Un adevărat derby: UTA – ASU Politehnica 1-0 (0-0)

Degeaba se străduie trepădușii din presa centrală să denumească derby orice meci dintre echipele de la periferia capitalei, deoarece cine nu participă la o partidă dintre UTA și Politehnica Timișoara nu înțelege noțiunea de derby.

Chiar dacă pe arădeni și timișoreni îi separau câteva puncte și locuri în clasament, partida UTA – ASU Politehnica a avut toate ingredientele unei întâlniri de gală. Uvertura jocului a fost asigurată de cele două galerii care au aruncat fumigene, lăsând suprafața de joc într-un con de penumbră. Arbitrul Rareș Vidican, chiar dacă este susținut de președintele comisiei centrale a arbitrilor, Kyros Vassaras, s-a dovedit depășit de evenimente și s-a rezumat la a întrerupe jocul câteva minute.

Surprinzător, începutul partidei a fost unul echilibrat, cu faze la ambele porți. Treptat, arădenii au pus stăpânire pe joc, creând de fapt situații de gol, nu ocazii de gol.

După reluare, UTA s-a dovedit mai matură și a reușit un gol prin căpitanul ei, Ciprian Rus, gol care s-a dovedit suficient pentru a obține victoria.

Ultimele 20 de minute arădenii le-au jucat în inferioritate, Tomozei fiind eliminat. Mai mult, Florin Ilie a ratat desprinderea, șutând de la 5 metri în Contra. Dintre tinerii aflați în teren l-am remarcat pe Călin Popescu, care a dovedit o dispoziție de efort și o viteză remarcabile.

Astfel s-a încheiat o partidă de mare angajament, așa cum îi stă bine unui derby UTA – Politehnica Timișoara. În etapa următoare UTA va evolua la Reșița. Nu aș fi amintit acest amănunt dacă nu i-aș fi remarcat în tribună pe antrenorul Leo Doană și pe Cristian Bobar, care au urmărit cu atenție această partidă.    

*

Balint Laszlo: ˮAm obținut o victorie pe care nu o vom uita mult timp.ˮ

Radu Mugur Gușatu: ”Jucătorii noștri s-au depășit uneori pe ei înșiși, ei nefiind obișnuiți cu o asistență așa numeroasă”.

*

Arad, 20 octombrie 2019, ora 11; stadion: Motorul; teren sintetic, spectatori: 3.000, din care 200 de fani viola.

A marcat: Ciprian Rus (min. 49) care a șutat cu latul pe lângă Contra la o pasă a lui Isac.

UTA: Iacob – Stancu, Melinte, Ilie, Tomozei – Isac, Moise (min. 76, Șeroni) – Miculescu, Ioniță (min. 69, Lorenzo), C. Rus – cpt. (min. 87, Ursu) – Buhăcianu.  

Antrenor: Balint Laszlo.

Pe bancă: Bolboașă, Bustea, Hrezdac, Oroian.

ASU Politehinca: Contra – Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheș (min. 63, Coadă) – C. Popescu, Ignea (min. 77, Zabun), Dros, Schieb – Axente, Manea (min. 52, Ungureanu).

Antrenor: Radu Mugur Gușatu.

Pe bancă: Murariu, Trip, Radu, Vidrăsan.

Cartonașe galbene: Tomozei, Buhăcianu, Coadă, Ungureanu.

Cartonaș roșu: Tomozei.

Arbitri: Rareș Vidican (Satu Mare) – Aleaxandru Vodă (A. Iulia), Szabo Gero (Cluj). Rezervă: Sorin Vădana (Cluj). Observatori: Daniel Sabou (Zalău), Marian Salomir (Cluj).

Rezultatele etapei a 13-a în Liga 2, clasamentul și programul viitor, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sapte = 21

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: