Cu 1-0 dar rămasă iute în 10, Unirea uită primele puncte şi şefia

CSF CFR 1933 Timişoara – CS Unirea Sânnicolau Mare 2-1 (0-1), înregistrat sîmbătă în derby-ul etapei a şasea, echivalează cu detronarea liderului, care a pierdut primele puncte de la obţinerea promovării. Iar CFR a egalat-o pe Unirea în clasament, dar doar după ce a întors cu greu şi cu… cîntec rezultatul.

Oaspeţii au deschis scorul foarte rapid, în minutul 6, prin Telecican, după ce acesta a trecut ca printre jaloane de apărarea adversă şi a înscris la colțul lung: 0-1. Şi se părea că trupa lui Nae Căprărescu va pleca cu o victorie de la Gara Mare şi va rămâne neînvinsă…

CFR - Unirea Sânnicolau Mare, 2-1 (0-1), în etapa a VI-a din D Timiş, pe 8 septembrie 2012: minge trimisă în bară de Sorin Oberşterescu

Dar în cele din urmă nu a fost să fie aşa, întrucât un prim moment ce avea să se dovedească decisiv a venit în minutul 16, când Rejep a văzut cartonaşul roşu, pentru un fault violent asupra lui Zele, fără minge. Totuşi, până la această fază, Dragodan putea mări avantajul în minutele 10 şi 13, aflat singur cu portarul Toma, pe care nu l-a putut însă învinge.

În schimb gazdele puteau egala la rîndul lor pînă la pauză dar Ungur, scăpat singur cu portarul Mitric, de la doar 7 metri, a șutat pe langă buturi.

Feroviarii nu s-au împăcat cu acest rezultat şi deja în minutul 49 au restabilit egalitatea. Aşadar un al doilea gol pe început de repriză, şi un acelaşi nume pe lista alb-vişiniilor de la Gara Mare.

Sergiu Iorgovan, cu un şut de la 16 metri, a înscris sub transversală, cu largul concurs al portarului, care a fost surprins: 1-1. În minutul 64 Parfenie l-a atacat violent, fără minge, pe Tache, în glezna piciorului drept. Oaspetele accidentat a fost scos pe braţe şi înlocuit. Dar aşa cum a procedat în minutul 16, arbitrul Botaş ar fi trebuit să aplice regulamentul şi pentru jucătorul ceferist. Dar nu a făcut-o… De ce?

După această fază, jocul se întoarce în favoarea gazdelor… Iar în minutul 69 ceferiştii au reușit golul victoriei, prin noul intrat Raul Iţu, aflat singur în faţa porţii, de unde l-a învins pe portarul Mitric. Până la final se înmulţesc cartonaşele galbene iar cele 5 minute de prelungiri nu aduc nimic spectaculos, oaspeții cedînd astfel primele 3 puncte în acest campionat. În schimb ceferiştii urcă pe podium.

În următoarea etapă CFR se va deplasa la Ghiroda, unde va întâlni echipa nou- promovată, care după şase runde a rămas în continuare neînvinsă.

CFR: Cristian Toma – Eduard Soare, Marius Lupancu (min. 83, Cristian Stiopu), Sorin Oberşterescu, Daniel Oberşterescu (min. 93, Eusebiu Neamțu), Darius Năstase, Eduard Zele, Andrei Parfenie, Daniel Crişan, Sergiu Iorgovan (min. 93, Ionuț Baidoc), Daniel Ungur (min. 94, Răzvan Livădaru). Antrenor: Alin Ionescu.

Unirea: Răzvan Mitric – Tiberiu Simion, Raul Rejep, Cristian Tache (min. 65 Gabriel Șumalan), Cătălin Crișan, Daniel Telecican, Marius Sârbu (min. 60, Daniel Galea; min. 80, Răzvan Ghinescu), Toma Stoianov, Mario Dragodan, Cristian Radu, Nicolae Negru (min. 70, Sorin Mioc). Antrenor: Nicolae Căprărescu.

Au arbitrat: Cătălin Botaș – Gabriel Goloșie și Laurențiu Marian. Observatori: Ioan Mureşan şi Traian Dejeu.

La cald…

Alin Ionescu (antrenor CFR): „Am început timid dar, după golul încasat, încet-încet ne-am redresat şi în final am reuşit să întoarcem rezultatul în favoarea noastră. Remarc dăruirea şi ambiţia jucătorilor mei, care cu adevărat au întâlnit cel mai puternic adversar. Cu greu şi-au vândut scump pielea. Nu am comentat arbitrajul şi nici nu îl voi comenta cât voi fi antrenor. Şi ei sunt oameni şi pot greși. Este prima echipă bună pe care am întâlnit-o şi îmi doresc în continuare ca elevii mei să joace şi mai bine ca astăzi, numai aşa putem să ne îndeplinim obiectivul propus”.

Nae Căprărescu (antrenor Sânnicolau Mare): „Ce să vă mai spun!? Aţi văzut ce am păţit… Pe al nostru l-a dat afară repede, în minutul 17, e adevărat, fiind vinovat… În schimb pe numărul 14 de la CFR, Parfenie, în minutul 65, nu îl elimină, fază identică… Ca şi la mine… Trebuia să fac o înlocuire, jucătorul meu fiind grav accidentat. Şi alte faze la care nu mai am ce să comentez, aşa a fluierat Botaş. Sunt supărat că am pierdut, am venit cu speranţa că vom câştiga la Timişoara. Am avut 1-0 şi Dragodan putea să mai înscrie iar la 3-0 meciul era jucat. Am pierdut şi pe greşelile jucătorilor mei. Nu este posibil să judeci strâmb numai într-o direcție! Dumnezeu nu bate cu parul, se va întoarce roata şi împotriva lui”.

 

Unirea Peciu Nou – CS Ghiroda  1-1 (0-1)

După cum a început jocul, se părea că oaspeții vor obține o victorie, mai ales pe seama faptului că ghirodenii au deschis scorul în minutul 19, prin Alexandru Barany, cu un șut de la 25 metri, surprinzindu-l pe portarul Iuhasz. Rezultat care s-a menținut până la finalul celor 45 de minute… 

După pauză, gazdele au egalat repede, în minutul 50, când au beneficiat de o lovitură de la 11 metri transformată de Cornel Handrache. Cu acest rezultat, echipa nou-promovată, CS Ghiroda, rămâne neînvinsă după 540 de minute.

Au jucat formaţiile…

AS Peciu Nou: Iuhasz – Martin, Butnaru, Tănăsie (min. 46 Romaneț), Handrache (min. 85, Obreja), Teslariu, Picioruş (min. 46, Mureșan), Vraja (min. 80, Ursu), Formagiu, Bărbosu și Văcărescu. Antrenor: Andrei Durigon.

Ghiroda: Rain – Firuţ, B. Andrei, Gruber, I. Popa (min. 60, Mititelu), C-tin Popa, Stanciu (min. 65, Prisăcaru), M. Andrei, Plopeanu, Pătraşcu (min. 85 Ciublea), A. Barany. Antrenor: Alin Miloș.

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Cu 1-0 dar rămasă iute în 10, Unirea uită primele puncte şi şefia

  1. Aqwilla-Violla spune:

    La JUNIORI C si D: ACS POLI – Flacara 11-0 si 2-1!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − cinci =

 


Alte articole legate de acest subiect: