Un lider de necontestat: UTA – Farul Constanța 1-0 (0-0)

Echipa arădeană se află angrenată într-un program infernal, cu nouă jocuri în cadrul aceleași competiții pe durata unei luni. Dar acest motiv nu poate fi invocat, deoarece cei de la club s-au prevalat de prevederile regulamentare și au amânat trei jocuri de campionat. Timp de trei săptămâni UTA nu a avut activitate competițională, ceea ce s-a repercutat asupra evoluției echipei.

În partida cu Farul, arădenii au avut o evoluție modestă în prima repriză, când ocaziile de gol au lipsit. Constănțenii s-au organizat bine în defensivă, beneficiind de o apărare masivă, care s-a descurcat foarte bine. Abia după o oră de joc gazdele și-au arătat veleitățile ofensive, creându-și situații de gol la poarta lui Muțiu.

În minutul 55 s-a petrecut o fază discutabilă în careul UTA-ei, la un contact între Melinte și Kanda, care mi s-a părut a fi penalty, dar arbitrul Ilyes i-a acordat lui Kanda cartonaș galben pentru simulare. Să-i acordăm credit arbitrului care vine din Ploiești, oraș a cărui echipă se află în luptă directă cu UTA.

Gazdele și-au apărat cu strășnicie rezultatul care îi conferă poziția de lider la încheierea turului Ligii 2. În concluzie, o victorie muncită, care prezintă o semnificație majoră în economia clasamentului.

*

Balint Laszlo: ”A fost o victorie obținută cu inima și cu sufletul. Peste 48 de ore vom susține o altă partidă oficială, greu de comentat.” UTA va găzdui marți 26 noiembrie de la ora 14 restanța din etapa a XI-a cu Concordia Chiajna, o altă restanță din aceeași rundă, Dunărea – Rapid, fiind programată miercuri de la ora 14 la Călărași. Unde vor începe arădenii returul duminică de la ora 13, în cadrul etapei a XX-a, urmând a juca și duminică 8 decembrie tot de la ora 13, acasă cu Petrolul Ploiești. 

Ianis Zicu: ”Sunt dezamăgit de această înfrângere. Nu știm să gestionăm jocul decât după ce primim gol.”

*

AFC UTA – FC Farul Constanța 1920 1-0 (0-0)

Arad, 24 noiembrie 2019, ora 11:30; stadion: Motorul; teren sintetic; spectatori: 2.000.

A marcat Octavian Ursu (min. 49) cu un șut de la marginea careului mare.

UTA: Iacob – Tomozei, Melinte, Ilie, Bustea – Isac (minutul 78, Hrezdac), Lorenzi – Oroian, C. Rus – cpt. (min. 88, Ioniță), O. Ursu – Buhăcianu.

Antrenor: Balint Laszlo.

Pe bancă: Bolboașă, Miculescu, Deta, Vulturar.

Farul Constanța: Muțiu (cpt.) – Cană, Lică, I. Ursu, Panait – D. Toma (min. 46, Bodea), Cruceru (min. 59, Doumbia), Greu, Kanda – Antoche, P. Petre (min. 68, Hordouan)

Antrenor: Ianis Zicu.

Pe bancă: Udeanu, R. Zamfir, C. Zamfir, D. Halep.

Cartonașe galbene: Lorenzi, Isac, O. Ursu; Kanda, D. Toma.

Arbitri: Ilyes Adrian (Ploiești) – Raul Ghiciulescu (Lugoj), Ștefan Dumitrache (Ploiești). Rezervă: George Roman (Grădinari). Observatori: Ionel Poclid (Timișoara), Marcel Șavaniu (Brașov).

Rezultatele etapei a 19-a în Liga 2, programul rundelor 19-20 și clasamentul, pe coloana dreaptă a secțiunii Fotbal.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × = 9

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: