Ultimele bune impresii, și cu prețul sângelui pe terenuri grele: FOTO din Liga 2 în Timișoara

Acum două săptămâni, după o serie de 4 etape în care cele trei formații timișorene din Liga 2 au alternat rundele fără absolut nici un punct cucerit cu cele în care s-au ales în total cu unul singur, și clasările lor au avut de suferit, în coborâre, atingând minimul inferior: ASU Politehnica pe 13, Ripensia pe 17 iar ACS Poli ultima, pe 20. Sâmbăta trecută însă, au izbutit o premieră în acest campionat, și anume să nu piardă la unison, remizând pe linie 1-1, iar în intermediara de miercuri au mai făcut un pas înainte, trio fără gol primit și cu cele mai multe puncte acumulate într-o rundă din actualul sezon, șapte, ca ultimă bună impresie din tur. Completată sâmbătă la startul returului printr-o altă premieră, două succese acasă la zero în aceeași etapă, stropite și cu prețul sângelui…

Până miercuri, cu ocazia intermediarei de la finele turului Ligii 2, când trioul secund divizionarelor timișorene a lăsat o ultimă bună impresie după prima jumătate a campionatului prin a strânge laolaltă cel mai mare total de puncte în aceeași etapă, 7 fără a fi învinse și fără a fi primit gol, cele 3 formații de pe Bega adunau în total cel mult 4 puncte într-o aceeași rundă în cadrul reuniunilor cu numărul 3, 11 și 13. La polul opus, se alegeau cu unul singur în etapa a șasea, însă ceea ce urma din runda a 14-a avea să le aducă un regres ierarhic.

Astfel, în etapa a 14-a pierdeau în premieră pe linie în actualul sezon, ASU Politehnica pe ”Dan Păltinișanu”, 1-3 cu UTA, iar Ripensia la Bacău cu 2-0 și ACS Poli la Cluj cu 4-0, strângând apoi laolaltă un singur punct în runda imediat următoare, a 15-a, și cedând din nou la unison pentru a doua oară și în etapa a 16-a: Ripensia la Ploiești, ACS Poli cu 5-0 la Pitești iar ASU Politehnica pe ”Dan Păltinișanu”, 1-2 cu Sportul Snagov la începutul săptămânii trecute.

Pe care o încheiau prin stoparea regresului și ieșirea din pasa neagră generală, grație unor remize cu 1-1, dintre care două în deplasare, în București și Mioveni. Punct de cotitură completat săptămâna aceasta pe puntea dintre tur și retur prin premiere pozitive.

Conturate însă și cu prețul unor accidentări, stropite cu sânge…

Ripensia smulgea în minutul 90 un prim triumf acasă la a șasea încercare pe lapovița de pe ”Dan Păltinișanu”, 1-0 miercuri seară cu Farul, Mansour Gueye aducând zâmbetul la finele unui meci în care Stoi se accidenta, și izbutea sâmbătă premiera adjudecării a două partide la rând în acest campionat, 2-0 cu Dacia Unirea Brăila prin ”dubla” lui Popovici, după ce în minutul 15 mijlocașul Anghelina se accidenta la față, achiziția din vară tocmai din tabăra dunărenilor sângerând și necesitând îngrijiri medicale. Stoic, a strâns din dinți pentru a continua pe gazonul înghețat al principalei arene a Timișoarei, punând umărul la victoria care i-a scos pe roșu-galbeni de pe locurile de retrogradare.

Iar ceva mai apoi, de la ora 14, în cel de-al doilea meci găzduit sâmbătă pe Bega la startul returului, pe ”Electrica”, și Dorin Codrea s-a accidentat în primul sfert de oră al partidei ACS Poli – Farul 3-0, sub talpa unui vizitator constănțean, fără a mai putea continua jocul, după minute bune de îngrijiri medicale. Capac la toate, și portarul Smaranda suferea o a doua accidentare care necesita înlocuirea de la strămutarea ex-prim-divizionarei lângă Gara de Est, după ce a mai strâns din dinți pentru a mai continua o vreme în repriza a II-a, imposibil însă și până la capăt.

Și cu sacrificii, pe terenuri grele, au trecut cu bine timișorenele puntea între tur și retur, ameliorând momentan o situație care se agravase în urmă cu două săptămâni și cu două runde înaintea încheierii primei jumătăți a parcursului. Însă nu este încă totul gata pe 2018, ASU Politehnica jucând astăzi de la ora 14 pe terenul vicecampioanei turului, Chindia, care în iunie pierdea acasă la lovituri de departajare barajul de promovare în Liga 1, iar în weekend-ul viitor, la căderea cortinei peste acest an în Liga 2 odată cu cea de-a doua rundă din retur, Ripensia în Ciarda Roșie sâmbătă de la ora 11 cu orădenii, ACS Poli de la aceeași oră la Brăila iar ASU Politehnica de la ora 14 cu nou-promovata Energeticianul.

Până atunci însă, dovezi ale sacrificiului timișorenilor în primele apariții acasă din retur, precum și alte două galerii foto pe marginea jocurilor de sâmbătă de pe Bega, în ordine cronologică, cu consemnarea de conformitate în privința numărului de puncte strâns laolaltă de cluburile bănățene etapă de etapă în acest sezon, pe rând începând cu runda inaugurală: 3 / 2 / 4 / 3 / 3 / 1 / 3 / 3 / 2 / 3 / 4 / 3 / 4 / 0 / 1 / 0 / 1 / 3 / 7.

I… Urmele accidentării lui Marian Anghelina

II… Ripensia – Dacia Unirea Brăila de la ora 11 pe ”Dan Păltinișanu”, 2-0 (1-0)

III… ACS Poli Timișoara – Farul, de la ora 14 pe ”Electrica: 3-0 (2-0)

Clasamentul la zi în Liga 2, pe coloana datelor tehnice. Etapa continuă duminică prin două jocuri de la ora 11.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = opt

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: