Un joc agreabil: Gloria Cermei – Centrul Naţional de Pregătire Timişoara 3-1 (1-0)

Campionatul ligii a treia prezintă unele caracteristici care nu se regăsesc în primele două ligi, la acest nivel concurând echipe care nu trec prin furcile caudine ale barajului dar trebuie în schimb să respecte anumite condiţii, cea mai importantă fiind legată de numărul unor jucători sub 19 ani în componență.

Centrul Naţional de Pregătire Timişoara nu doar că respectă acest altgoritm, ba chiar nici un jucător nu depăşeşte vârsta de 17 ani. Iar antrenorul Cristian Petcu a reuşit să îngemăneze nişte adolescenți care cunosc ABC-ul fotbalului şi nu se pierd cu firea în faţa nici unui adversar. Am remarcat majoritatea jucătorilor, dintre care au ieşit în evidenţă Goţa, Peter şi marcatorul Chera (dintr-o eroare de percepție, redactorul trimis la fața locului a greșit identitatea autorului golului timișorenilor și descrierea fazei premergătoare, motiv pentru care Sporttim își cere scuze și iertare, așa cum o face și pentru precedentele informații eronate pe marginea marcării unor goluri de către Centrul Național de Pregătire în etapele a 6-a și a 7-a, toate fiind însă fără nici cea mai mică intenție de o anumită natură, ci din greșeli de preluare a datelor ori interpretare; sunt Mihai Comșulea, autor al rândurilor dintre paranteze, și îmi asum totala responsabilitate morală pentru aceste erori).

Jocul în sine a fost unul agreabil, lipsit de durităţi, un joc în care juniorii Timişoarei s-au străduit să facă faţă adversarilor. În mare parte au reuşit, dar golul primit înainte de pauză le-a retezat elanul.

În repriza a doua au mai încasat două goluri în zece minute, ceea ce s-a repercutat asupra evoluţiei lor. Gazdele arădene au avut un început ezitant, dar treptat s-au impus şi au conturat o victorie facilă, după ce abordau partida din etapa a opta ca vecine de clasament cu formația Centrului Național de Pregătire, fiecare cu câte 7 puncte, pe locurile 10-11.

Gloria Cermei a retezat astfel seria de două deplasări fără înfrângere a juniorilor, care pierdeau în primele două ieșiri, cu 2-0 în Oltenia și 1-0 pe final la Reșița, dar se impuneau ulterior, cu 1-0 la Jimbolia contra lui CS Nuova Mama Mia, remizând și mai apoi 1-1 la ACSO Filiași.

Pentru arădeni a fost abia primul meci acasă în Seria a IV-a după aproape o lună, de la eșecul cu 2-5 cu ACS Ghiroda, Gloria legând victoriile după ce săptămâna trecută se impunea cu 4-1 la Jimbolia și înscriind din nou de 3 ori, așa cum izbutea fără replică pe teren propriu în etapa a doua contra celor din Lipova.

Pentru juniorii lui Petcu urmează meciul acasă cu sibienii, pe când Gloria Cermei, urcată în ierarhie, se va deplasa la Sebiș…

*

Radu Anca: „Ne-am dorit mult victoria, am reuşit-o şi astfel am legat două victorii consecutive, ceea ne asigură un mai mare curaj în abordarea meciurilor viitoare.”

Cristian Petcu: „A fost un joc bun, în care uneori am dat dovadă de naivitatea specifică vârstei. Am primit goluri uşoare, dar copiii nu descurajează.”

*

Cermei, 14 Octombrie 2017; teren bun; spectatori: 300.

Au marcat: 1-0 Sulea (min. 41) după o preluare cu un şut din careu; 2-0 Mager (min. 48) cu un şut din apropiere după o acţiune personală; 2-1 Chera (min. 53), cu un lob frumos în colțul lung, direct, fără preluare, după ce Peter a recuperat mingea la jumătatea terenului, pasându-i ușor lateral stânga lui Trip, care a trimis decisiv marcatorului; 3-1 Nistor (min. 54) cu un şut din careul mare.

Gloria Cermei: Bodea – Rogojan, Gligor, Cotoc, Nistor (cpt.) – Mager (min. 86 Moraru), Varga (min. 80 Aldan), Suslak, Bubuş (min. 50 Ianc) – Buia, Sulea (min. 75 Brânduşe).

Antrenor: Radu Anca.

Pe bancă: Păşcălău, Schroder, Diarra.

Centrul Naţional de Pregătire Timişoara: Dobre – Stoianovici (min. 72, Kovari), Țieranu (cpt.), Goţa, Popa (min. 82, Neaga) – Jurj, Coroiu, Trip, Peter (min. 78, Talpoş) – Burghelea (min. 65, Şimăndan), Chera.

Antrenor: Cristian Petcu

Pe bancă: Matenciuc, Lazăr, Pop.

Arbitri: Vlad Inoan, Claudiu Giorgiu, Alin Mureşan (Cluj). Observatori: Călin Orbonaş (Ilia), Cornel Pantea (Oradea).

Liderul ACS Șirineasa s-a desprins în frunte printr-un 2-0 la Petroșani cu CS U Craiova SA 2, pe când CSM Școlar Reșița s-a impus cu 1-2 în Gorj, la CS Internațional Bălești. Rezultatele rundei a opta, clasamentul la zi și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: