie să plece de la postura României în cea de-a patra urnă valorică, aspect deloc de neglijat şi de fapt elocvent în raporturile actuale de forţe. Ignorarea evidenţelor ar putea induce periculoasa autoamăgire că „tricolorii” sunt la ora actuală pe acelaşi calapod cu Turcia unuia dintre antrenorii olandezi din grupă, şi chiar dacă ar fi aşa iar deznodământul s-ar dovedi a fi unul fericit, perspectiva unui eventual baraj de calificare de pe locurile 2 nu include antecedente favorabile României.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× opt = 72

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: