Un fundaș central salvează pielea gazdei Național Sebiș după un corner cu pauza la ușă: 1-0 cu ACS Poli II

Învinsă sâmbăta trecută la Galda de Jos cu 1-0 și detronată de la șefia Seriei a IV-a, CS Național Sebiș avea nevoie ca de aer de o reabilitare prin câștigarea meciului acasă de astăzi de la ora 17, în etapa a 22-a din C4, însă după două succese la rând conturate la scor pe teren propriu, 4-0 cu cei din Cermei și 4-1 cu CS Nuova Mama Mia, elevilor lui Călin Cojocaru le-a venit chiar greu să treacă de ”satelitul” prim-divizionarei ACS Poli, de a căror replică au fost surprinși și încurcați, fiind nu departe de a păși greșit precum în compania echipei a doua a lui UTA Bătrâna Doamnă, 1-1 pe 17 martie.

Călin Cojocaru, a 4-a victorie acasă în retur cu CS Național Sebiș, dar cea mai ”subțire”, 1-0 (1-0) cu ACS Poli II

La 6 săptămâni după acea sincopă, CS Național și-a prelungit la trei apariții seria victorioasă acasă, însă numai de puțin, câștigând printr-un unic gol înscris în prelungirile reprizei I în urma unui corner: 1-0 (1-0) la Sebiș cu fosta grupare divizionară D Timiș în sezonul trecut.

Pe când amfitrionii erau apăsați de presiunea psihologică indusă de necesitatea obținerii celor 3 puncte, așteptările în acest sens fiind cât se poate de mari, oaspeții cu șansa a doua n-aveau nimic de pierdut, așa încât diferențele între oponente, altfel suficient de mari prin prisma ordinii ierarhice, de 5 locuri, 5 victorii și chiar 13 puncte în favoarea trupei de podium, au fost micșorate sub pecetea mizei jocului pentru tabăra arădeană.

CS Național Sebiș – ACS Poli II s-a încheiat 1-0 în antepenultima apariție acasă a aspirantei la promovarea în Liga 2, victorie fără de care calculele arădenilor s-ar fi complicat mult prea mult, însă gruparea de podium n-a convins prin jocul prestat, ba din contră, a lăsat loc de dorit raportat la pretențiile și dorințele de mărire spre eșalonul secund. Chiar și așa, fostul lider pune capul pe pernă tot pe prima poziție a ierarhiei în C4, cel puțin până sâmbătă, când, de la ora 17, ACS Industria Galda joacă la Ighiu iar Ripensia pe teren propriu cu cei din Alba Iulia.

Pe un timp destul de călduros  dar pe alocuri și cu răzlețe picături de ploaie, însă în special pe vânt, schimbător și ținând nu doar în prima parte cu amfitrionii, CS Național a copiat la indigo victoria cu 1-0 din tur în dauna timișorenilor, aducându-le o bucurie celor aproape 300 de spectatori sperând la încă o victorie pe drumul dorit spre Liga 2.

ACS Poli II i-a oferit însă o replică destul de bună iar astfel Național s-a mulțumit și cu un succes la limită dintr-o fază fixă, un corner fructificat de fundașul central Bârsănel cu o lovitură de cap din mijlocul careului mare, de la 8 metri, la colțul lung. Venit din spate, apărătorul a profitat de lipsa marcajului și a reluat în plasă cornerul lui Siminic de pe stânga, în minutul de prelungire al primei părți, după ce Lazăr devia peste propria linie de fund lovitura de cap a lui Suciu la o altă centrare a lui Siminic, de pe dreapta.

Arădenii au mizat de fapt suficient de mult pe incursiunile urmate de centrări de pe flancuri, în căutarea unor reluări cu capul, Bârsănel fiind printre cei care își regla de asemenea manieră tirul și la mijlocul primei părți, după un corner executat de Tulcan.

Primele minute ale partidei din cea de-a 9-a etapă a sezonului de primăvară aduceau o lovitură de la 11 metri, obținută de periculosul Săulescu după ce a fost împiedicat de Fridrich, însă portarul Smaranda a parat jos la colț, în partea dreaptă, penalty-ul executat de Tulcan. Era abia minutul 8 și rămânea 0-0.

Altul ar fi fost poate cursul jocului dacă ex-divizionarul D timișean ar fi fructificat lovitura de pe punctul cu var de pe teren propriu, dar astfel CS Național a pierdut parcă un tempo și clarvisiunea necesară pentru a desface lacătul destul de bine închis de elevii lui Victor Collins.

Care, în lipsa lui Velcotă, ispășindu-și sâmbătă la juniori și cea de-a 3-a etapă de suspendare pentru eliminarea de la Cluj, s-a axat mai ales pe contraatacuri rătăcite însă în preajma careului de 16 metri, în absența soluției potrivite. Pădurariu, vârf împins, s-a străduit să țină linia de atac și a intrat binișor în combinații, însă n-a avut ruperile de ritm pentru a surprinde defensiva arădeană.

Mai întâi cu Velici iar ceva mai târziu cu Fuchs intrați pe parcursul părții secunde, CS Național a căutat desprinderea în repriza a II-a, însă imprecizia finalizărilor după centrări i-a pus în pericol finalul de joc, cu atât mai mult cu cât și Săulescu a ratat o tăioasă șarjă de contraatac de la mijlocul terenului, în minutul 74, când Smaranda i-a închis bine unghiul iar balonul a trecut milimetric pe lângă poartă.

Și pe fondul unor solicitări de penalty, încă unul din tabăra oaspeților la o incursiune a lui Pădurariu, respectiv la o acțiune a lui Velici, ambii primind însă cartonașul galben pentru simulare de fault în careu, în minutele 73 și 76, ACS Poli ar fi putut da lovitura spre final, când, în urma unui corner, Lazăr a reluat de la numai 7 metri direct în portar, pe centrul buturilor. Să fi fost altfel, l-ar fi contrariat cu atât mai mult pe Călin Cojocaru, surprins încă din debutul întâlnirii de replica echipei a doua a celor de la ACS Poli.

Chiar și așa, cu un mic succes la limită acasă, Sebișul își continuă cursa în tentativa promovării, pe când ACS Poli II a îngroșat cu atât mai mult rubrica eșecurilor în deplasare, în 2017 la Deva cu 2-0 iar apoi și în județul Alba, cu 5-2 și 2-0, adăugate celor de la sfârșitul turului în 2016, cu 6-0 și 2-0. De fapt, încă din etapa a 8-a, de la un 2-1 victorios în Oltenia, la Pandurii II, ”satelitul” timișorean n-a mai plecat măcar cu un punct de pe alte terenuri.

CS Național Sebiș: Munteanu – Rosenblum, Bârsănel, Basic, Siminic – Suciu, Kilin – Săulescu, Mihuța (80, Fuchs), Iuga – Tulcan (52, Velici).

Pe bancă: Fișteag – Cocină, Susan, Moise, Pirtea.

ACS Poli II: Smaranda – Filip, Haruț, Lazăr, Fridrich – Ignea (69, Andreici), Oprea – Vasi (34, Dincă; 88, Cherecheș), Bîrnoi, Popan – Pădurariu.

Rezerve: Contra – Iordache, Murariu.

Arbitri: Szabolcs Kovacs (Carei) – Tamas Kopriva, Dănuț Costea (ambii din Satu Mare). Observatori FRF: Ovidiu Bocai (Aiud), Ion Lupșa (Caransebeș).

În celelalte două jocuri ale zilei în C4, Pandurii II Târgu Jiu – CS Millenium Giarmata 3-1 și CSM Lugoj – Nuova Mama Mia Becicherecu Mic 5-1
Sâmbătă, 29 aprilie de la ora 17, se mai joacă Performanţa Ighiu – Industria Galda, Ripensia Timişoara – Unirea 1924 Alba Iulia, CSM Şcolar Reşiţa – Gloria Lunca Teuz Cermei și UTA Bătrâna Doamnă II – CNS Cetate Deva.    

Clasamentul actualizat și programul etapei a 23-a, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: