Unde se poate ajunge din demascarea tentativei de racolare a unui junior de 2006?

În România, când vine vorba despre imagine și ambalarea cruntei realități, totul este invariabil de o manieră impecabilă, imaculat, minunat și mirific, roz bombon cu picățele, cei mai tari și fără cusur, perfecțiunea întruchipată. Nici un norișor să nu întineze pofta de aplauze a celor ce proslăvesc gândirea pozitivă, ”așa cum trebuie”. Și să nu care cumva să se trezească vreunul să tulbure apele, nici măcar prin a scrijeli la suprafața lucrurilor.

Nici n-ar avea ce, căci, în accepțiunea cerberilor imaginii ideale, totul merge perfect. Bunăoară, AJF Timiș chiar a și efectuat un exercițiu de imagine în acest prim an al mandatului urmașilor lui Dănuț Lața, generând un flux de informaţii dinspre Asociația Județeană de Fotbal Timiș atât pe site-ul oficial, cât şi pe pagina de socializare a forului.

Toate bune și frumoase, în mod cert un pas înainte, chit că ținea mai degrabă de cosmetizarea imaginii, însă de câteva zile situaţia s-a schimbat radical, pagina de social media intrând sub lupa cenzurii, firească într-un fel în lumina vremurilor roșii ce se reînfiripează la orizont, din toate zările. Se strânge lațul în jurul adevărului inconvenabil.

Administratorul paginilor, din conducerea AJF Timiș, a împărțit dreptatea sub forma îngreunării permisiunii de a posta pe pagina AJFT, asta după ce mai multe remarci scrise au deranjat prin apariția lor în spațiul public conducerea aleasă la începutul anului.

Unii utilizatori ai mediului online au lansat critici pe adresa AJF Timiș, pentru diverse măsuri luate sau neluate de forul județean, alții au lansat întrebări incomode, iar alții pur și simplu au dezvăluit cu dovezi aspecte pe care unii nu le-ar fi vrut transpirate în spațiul public.

Care va să zică unui conducător de club divizionar ”C” galben-albastru i-ar surâde la o adică să încerce ademenirea din vorbe a unui junior din generația 2006 spre gruparea pe care o păstorește, dar nu i-ar surâde să se și afle modalitatea de abordare a demersului, expusă de un membru al publicului pe respectiva pagină de social media a AJF Timiș, ceea ce a dus la apăsarea butonului de panică.

Administratori de pagini convinși să înăsprească din mers libera exprimare, ameninţată fiind chiar posibilitatea de a comenta pe pagină, nu doar de a posta, și nefiind exclusă până și purjarea membrilor incomozi ai grupului din pagina de socializare a AJF Timiş.

Transparența n-a rezistat așadar mult, tinzând a fi învăluită în opacitate, în tentativa de ecranare a unor situații care n-ar trebui să apară, dar care cu certitudine sunt puse în practică, reflexe în înrâurirea lucrurilor. Iar poate că dacă AJF Timiș ar completa casetele cu loturile jucătorilor de pe site-ul AJF cu denumirile celor din conducerea cluburilor, preşedinți, vicepreşedinți, antrenori, atunci și cititorilor le-ar fi ceva mai distrasă atenția, canalizată spre asemenea aspecte, fără a se lăsa duși pe gânduri de întrebările ce roiesc în jurul forului județean.

Bunăoară, din contră, AJF Timiș ar trebui să informeze precum o carte deschisă care este de exemplu situația curentă în cazul survenit prin semnalările lansate pe marginea scrutinului după alegerile la șefie din cadrul Adunării Generale din februarie 2018 de Nicușor Tanasoglu, component al lotului de observatori al AJFT, ca delegat de joc, respins la vremea respectivă în candidatura sa. Și n-ar fi doar un singur exemplu, forul județean trebuind să fie cât mai transparent cu putință, întru cultivarea credibilității, și nu să se strângă ca un arici la prima demascare a unor practici de tot felul, pe care doar naivii le cred inexistente în arsenalul din dotarea unora.

Diferența rămâne oricum semnificativă între realitățile ”din iarbă” și imaginea pe care unii se străduiesc s-o proiecteze din interior publicului. Înlăturarea deficiențelor și nu ecranarea neajunsurilor semnalate de unii ar trebui să fie preocuparea decidenților din AJF Timiș.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 2 = noua

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: