Unii revin la jocul final pe ”Știința”, alții nu. ASU Politehnica, miercuri de la ora 18 cu codașa Foresta

Anul trecut pe vremea asta, ASU Politehnica încheiase deja aparițiile pe ”Știința” în primul său sezon în Liga 2 după promovare, printr-un 4-1 pe 6 mai 2017 cu Dunărea Călărași, după care ultimele 3 meciuri din ediția anterioară le juca pe ”Dan Păltinișanu”, 0-3 cu UTA BD, respectiv în Ilfov, 2-2 la Clinceni și 3-2 pentru FC Balotești, ”violeții” aflându-se acum în fața ultimei reprezentații la Baza I – UPT, programată miercuri de la ora 18 împotriva ultimei clasate dintre echipele rămase în cursă, Foresta, după care vor mai apărea duminică de la 11 la Luceafărul Oradea și la finele săptămânii viitoare, pe ”Dan Păltinișanu”, cu Ripensia.

Fiind ultima partidă găzduită pe ”Știința” în acest campionat, ocupanta locului 7 ține să lase o cât mai bună impresie, dar și mai vital ar fi orice punct în plus pentru sucevenii de pe poziția a 18-a, cu 15 puncte mai puțin decât timișorenii, Foresta mai având de jucat până la finele campionatului și duminică de la 11 acasă cu CS Știința Miroslava, iar pe 26 mai tot pe teren propriu și cu Sportul Snagov, după care în 2 iunie la Luceafărul Oradea.

În zona nisipurilor mișcătoare, Foresta se află la un singur punct în urma ocupantei ultimului loc salvator, Dacia Unirea Brăila, a 15-a cu 34 de puncte, existente și în contul gorjenilor respectiv al ieșenilor, cu mențiunea că CS Știința Miroslava inaugurează intermediara la matineu, miercuri de la 11 acasă cu CS Sportul Snagov, în runda a 35-a. O mai bună situație aveau sucevenii la încheierea campaniei anterioare, în 2017, când se clasau cu 3 locuri mai sus, pe 12, și cu 3 puncte în plus față de alb-violeți, dar trupa din nordul țării descinde pe Bega din postura din care părăsea Banatul după etapa inaugurală a campionatului în curs, ultima în ierarhie, atunci pierzând cu juniorii în Ciarda Roșie cu 16-0, în fața Ripensiei.

Foresta n-a pierdut în schimb la Timișoara în runda a treia din sezonul anterior, pe ”Dan Păltinișanu”, lăsând-o atunci fără victorie pe ASU Politehnica printr-un 2-3 (1-1) în care moldavii egalau din penalty în minutul 42 și se desprindeau în minutele 60 și 77. Sucevenii au fost la un pas de a nu începe ediția în curs dar iată că până la urmă s-au apropiat de linia de sosire, având mai rare bucurii, cum ar fi triumful cu 0-2 la Pitești pe 28 martie, dar mai multe dezamăgiri, date de eșecurile în lanț din deplasările ulterioare, cu 2-0 la Mioveni, 3-1 la Balotești și Călărași, dar chiar și 8-1 la Șiria.

Nici ASU Politehnica nu prea este în apele ei, rămânând cu numai 6 puncte avans față de concitadina nou-promovată clasată cu 6 locuri mai jos în ierarhie, Ripensia, însă pentru meciul de miercuri seară vor reveni totuși mai mulți absenți din jocul pierdut în weekend cu 2-1 la Uricani cu Știința Miroslava, și anume Dur-Bozoancă, Coadă și Mera, care și-au ispășit suspendările, respectiv Scutaru, după o ușoară accidentare.

Chiar și așa, antrenorul Antonio Foale nu va putea conta pe alți câțiva componenți, după cum a explicat în conferința de presă de astăzi de la ora 13: „Lazea este accidentat. A rămas la Arad, unde are un doctor bun, pe care îl cunoaște și își va face un control. Ignea încă nu e refăcut în totalitate, are niște probleme mai delicate, a și fost consultat de un neurolog. Iar Predescu, deși a început antrenamentele cu restul colectivului, încă nu e pus complet la punct.”

Foale s-a referit și la strategia secund divizionarei de promovare la seniorat a juniorilor din propriul centru de copii și tineret, semnalând că „îmi place că Gașpar gândește pozitiv și are multă încredere în el. Vom miza și în continuare atât pe el, cât și pe Borbei, Ursu și ceilalți copii care sunt în lotul nostru. Îmi plac jucătorii care au sânge, care sunt hotărâți. Puțini au ajuns să joace la nivel de seniori de la vârsta de 15 ani. Au fost doar Hagi, Dobrin și Balaci. Însă cei de acum au această șansă prin regula FRF, a jucătorilor sub 21 de ani, și sunt cel puțin șase în fiecare echipă. Formațiile care trag la promovare sau să evite retrogradarea, probabil mizează pe jucători cu experiență. Dar politica noastră e de a promova tinerii jucători. Centrul nostru ar avea suficienți jucători care peste doi-trei ani să devină certitudini.”

Privind în urmă spre deplasarea în Moldova, „situația la Miroslava a fost destul de grea, chiar dacă am plecat acolo cu mare încredere. Băieții care au fost pe teren au arătat că se poate. Valoric, lotul e echilibrat din punctul meu de vedere. Oricare dintre băieți poate evolua titular, iar etapa următoare poate fi pe bancă sau în tribună. Am fost urmăriți și de ghinion, din păcate am primit un gol în prelungiri pe fondul unui joc bun. Ne-am creat ocazii clare de a marca și, din păcate, ocaziile se răzbună…”

Foale a mai anticipat meciul de miercuri de la ora 18, explicând  că „va fi unul dificil, după părerea mea, dacă noi nu ne vom lua toate măsurile. E o echipă incomodă, care vine după puncte, care s-ar putea închide, pentru a ne crea probleme. Dar absolut totul depinde de noi în meciul de mâine. Dacă vom avea ocazii și vom marca, ne vom putea face meciul ușor.”

Tot miercuri de la ora 18 se joacă și partida UTA – Ripensia, la Șiria, unde vizita din 24 aprilie a timișorenei ASU Politehnica s-a lăsat cu retragerea ”violeților” de pe teren, în minutul 62, la scorul de 0-0, rezultat omologat săptămâna trecută cu 3-0 pentru arădeni, la ”masa  verde”. Programul complet al etapei intermediare și clasamentul Ligii 2, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: