Ungureanu: ”E un joc de totul sau nimic și trebuie să-l câștigăm! Mai avem 4 acasă și trebuie să luăm 9 puncte”

Adrian Ungureanu, apărut recent pe parcursul returului în garnitura alb-violeților lui ASU Politehnica după cooptarea sa în iarnă sub formă de împrumut de la concitadina Ripensia, s-a referit înaintea antrenamentului de astăzi de la ora 17 la partida acasă din etapa a 29-a a Ligii 2, programată vineri de la ora 17 cu CS Afumați, una dintre celelalte 4 nou-promovate în fața cărora timișorenii n-au reușit încă să smulgă nici un punct în campionatul în curs, în tur, în Ilfov, fiind 2-0 pentru oaspeții din Vinerea Mare.

Ungureanu, care a început deplasările la Brașov și Oradea, pierdute cu 2-0 (1-0) respectiv 4-1 (1-0), a spus înaintea celei de-a treia partide acasă a ”violeților” din 2017, după cea remizată 1-1 (1-1) cu brăilenii și cea pierdută 1-2 (1-2) cu CS Mioveni, că ”este o partidă decisivă zic eu pentru noi, cele 3 puncte puse în joc vineri sunt vitale, deoarece este o echipă mai accesibilă, din partea de mai jos a clasamentului și trebuie să luăm neapărat cele 3 puncte pentru a avea o oarecare liniște și încredere pentru cele 3 partide de foc pe care le vom mai avea, mă refer la Sepsi, Juventus și Satu Mare, din partea superioară a clasamentului.”

CS Afumați a remizat alb acasă în căderea cortinei peste runda anterioară, contra arădenilor, după ce ilfovenii jucau tot pe teren propriu și în precedenta apariție, pierdută cu Dunărea Călărași: ”Am înțeles că au avut chiar ocazii de a câștiga în partida cu UTA, însă noi jucăm acasă, avem de partea noastră publicul și chiar suntem concentrați, ne gândim că este o partidă de totul sau nimic. Repet, să fim liniștiți în privința retrogradării și pentru a avea liniște de Sărbători și în continuare, să avem 3 puncte în plus în clasament, pentru a prinde încredere, repet…”

ASU Politehnica a obținut ultimele puncte tocmai în Ilfov, într-un 2-0 la Buftea cu Metalul Reșița, dar de-atunci a pierdut de 3 ori la rând: ”Probabil a intervenit o oarecare stare de relaxare deoarece erau 11 puncte dar acum au mai rămas doar opt, deci lupta se dă în continuare, așadar nu este nimic câștigat sau să fim salvați 100%. Trebuie să câștigăm, mai avem 4 meciuri acasă, din aceste 4 meciuri acasă trebuie să luăm nouă puncte, iar apoi vom putea sta liniștiți”.

”Probabil și asta este, una e să ai meci săptămânal, să ai ritm, probabil e și asta…”, a estimat Ungureanu, legat de lipsa de continuitate în apariții a formațiilor din Liga 2, pe fondul programului competițional cu ”plombe” pentru grupările rămase în cursă.

Cât despre revenirea sa după accidentare, ”de două meciuri am fost 100%, am jucat din prima, chiar dacă am jucat doar o oră, asta a fost decizia antrenorului, sunt concentrat, sunt 100% aici. Iar vineri cine va intra pe teren trebuie să dea 200% pentru a câștiga”.

Ungureanu a mai spus că ”ne gândim la o revanșă în primul rând față de suporteri pentru jocul avut la Oradea sau în ultimele două etape zic eu, dar dacă vă uitați la meciul cu Mioveniul, în care eu n-am jucat, dar din ce am văzut, rezultatul e puțin mincinos. Poli chiar a dominat, merita un egal… La Brașov, la fel, putem spune că ne-am bătut singuri, iar acum, ați văzut ce-a fost…”

Despre atmosfera din vestiar, ”a fost OK, n-au fost niciodată probleme, iar de când sunt eu în lot nu e nimic ciudat, chiar suntem uniți, concentrați, ne dorim în continuare să ne impunem, să ștergem această imagine din ultimele 3 etape, că nu este asta fața noastră.” La această oră a început deja primul meci al rundei a 29-a, la Călărași, Dunărea – Olimpia Satu Mare. Rezultatele, clasamentul la zi și programul rundei viitoare, toate sunt enumerate pe coloana dreaptă, actualizate în mod curent.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: